Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapid

Dacă nu ai un grătar în aer liber și nici nu vrei să murdărești prea tare aragazul, dar îți este poftă de salată de vinete, poți face vinete coapte la cuptor. Este cea mai simplă, rapidă și curată metodă.

Vinete coapte la cuptor aranjate într-o tavă
Vinetele coapte la cuptor pot fi folosite pentru salate, musaca sau tocănițe / Shutterstock

Vinetele coapte se folosesc de obicei pentru a face salată cu ceapă, sare și ulei, însă ele pot fi ingrediente în mai multe preparate. Le poți folosi la musaca de vinete, plăcintă cu vinete, tocănițe cu roșii și ardei copți sau chiar și în curry cu vinete coapte.

Vinetele coapte pot fi puse și la congelator pentru a fi consumate peste iarnă. După ce le cureți și se lași să se scurgă, pune-le în pungi speciale pentru congelator în porții potrivite și dă-le la congelator. Când vrei să le folosești este suficient să le decongelezi.

Chiar și salata de vinete se poate găti în atât de multe feluri, încât nu te-ai putea plictisi de acest preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cea mai simplă metodă de a face vinete coapte la cuptor

Vinetele coapte la cuptor sunt ușor de pregătit și sunt la fel de aromate ca cele pregătite la aragaz sau pe jar. Pentru asta ai nevoie de 2-3 vinete de mărime medie. Se preîncălzește cuptorul la 200°C, pe funcția grill.

Se spală bine vinetele și se taie pe jumătate pe lungime. Se pune hârtie de copt într-o tavă și se așează vinetele astfel încât să nu fie foarte înghesuite, cu tăietura în jos.

Se dă tava la cuptor. Se lasă până când coaja are urme de arsură, iar pulpa se înmoaie, în jur de 20-25 de minute. Se scot și se pun pe un tocător. Cu ajutorul unei linguri se scoate pulpa și se pune într-o sită pusă deasupra unui castron astfel încât să se scurgă zeama. Apoi se folosesc în salată sau alte rețete.

La ce temperatură de coc vinetele cel mai bine

Pentru a coace vinetele în cuptor, temperatura ideală este în jur de 200-220°C. Această temperatură vă permite să obțineți o coacere uniformă și să păstrați textura și aroma vinetelor.

Vinetele vor devini moi și aurii pe margini, fără să se coacă mai mult decât este nevoie sau să se usuce. Timpul de coacere poate varia în funcție de grosimea vinetelor și de puterea cuptorului, dar în general, durează în jur de 20-25 de minute.

Asigură-te că vinetele nu sunt foarte înghesuite. Înainte de a scoate vinetele din cuptor, verifică-le din când în când pentru a vedea dacă sunt coapte în mod corespunzător. Trebuie să fie moi, iar coaja lor să fie aproape arsă.

Încearcă și rețeta de salată de vinete coapte cu usturoi.

Cum se coc vinetele ca să se curețe rapid și ușor

Primul pas pe care trebuie să-l faci ca să cureți mai ușor vinetele coapte este să alegi vinete tinere și proaspete. Acestea au coaja mai subțire și semințele mai mici, ceea ce le face mai ușor de curățat. De asemenea, asigură-te că alegi vinete care nu prezintă pete sau lovituri.

Pentru a coace vinetele în mod eficient și pentru a le curăța mai ușor, taie-le în jumătate pe lungime. Acest lucru va permite căldurii să pătrundă uniform și să vinetele să se coacă în întregime.

Înainte de a le coace, presară sare peste jumătățile de vinete și lasă-le să stea timp de aproximativ 15-20 de minute. Sarea va ajuta la eliminarea apei în exces din vinete și va face curățarea mai ușoară.

După ce ai lăsat vinetele să stea cu sare, șterge-le ușor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa. Apoi, stropește-le cu ulei de măsline pe ambele părți. Acest lucru va ajuta la obținerea unei coaceri uniforme și va face ca coaja să fie mai ușor de îndepărtat.

După ce vinetele s-au copt și s-au răcit suficient pentru a fi manevrate, folosește o lingură sau un cuțit pentru a scoate miezul moale al vinetelor și îndepărtează coaja cu ușurință. Dacă mai rămâne ceva coajă pe anumite porțiuni, o poți să o îndepărtați cu un cuțit.

Cum se coc vinetele la cuptorul electric

Dacă ai un cuptor electric ai avantajul de a putea folosi funcția grill, astfel încât să ai flacără și de sus și de jos. Modul de pregătire a vinetelor nu este diferit de cel folosit pentru coacerea vinetelor în cuptorul clasic.

Este posibil ca timpul de coacere să fie mai scurt, cuptorul fiind mai puternic. Va trebui să verifici vinetele după 15 minute pentru a vedea care este gradul lor de coacere. Dacă vinetele sunt de dimensiuni mai mici vor fi gata. Pe cele mai mari lasă-le 20-25 de minute.

Încearcă și rețeta de aperitiv de vinete. Este ideală pentru sezonul rece.

Cum se coc vinetele în folie de aluminiu

Coacerea vinetelor în folie de aluminiu este o metodă simplă și eficientă de a păstra umiditatea și de a obține vinete moi și fragede. Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de aproximativ 200-220°C. Se spală vinetele și se taie în jumătate pe lungime.

Se așează fiecare jumătate de vinete pe o bucată de folie de aluminiu suficient de mare pentru a le înveli complet. Se unge fiecare jumătate de vânătă cu puțin ulei de măsline pe partea tăiată. Acest lucru va ajuta la obținerea unei texturi mai fragede și va preveni lipirea de folie. Se presară sare și piper peste vinete, după gust.

Se înfășoară fiecare jumătate de vinete în folie de aluminiu, sigilând bine marginile pentru a păstra umiditatea în interior.

Se așează pachetele de folie de aluminiu cu vinetele într-o tavă de copt. Se coc timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devin moi și ușor de înțepat cu o furculiță. După ce sunt coapte, se scot pachetele de folie din cuptor și se lasă vinetele să se răcească puțin înainte de a le servi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mutabbal servită într-un bol alb
Mutabbal. Salata de vinete cu tahini și usturoi, specifică Levantului
Mutabbal. Salata de vinete cu tahini și usturoi, specifică Levantului
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Vinete pe grătar - Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
3 zodii depășesc problemele personale până pe 18 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii depășesc problemele personale până pe 18 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii depășesc problemele personale până pe 18 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
A fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o și a petrecut 38 de ani după gratii. Cum au descoperit procurorii adevărul
A fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o și a petrecut 38 de ani după gratii. Cum au descoperit procurorii adevărul
A fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o și a petrecut 38 de ani după gratii. Cum au descoperit procurorii adevărul
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Procesul împotriva lui Sean Diddy Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Procesul împotriva lui Sean „Diddy” Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Procesul împotriva lui Sean „Diddy” Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
fresh
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
închide