Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Tiramisu cu fistic și zmeură este o reinterpretare interesantă a clasicului tiramisu, care adaugă o notă fructată și o cremă vibrantă cu aromă de fistic. Zmeura proaspătă și dulce-acrișoară se combină armonios cu textura cremoasă a fisticului, echilibrând aromele într-un desert fin și atrăgător. Acest tiramisu reinterpretat aduce un plus de culoare și prospețime la orice masă festivă sau întâlnire specială.

Maria Udrea
Publicat: 5 noiembrie 2024, 07:23

Galerie foto

Fisticul se regăsește și în cremă și la decor / Shutterstock

Tiramisu-ul este un desert clasic italian, cunoscut pentru textura sa fină, bogată și aroma delicată de cafea. Numele său provine din italianul „tira-mi-su,” care înseamnă „ridică-mă” sau „înviorează-mă”. Este un indiciu despre efectul său energizant datorită cafelei și al texturii ușoare. Tiramisu combină pișcoturi însiropate cu cafea, o cremă de mascarpone cu gălbenușuri de ou, zahăr, și un strop de lichior pentru un plus de savoare. Deasupra se adaugă un strat fin de cacao pudră, care aduce o notă subtil amăruie ce echilibrează perfect dulceața cremei.

Citește și

Variante ale tiramisu-ului includ adaosuri de ciocolată, fructe și chiar fistic, precum în rețeta de mai sus. Fiecare strat este menit să creeze o armonie între aroma puternică de cafea și cremozitatea delicată a brânzei mascarpone, iar textura crocantă a pișcoturilor, înmuiate în cafea, adaugă un plus de consistență.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de Tiramisu cu fistic și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cafelei. Aceasta necesită un timp de fierbere, dar și un timp de răcire înainte de a fi folosită. Prepară cafeaua după propriul gust, iar după răcire o amesteci cu lichior. Apoi vei continua cu prepararea cremei de fistic.

Cum prepari crema pentru Tiramisu cu fistic și zmeură

Într-un bol, mixează brânza mascarpone cu pasta de fistic și zahărul pudră până când devine o compoziție omogenă și cremoasă. Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă abia scoasă de la rece până se îngroașă ușor. Apoi încorporeaz-o treptat în crema de fistic, amestecând delicat cu o spatulă pentru a păstra textura aerată.

Descoperă și o rețetă de cremă de fistic preparată în casă.

După ce cafeaua s-a răcit și crema este gata, poți asambla tiramisu-ul.

Pregătește un vas pătrat sau dreptunghiular în care așezi folie de prospețime. Înmoaie fiecare pișcot în cafea rece amestecată cu extractul de vanilie și lichior pentru câteva secunde apoi așază primul strat uniform la baza vasului pregătit.

Întinde jumătate din crema de fistic peste stratul de pișcoturi, presară uniform jumătate din zmeură, apăsând ușor pentru a se fixa în cremă. Adaugă al doilea strat de pișcoturi însiropate și acoperă cu restul de cremă de fistic.

Presară fistic mărunțit și câteva bucăți de zmeură pentru decor. Acoperă tiramisu-ul și lasă-l la frigider pentru minim 4 ore. Ideal ar fi să-l lași peste noapte pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Taie desertul în felii generoase și servește-l rece. Gustul cremos al fisticului, împreună cu notele dulci și ușor acrișoare de zmeură, vor face din acest desert o adevărată încântare.

Dacă mai dorești să încerci și alte variante ale desertului italian, îți mai recomandăm rețeta de clătite Tiramisu.

Citește și
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Te-ar mai putea interesa și
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte
Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
05:12
Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte
05:07
Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă
05:02
Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv
23 decembrie, 10:09
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
23 decembrie, 07:03
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
23 decembrie, 06:50
Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Zile libere în ianuarie 2025. Câte sărbători legale vor pica în prima lună din an
Zile libere în ianuarie 2025. Câte sărbători legale vor pica în prima lună din an
Cum se calculează randamentul în imobiliare şi cât de rentabil este să investești într-un apartament
Cum se calculează randamentul în imobiliare şi cât de rentabil este să investești într-un apartament
„Mereu a ta!” Daniel Bîrligea, „cucerit” definitiv de iubita lui. Antonia este de o frumuseţe răvăşitoare
„Mereu a ta!” Daniel Bîrligea, „cucerit” definitiv de iubita lui. Antonia este de o frumuseţe răvăşitoare
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Akin Akinozu urmează să revină într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Akin Akinozu urmează să revină într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Singurele 3 joburi care nu vor fi afectate de AI, potrivit lui Bill Gates. De ce vor fi aceste slujbe imune
Singurele 3 joburi care nu vor fi afectate de AI, potrivit lui Bill Gates. De ce vor fi aceste slujbe imune
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Cum să eviți glumele care ți-ar putea strica sărbătorile. Sfaturi pentru a ieși din situațiile jenante
Cum să eviți glumele care ți-ar putea strica sărbătorile. Sfaturi pentru a ieși din situațiile jenante
Hailey Bieber și-a etalat inelul masiv cu pietre prețioase. Bijuteria are o semnificație specială, fiind legată de ea și de fiul său, Jack Blues
Hailey Bieber și-a etalat inelul masiv cu pietre prețioase. Bijuteria are o semnificație specială, fiind legată de ea și de fiul său, Jack Blues
Dieta pentru scăderea colesterolului. Care sunt sfaturile nutriționistului
Dieta pentru scăderea colesterolului. Care sunt sfaturile nutriționistului
fresh

Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă

Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă

Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători

Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători

Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb

Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb

File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos

File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos

Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan

Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan