Vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia
Printre rețetele cu vinete pe care ți-ai propus să le prepari, încearcă și rețeta de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia. Este o mâncare extrem de ușoară și rapidă cu gust dulce-picant.
Vinetele sunt legumele vedetă ale verii pe care le poți include într-o mulțime de preparate. Au gust delicios și sunt foarte consistente. Nici nu trebuie să adaugi multe vinete într-o mâncare. Una sau două sunt suficiente, mai ales dacă le combini și cu alte ingrediente. Cele mai des preparate rețete cu vinete sunt cele de salate. Poți prepara salata clasică de vinete simplă, doar cu ulei, dar o poți prepara și cu maioneză sau chiar cu iaurt.
Vinetele sunt nelipsite din rețetele de ghiveci de legume sau cele de ratatouille. Sunt foarte des preparate și umplute cu carne tocată sau cu legume. Iar cele mai apreciate rețete cu vinete sunt rețetele de zacuscă. Descoperă aici rețeta tradițională de zacuscă de vinete ca la mama acasă. Iar în continuare te invităm să descoperi rețeta de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea vinetelor pe care le speli bine și le ștergi. Nu necesită coacere și nici îndepărtarea cojilor. Coaja vinetelor conține o mulțime de nutrienți. Iar atunci când nu optezi să coci vinetele, este indicat să le prepari cu coajă. După ce ai spălat și șters vinetele, taie-le în cuburi mai mari.
Cum prepari vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia
Pune uleiul într-o tigaie adâncă sau o cratiță și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă uleiul să se încingă ușor și adaugă bucățile de vinete. Călește vinetele până când încep să se pătrundă și se rumenesc ușor la suprafață. Agită tigaia din când în când să se rumenească vinetele pe toate părțile. Le poți amesteca ușor și cu o spatulă, dar cu atenție să nu le strivești.
Când vinetele sunt rumenite adaugă apa, fulgii de ardei, precum și cățeii de usturoi curățați și tăiați în felii. Lasă ingredientele să fiarbă până când lichidul sacade la aproape jumătate din cantitatea inițială.
Pune într-un bol sosul de soia, cel de pește și amidonul alimentar. Amestecă bine amidonul să se desfacă în lichidul din bol și să se omogenizeze compoziția.
Toarnă acest amestec peste vinetele din tigaie. Lasă-le din nou să fiarbă la foc mic până când se îngroașă sosul.
Servește delicioasele vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia ușor calde, presărate cu ceapă tocată în bucăți mai mici și frunze de pătrunjel verde. Poți folosi și ceapă verde tocată rondele.
Le poți savura alături de o garnitură simplă de orez.
Dacă mai dorești și alte rețete cu vinete, mai poți încerca și rețeta de vinete parmigiana sau parmigiana di melanzane.