Supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină
Dacă te numeri printre iubitorii supelor cremă, sporește-ți colecția de rețete și prepară o supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină. Este una dintre cele mai gustoase, mai consistente dintre supele cremă, dar este și plină de beneficii pentru sănătate.
Supele cremă sunt o invenție minunată a gastronomiei, atât din punct de vedere al gustului, cât și al conținutului și, nu în ultimul rând, al aspectului. Poți pune într-o supă cremă o mulțime de ingrediente și poți face fel și fel de combinații. Poți păcăli cu o supă cremă și pe cel mai mofturos copil, pentru că nu va ști cei ai pus acolo. Se va bucura de gustul delicios al unor combinații de ingrediente pe care, poate nu le-ar îndrăgi, consumate separat.
Supele cremă se pot consuma în oricare dintre anotimpuri. Le poți savura calde sau reci, simple sau cu crutoane aromate. Descoperă una dintre cele mai adorate rețete de supă cremă de ciuperci, care merită s-o încerci. Mai jos te invităm să descoperi rețeta detaliată a supei cremă cu usturoi în compoziție.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca oricare altă rețetă de supă cremă și cea de cartofi cu usturoi se prepară foarte simplu și într-un timp relativ, scurt. Legumele se fierb împreună, iar abia când sunt bine pătrunse se adaugă și usturoiul. Cantitatea de usturoi o poate adapta fiecare după propriul gust. Să nu te temi că supa va avea gust intens de usturoi. Aroma usturoiului este subtilă și foarte plăcută, se întrepătrunde armonios cu aromele celorlalte ingrediente.
Pașii necesari pentru supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină
Începe cu pregătirea tuturor legumelor care se vor prepara în același timp.
Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și toac-o mărunt. Curăță țelina și cartoful, clătește-le și pe acestea bine și toacă-le în cuburi mai mari. Apoi curăță usturoiul și mărunțește-l cu ajutorul presei.
Pune cartoful și țelina într-o cratiță și adaugă apa rece peste ele. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Separat, între-o tigaie pusă la încins cu ulei, adaugă ceapa și călește-o ușor, doar până când devine sticloasă. Când cartofi și țelina încep să fiarbă, adaugă sarea și amestecă în apă până când aceasta se dizolvă. Îndepărtează spuma care se formează la suprafața supei.
Adaugă ceapa călită împreună cu uleiul din tigaie și lasă legumele să fiarbă până când încep să se paseze. Adaugă și crenguța de cimbru pentru a aromatiza plăcut supa. Trece usturoiul prin presă și adaugă-l peste legumele fierte. Mai adaugă piperul proaspăt măcinat și lasă ingredientele să mai fiarbă pentru 7-8 minute, la foc de intensitate mică.
Pasează ingredientele din supă cu ajutorul blenderului, apoi adaugă smântâna vegetală. Omogenizează supa cremă și mai las-o să fiarbă timp de 5-6 minute.
Servește-o fierbinte, simplă sau cu crutoane aromate. O poți decora cu verdeață proaspătă și mai poți adăuga o lingură de smântână în timpul servirii. Iar pentru data viitoare când îți mai propui să prepari o supă cremă, poți încerca delicioasa rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.