9 lucruri pe care e recomandat să le faci la micul dejun dacă vrei să ai abdomenul plat
Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei și nu ar trebui să sari peste el. Corpul și creierul tău vor primi energia necesară pentru a face față unei noi zile. Dacă ai câteva obiceiuri sănătoase, atunci prima masă a zilei te poate ajuta să îți accelerezi metabolismul și să arzi calorii. Descoperă 9 lucruri pe care e recomandat să le faci la micul dejun dacă vrei să ai abdomenul plat.
Micul dejun servit cu regularitate în fiecare zi poate ajuta la păstrarea unei greutăți normale și la pierderea grăsimii din jurul abdomenului.
Un studiu realizat în 2018 de Mayo Clinic, finanțat de Asociația Americană a Inimii arată că adulții care sar peste prima masă a zilei au avut circumferința abdomenului mai mare decât cei care mâncau de dimineață.
Lucruri pe care e recomandat să le faci la micul dejun dacă vrei să ai abdomenul plat
Dacă te hotărăști ca de acum să iei micul-dejun în fiecare zi este bine să ții cont de recomandările specialiștilor de la EatThis. Nu este important doar să mănânci, ci și cum o faci și ce alegi să pui în farfurie.
Mănâncă la 30 de minute după ce te-ai trezit
După 6-8 ore de somn corpul tău îți va cere de mâncare pentru că are nevoie de energie.
Atunci când nu te hrănești ritmul tău metabolic va scădea dramatic, iar organismul va înceta să mai ardă calorii pentru că încearcă să stocheze toate rezervele.
Bea apă imediat ce te trezești pentru a avea abdomenul plat
Imediat ce te trezești ești deshidratată după atâtea ore în care nu ai băut nimic. De aceea, este recomandat să bei minimum un pahar de apă. Este modul în care îi dai organismului tău semnalul că începe o nouă. Dr. nutriționist Ilana Muhlstein spune că a reușit să slăbească aproape 50 de kg bând două pahare de apă imediat după ce s-a trezit.
Alege nutrienții potriviți
Atunci când îți pregătești micul-dejun ai grijă să ai în farfurie toți macronutrienții necesari organismului tău să funcționeze corect. Ar trebui să ai o farfurie echilibrată care să conțină și grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați complecși.
Cu ouă nu o să dai greș pentru că au în compoziție și grăsimi, dar și proteine, fără să aibă un aport caloric semnificativ. De asemenea, poți să adaugi și câteva fructe care au carbohidrați care îți vor da energie.
Nu crește nivelul de zahăr din sânge
De multe ori la micul dejun alegerile cele mai simple sunt preparate dulci cum ar fi brioșele sau alte tipuri de prăjituri. Acestea îți cresc glicemia brusc, iar senzația de foame și starea de oboseala se vor instala la scurt timp.
Acest tip de carbohidrați au foarte puține fibre și nutrienți și se digeră foarte rapid, motiv pentru care vei simți repede nevoia să mănânci.
Dacă alegi să mănânci ceva dulce la micul-dejun adaugă alături și preparate bogate în proteine cum sunt ouăle, somonul, iaurtul grecesc sau fasolea.
Consumă fibre
Studiile arată că atunci când consumi alimente bogate în calorii în cadrul unei diete restrictive din punct de vedere caloric vei pierde mai repede în greutate. În plus, pentru că senzația de foame se instalează mai greu te vei putea ține de dietă fără prea mari probleme.
Alimentele bogate în fibre încetinesc absorbția de zahăr în organism. Alege cereale integrale pe care le poți consuma împreună cu iaurt simplu sau legume.
Nu uita de fulgii de ovăz dacă vrei să ai abdomenul plat
Fulgii de ovăz sunt cea mai bună sursă de carbohidrați pe care o poți alege pentru micul-dejun. Îți vor asigura energia necesară pentru câteva ore.
De asemenea, conțin fibre care încetinesc digestia. Te vor face să te simți sătulă pentru o perioadă mai lungă de timp. În acest fel nu vei mai fi tentată să ai un prânz bogat în calorii.
Prepară-ți micul dejun de seara
Dacă nu mănânci de dimineață pentru că nu ai timp atunci poți să îți pregătești totul de seara. Poți pune într-un borcan fulgi de ovăz, semințe de chia, iaurt, fructe de pădure, nuci pe care să îl lași la frigider.
Vei avea un mic dejun bogat în nutrienți pe care îl poți consuma fără să mai pierzi timpul.
Nu uita de cafea
O ceașcă de cafea sau de cea te pot ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen, pentru că vor accelera metabolismul.
Un studiu publicat în 2021 în Journal of the International Society of Sports Nutrition arată că o cafea tare dimineața este echivalentul unui antrenament. Efectul este similar și atunci când consumi ceai verde sau alte tipuri de ceai care conțin cafeină.
Nu rata prima masă a zilei
Ideal este să ai un mic dejun echilibrat din punct de vedere nutrițional. Dacă ai într-o zi nu ai în frigider sau cămară cereale integrale poți folosi din cele obișnuite. Un sandvici cu pâine, cașcaval și șuncă este mai bun decât nimic.