Musaca de vinete cu carne de pui, pentru un prânz de vară delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz din zilele de vară, încearcă rețeta de musaca de vinete cu carne de pui. Este gustoasă și foarte sățioasă.

Musaca de vinete cu carne de pui în tavă cu lingură
Galerie foto

Galerie foto

Vinetele se pot tăia în felii rotunde sau longitudinale / Shutterstock

Rețeta clasică de musaca din bucătăria grecească este printre cele mai populare rețete cu cartofi. Însă vara, merită preparată și în alte combinații de legume cu carne. Una dintre acestea este cea cu vinete, dar o altă variantă se poate prepara cu dovlecei.

Citește și

Rețetele cu vinete sau cu dovlecei sunt ușor asemănătoare cu rețeta clasică de musaca. Se înlocuiesc cartofii cu ingredientele menționate, iar sosul de roșii se prepară din roșii proaspete. Te poți bucura astfel de savoarea legumelor de vară, proaspete. Tot cu vinete îți mai recomandăm să încerci și rețeta de vinete parmigiana. Un deliciul italienesc de care nu te mai saturi. În continuare poți urmări rețeta detaliată pentru musaca de vinete cu carne de pui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea vinetelor care necesită spălare, ștergere și secționare fie în felii rotunde, fie longitudinale. În intervalul de timp cât stau vinetele la deshidratat te poți ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Taie vinetele în rondele de 3-4 mm grosime. Așeză-le una lângă alta pe un blat de lucru și presără sare peste ele. Lasă-le așa timp de 10-15 minute, apoi le ștergi bine cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta sucul amărui. Pune puți ulei într-o tigaie încinsă și rumenește ușor rondelele de vinete, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Cum prepari umplutura pentru musaca de vinete cu carne de pui

Curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și călește-le ușor în puțin ulei încins. Presară și puțină sare care va deshidrata ceapa și îi va accentua gustul. Când ceapa devine sticloasă, adaugă carnea de pui tocată. Amestecă carnea cu ceapa și usturoiul pentru a se întrepătrunde gusturile și a se rumeni carnea uniform.

Condimentează ingredientele cu puțină sare și piper, iar când carnea se deschide bine la culoare, toarnă vinul peste ea. Lasă carnea și celelalte ingrediente să fiarbă în vin până când se evaporă alcoolul.

Curăță roșiile, toacă-le mărunt și adaugă-le peste sosul de carne. Adaugă și puțin cimbru pentru o aromă mai plăcută. Fierbe carne în sos până când este bine pătrunsă.

Lasă sosul să se răcorească 10-12 minute și pregătește vasul în care vei monta musacaua.

Cum montezi și coci musacaua de vinete

Unge vasul de copt cu foarte puțin ulei, atât la bază cât și pe laterale. Așază la baza lui un rând de rondele din vinete. Întinde peste ele un strat din umplutura de carne. Presară peste acesta câteva frunze de busuioc rupte mărunt și puțină mozzarella răzuită.

Așază un nou rând de rondele din de vinete și continuă cu sosul de carne. Repetă procedeul până când termini toate ingredientele. Stratul de deasupra va fi din rondele de vinete peste care presări mozzarella răzuită.

Introdu vasul în cuptor și coace delicioasa musaca de vinete cu carne de pui  pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească timp de 10-15 minute, apoi o poți porționa și savura cu poftă, alături de familie.

Descoperă aici și o rețetă de vinete umplute cu carne.

Citește și
Musaca de vinete cu carne de pui decorată cu frunze de busuioc, în tava de copt
Galerie foto

Galerie foto

Musaca de vinete cu carne de pui în tavă cu lingură
Porție de musaca din vinete pe farfurie albă
+0
CELE MAI CITITE
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
carne de pui și condimente pe o masă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Descoperirea nemaivăzută făcută după golirea Lacului Vidraru
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Chefi la cuțite, 16 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această seară. Echipele care au pierdut câte un membru
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide