Supă cremă de legume. Alegerea perfectă pentru o masa sănătoasă

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Supa cremă e alegerea perfectă pentru un prânz sănătos. Se pregătește rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Poți să alegi legumele care îți plac cel mai mult sau te poți folosi de cele pe care le ai în frigider. Important este ca legumele să fie proaspete pentru ca această supă cremă de legume să aibă o aromă deosebită.

Publicat: 9 iulie 2022, 18:27 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:05
Supă cremă de legume, alegerea perfectă pentru un prânz sănătos / ReteteFelDeFel.ro

O supă cremă de legume este potrivită atât pentru cei care nu vor să mănânce carne în anumite zile cât și pentru vegetarieni. Textura ei o face să fie un preparat popular atât printre adulți, dar și printre copii. În cazul în care ai un bebeluș în casă, supa cremă de legume te poate scăpa de pregătirea unei mese în plus pentru cel mic.

Supa cremă se mănâncă fie caldă, fie rece, în funcție de preferințe. În cazul în care nu vrei să o consumi simplă, poți adăuga smântână și crutoane.

Urmărește mai jos listă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu o supă cremă de legume cu care nu ai cum să dai greș.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început spală bine toate legumele pe care vrei să le folosești. Taie-le cum vrei, important este să încapă toate în oala în care le fierbi. Dacă vrei să încerci diferite tehnici de tăiere, găsești pe site mai multe variante.

Deoarece cartofii și morcovii fierb mai greu, îi poți tăia în bucățele mai mici ca să se pătrundă în același timp cu restul legumelor.

Pune pe foc o oală, adaugă uleiul de măsline și acoperă legumele cu apă. Presară un vârf de sare și lasă-le să fiarbă la foc mic. Legumele pentru supa cremă trebuie să stea pe foc până când se înmoaie sau până când furculița le pătrunde ușor. E important să nu le fierbi prea mult ca să nu-și piardă din cantitatea de vitamine. Când sunt gata, pasează-le cu un mixer vertical până ai obținut o textură omogenă.

Cum prepari crutoane crocante și gustoase

Crutoanele sunt alimente care se consumă în special la supe sau supe creme. Sunt perfecte pentru o această supă cremă de legume, cu un dressing de smântână alături. Le poți face în casă și nu necesită o tehnică avansată de preparare.

Ai nevoie de 200 de grame de pâine (veche de 2 sau 3 zile), 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ierburi de Provence și sare.

Toacă pâinea în cubulețe potrivite. Dacă vrei, poți să înlături coaja, dar nu este obligatoriu. Pune mai apoi cuburile de pâine într-un bol încăpător. Adaugă peste ele uleiul de măsline, sarea și ierburile aromate de Provence. Următorul pas este să amesteci totul foarte bine.

Pune tot amestecul într-o tavă și pune-o în cuptor pentru 5-10 minute, la o temperatură de 200 °C. Când crutoanele s-au rumenit le poți scoate. Dacă nu le consumi pe toate la o masă, le poți păstra în pungi de hârtie, într-un loc uscat pentru câteva zile. Crutoanele se potrivesc perfect și la o supă cremă de cartofi dulci.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Reacţia unui danez când gustă pentru prima dată răcitură
Reacţia unui danez când gustă pentru prima dată răcitură
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă