Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Tiramisu cu fistic și zmeură este o reinterpretare interesantă a clasicului tiramisu, care adaugă o notă fructată și o cremă vibrantă cu aromă de fistic. Zmeura proaspătă și dulce-acrișoară se combină armonios cu textura cremoasă a fisticului, echilibrând aromele într-un desert fin și atrăgător. Acest tiramisu reinterpretat aduce un plus de culoare și prospețime la orice masă festivă sau întâlnire specială.

Maria Udrea
Publicat: 5 noiembrie 2024, 07:23

Galerie foto

Fisticul se regăsește și în cremă și la decor / Shutterstock

Tiramisu-ul este un desert clasic italian, cunoscut pentru textura sa fină, bogată și aroma delicată de cafea. Numele său provine din italianul „tira-mi-su,” care înseamnă „ridică-mă” sau „înviorează-mă”. Este un indiciu despre efectul său energizant datorită cafelei și al texturii ușoare. Tiramisu combină pișcoturi însiropate cu cafea, o cremă de mascarpone cu gălbenușuri de ou, zahăr, și un strop de lichior pentru un plus de savoare. Deasupra se adaugă un strat fin de cacao pudră, care aduce o notă subtil amăruie ce echilibrează perfect dulceața cremei.

Citește și

Variante ale tiramisu-ului includ adaosuri de ciocolată, fructe și chiar fistic, precum în rețeta de mai sus. Fiecare strat este menit să creeze o armonie între aroma puternică de cafea și cremozitatea delicată a brânzei mascarpone, iar textura crocantă a pișcoturilor, înmuiate în cafea, adaugă un plus de consistență.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de Tiramisu cu fistic și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cafelei. Aceasta necesită un timp de fierbere, dar și un timp de răcire înainte de a fi folosită. Prepară cafeaua după propriul gust, iar după răcire o amesteci cu lichior. Apoi vei continua cu prepararea cremei de fistic.

Cum prepari crema pentru Tiramisu cu fistic și zmeură

Într-un bol, mixează brânza mascarpone cu pasta de fistic și zahărul pudră până când devine o compoziție omogenă și cremoasă. Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă abia scoasă de la rece până se îngroașă ușor. Apoi încorporeaz-o treptat în crema de fistic, amestecând delicat cu o spatulă pentru a păstra textura aerată.

Descoperă și o rețetă de cremă de fistic preparată în casă.

După ce cafeaua s-a răcit și crema este gata, poți asambla tiramisu-ul.

Pregătește un vas pătrat sau dreptunghiular în care așezi folie de prospețime. Înmoaie fiecare pișcot în cafea rece amestecată cu extractul de vanilie și lichior pentru câteva secunde apoi așază primul strat uniform la baza vasului pregătit.

Întinde jumătate din crema de fistic peste stratul de pișcoturi, presară uniform jumătate din zmeură, apăsând ușor pentru a se fixa în cremă. Adaugă al doilea strat de pișcoturi însiropate și acoperă cu restul de cremă de fistic.

Presară fistic mărunțit și câteva bucăți de zmeură pentru decor. Acoperă tiramisu-ul și lasă-l la frigider pentru minim 4 ore. Ideal ar fi să-l lași peste noapte pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Taie desertul în felii generoase și servește-l rece. Gustul cremos al fisticului, împreună cu notele dulci și ușor acrișoare de zmeură, vor face din acest desert o adevărată încântare.

Dacă mai dorești să încerci și alte variante ale desertului italian, îți mai recomandăm rețeta de clătite Tiramisu.

Citește și
Tocăniță de pui cu smântână. Ingredientele care o fac delicioasă
Tocăniță de pui cu smântână. Ingredientele care o fac delicioasă
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Te-ar mai putea interesa și
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna
6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:11
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
07:23
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
06:43
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
4 noiembrie, 07:33
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
4 noiembrie, 06:46
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4 noiembrie, 06:18
6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna 6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna
3 noiembrie, 07:08
Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
3 noiembrie, 07:00
Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete savuroase, îți oferim mai jos o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară. Chiar dacă scorțișoara este...
2
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Pentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de...
3
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Atunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite...
4
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau...
5
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....

Parteneri

Patru zodii primesc un cadou special de la Univers pe 6 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Patru zodii primesc un cadou special de la Univers pe 6 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Pescobar a anunţat o nouă afacere într-o întâlnire de senzaţie cu un celebru milionar român: „El e în spatele meu”
Pescobar a anunţat o nouă afacere într-o întâlnire de senzaţie cu un celebru milionar român: „El e în spatele meu”
Cum au reacționat copiii Ioanei Blaj la ultimele episoade din Lia. Și-au văzut mama într-o postură diferită, în rolul lui Alice
Cum au reacționat copiii Ioanei Blaj la ultimele episoade din Lia. Și-au văzut mama într-o postură diferită, în rolul lui Alice
Başak Gümülcinelioğlu din Dragostea plutește în aer vorbește despre visele care i-au devenit realitate. Cum a reușit să îmbine viața personală cu cea profesională
Başak Gümülcinelioğlu din Dragostea plutește în aer vorbește despre visele care i-au devenit realitate. Cum a reușit să îmbine viața personală cu cea profesională
Cum te poți feri de înșelătoriile la telefon. Detaliile la care trebuie să fii atent
Cum te poți feri de înșelătoriile la telefon. Detaliile la care trebuie să fii atent
Tort marmorat cu dovleac și ciocolată
Tort marmorat cu dovleac și ciocolată
Mituri despre răceală și gripă pe care părinții ar trebui să le cunoască
Mituri despre răceală și gripă pe care părinții ar trebui să le cunoască
Ariana Grande apare sub un nume diferit în noul său film, „Wicked”. Compozitoarea s-a împăcat cu tatăl ei după peste zece ani în care nu și-au vorbit
Ariana Grande apare sub un nume diferit în noul său film, „Wicked”. Compozitoarea s-a împăcat cu tatăl ei după peste zece ani în care nu și-au vorbit
Cum poți verifica prospețimea unui ou. Ce teste simple se pot folosi
Cum poți verifica prospețimea unui ou. Ce teste simple se pot folosi
fresh

Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară

Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară

Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane

Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică

Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură