Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapid

Dacă nu ai un grătar în aer liber și nici nu vrei să murdărești prea tare aragazul, dar îți este poftă de salată de vinete, poți face vinete coapte la cuptor. Este cea mai simplă, rapidă și curată metodă.

Vinete coapte la cuptor aranjate într-o tavă
Vinetele coapte la cuptor pot fi folosite pentru salate, musaca sau tocănițe / Shutterstock

Vinetele coapte se folosesc de obicei pentru a face salată cu ceapă, sare și ulei, însă ele pot fi ingrediente în mai multe preparate. Le poți folosi la musaca de vinete, plăcintă cu vinete, tocănițe cu roșii și ardei copți sau chiar și în curry cu vinete coapte.

Vinetele coapte pot fi puse și la congelator pentru a fi consumate peste iarnă. După ce le cureți și se lași să se scurgă, pune-le în pungi speciale pentru congelator în porții potrivite și dă-le la congelator. Când vrei să le folosești este suficient să le decongelezi.

Chiar și salata de vinete se poate găti în atât de multe feluri, încât nu te-ai putea plictisi de acest preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cea mai simplă metodă de a face vinete coapte la cuptor

Vinetele coapte la cuptor sunt ușor de pregătit și sunt la fel de aromate ca cele pregătite la aragaz sau pe jar. Pentru asta ai nevoie de 2-3 vinete de mărime medie. Se preîncălzește cuptorul la 200°C, pe funcția grill.

Se spală bine vinetele și se taie pe jumătate pe lungime. Se pune hârtie de copt într-o tavă și se așează vinetele astfel încât să nu fie foarte înghesuite, cu tăietura în jos.

Se dă tava la cuptor. Se lasă până când coaja are urme de arsură, iar pulpa se înmoaie, în jur de 20-25 de minute. Se scot și se pun pe un tocător. Cu ajutorul unei linguri se scoate pulpa și se pune într-o sită pusă deasupra unui castron astfel încât să se scurgă zeama. Apoi se folosesc în salată sau alte rețete.

La ce temperatură de coc vinetele cel mai bine

Pentru a coace vinetele în cuptor, temperatura ideală este în jur de 200-220°C. Această temperatură vă permite să obțineți o coacere uniformă și să păstrați textura și aroma vinetelor.

Vinetele vor devini moi și aurii pe margini, fără să se coacă mai mult decât este nevoie sau să se usuce. Timpul de coacere poate varia în funcție de grosimea vinetelor și de puterea cuptorului, dar în general, durează în jur de 20-25 de minute.

Asigură-te că vinetele nu sunt foarte înghesuite. Înainte de a scoate vinetele din cuptor, verifică-le din când în când pentru a vedea dacă sunt coapte în mod corespunzător. Trebuie să fie moi, iar coaja lor să fie aproape arsă.

Încearcă și rețeta de salată de vinete coapte cu usturoi.

Cum se coc vinetele ca să se curețe rapid și ușor

Primul pas pe care trebuie să-l faci ca să cureți mai ușor vinetele coapte este să alegi vinete tinere și proaspete. Acestea au coaja mai subțire și semințele mai mici, ceea ce le face mai ușor de curățat. De asemenea, asigură-te că alegi vinete care nu prezintă pete sau lovituri.

Pentru a coace vinetele în mod eficient și pentru a le curăța mai ușor, taie-le în jumătate pe lungime. Acest lucru va permite căldurii să pătrundă uniform și să vinetele să se coacă în întregime.

Înainte de a le coace, presară sare peste jumătățile de vinete și lasă-le să stea timp de aproximativ 15-20 de minute. Sarea va ajuta la eliminarea apei în exces din vinete și va face curățarea mai ușoară.

După ce ai lăsat vinetele să stea cu sare, șterge-le ușor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa. Apoi, stropește-le cu ulei de măsline pe ambele părți. Acest lucru va ajuta la obținerea unei coaceri uniforme și va face ca coaja să fie mai ușor de îndepărtat.

După ce vinetele s-au copt și s-au răcit suficient pentru a fi manevrate, folosește o lingură sau un cuțit pentru a scoate miezul moale al vinetelor și îndepărtează coaja cu ușurință. Dacă mai rămâne ceva coajă pe anumite porțiuni, o poți să o îndepărtați cu un cuțit.

Cum se coc vinetele la cuptorul electric

Dacă ai un cuptor electric ai avantajul de a putea folosi funcția grill, astfel încât să ai flacără și de sus și de jos. Modul de pregătire a vinetelor nu este diferit de cel folosit pentru coacerea vinetelor în cuptorul clasic.

Este posibil ca timpul de coacere să fie mai scurt, cuptorul fiind mai puternic. Va trebui să verifici vinetele după 15 minute pentru a vedea care este gradul lor de coacere. Dacă vinetele sunt de dimensiuni mai mici vor fi gata. Pe cele mai mari lasă-le 20-25 de minute.

Încearcă și rețeta de aperitiv de vinete. Este ideală pentru sezonul rece.

Cum se coc vinetele în folie de aluminiu

Coacerea vinetelor în folie de aluminiu este o metodă simplă și eficientă de a păstra umiditatea și de a obține vinete moi și fragede. Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de aproximativ 200-220°C. Se spală vinetele și se taie în jumătate pe lungime.

Se așează fiecare jumătate de vinete pe o bucată de folie de aluminiu suficient de mare pentru a le înveli complet. Se unge fiecare jumătate de vânătă cu puțin ulei de măsline pe partea tăiată. Acest lucru va ajuta la obținerea unei texturi mai fragede și va preveni lipirea de folie. Se presară sare și piper peste vinete, după gust.

Se înfășoară fiecare jumătate de vinete în folie de aluminiu, sigilând bine marginile pentru a păstra umiditatea în interior.

Se așează pachetele de folie de aluminiu cu vinetele într-o tavă de copt. Se coc timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devin moi și ușor de înțepat cu o furculiță. După ce sunt coapte, se scot pachetele de folie din cuptor și se lasă vinetele să se răcească puțin înainte de a le servi.

Citește și
CELE MAI CITITE
covrigi de casă puși pe un tocător de lemn
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Vinete pe grătar - Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușor
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de Papoutsakia, așezată pe o masă
Video
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Vremea 2 - 16 decembrie 2024. Nou val de precipitații spre finalul săptămânii. La munte se va depunde strat nou de zăpadă
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Actrița Sandra Reyes, din serialul Pedro El Escamoso a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația stresantă despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
fresh
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
închide