5 rețete de preparate care te ajută să slăbești. Se gătesc foarte rapid, într-un singur vas

Dorința de a slăbi este de cele mai multe ori învinsă de faptul că trebuie să gătești și de cele mai multe ori nu prea știi ce. Cauți mereu rețete de preparate care te ajută să slăbești și pare că nu prea ai alte variante în afară de salată și piept de pui la grătar. Nu doar lipsa inspirației este o problemă, ci și lipsa timpului.

Ingrediente pentru preparate care te ajută să slăbești
Combinația de legume și proteine este cea mai bună pentru a slăbi/ Shutterstock

Nu te panica! Există rețete pentru care nu ai nevoie nici de prea multe ustensile, nici de prea multe ingrediente. Cele mai simple preparate care te ajută să slăbești sunt cele care se fac în același vas, fie el oală sau tigaie.

Poți să gătești sănătos fără să pierzi prea mult timp în bucătărie. Dacă alegi ingredientele potrivite nici aportul caloric nu va fi foarte mare, așa că ai toate șansele să pierzi în greutate dacă faci mișcare și te hidratezi corect.

Iată 5 rețete de preparate care te ajută să slăbești care se gătesc rapid și nu sunt scumpe.

Citește și

Budincă de broccoli și conopidă

Poți face budincă de broccoli și conopidă fără să pui smântână și unt astfel că elimini din start aproximativ 160 de calorii și 12 grame de grăsimi.

Budincă de brocoli și conopiă într-un vas rotund care se află alături de crenguțe de brocoli
Budinca de broccoli și conopidă se poate face și cu legume congelate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 broccoli, desfăcut în buchețele
  • 1/2 conopidă, desfăcută în buchețele
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 ceapă medie, feliată subțire
  • 3 linguri de făină
  • ¾ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper alb sau negru
  • 600 ml lapte degresat
  • 400 g pesmet

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pun broccoli și conopida într-un castron mare cu o lingură de ulei de măsline și se amestecă până când sunt bine acoperite. Se pun într-un singur strat într-o tavă peste care a fost pusă hârtie de copt și se dau la cuptor 20-25 de minute. La jumătatea timpului, tava se scoate și legumele se întorc.

Între timp, se încălzește o lingură de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând des, până când se înmoaie, 5-8 minute. Se adaugă făina, sarea și piperul.

Se amestecă și se lasă încă un minut. Se pune laptele și se continuă gătirea, amestecând și răzuind bucățile rumenite. Se lasă până când sosul face bule și se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri, aproximativ 4 minute. Se ia de pe foc.

Când legumele sunt gata se scot din cuptor. Se transferă jumătate din ele într-un vas de copt rezistent la temperaturi mari, de 2 litri. Se toarnă jumătate din sos peste legume. Se adaugă legumele rămase și se acoperă cu sosul rămas.

Se combină pesmetul și restul de o lingură de ulei într-un castron mic. Apoi se presară amestecul de pesmet peste amestecul de legume. Se dă la cuptor aproximativ 5 minute. Se lasă să se răcească înainte de consum.

Budincă de morcovi și păstârnac

Budinca de morcovi și păstârnac este unul dintre acele preparate care te ajută să slăbești care poate fi luat și la pachet la birou, dar este și o cină delicioasă.

Budincă de morcovi și pastarnac într-un vas mare și rotund care este aranjat pe o masă
Budinca de morcovi și păstârnac se poate servi ca atare sau drept garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 5 morcovi mari, curățați și tăiați în felii groase
  • 5 bucăți de păstârnac mari, curățați, fără miezul lemnos și tăiați în felii groase
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 ceapă medie, feliată subțire
  • 3 linguri de făină
  • ¾ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper alb sau negru
  • 600 ml lapte degresat
  • 110 g brânză răzuită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă morcovii și păstârnacul într-un castron mare cu o lingură de ulei. Se pune hârtie de copt într-o tavă și pe ea se așează într-un singur strat morcovii și păstârnacul. Se dau la cuptor 20-25 de minute, întorcându-se la jumătatea timpului.

Între timp, se încălzește o lingură de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând des, până când se înmoaie, 5-8 minute. 

Se adaugă făina, sarea și piperul. Se amestecă și se lasă încă un minut. Se pune laptele și se continuă gătirea, amestecând și răzuind bucățile rumenite. Se lasă până când sosul face bule și se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri, aproximativ 4 minute. Se ia de pe foc.

Când legumele sunt gata, ele se scot din cuptor. Se transferă jumătate din cantitatea de morcovi și păstârnac într-un vas de copt rezistent la cuptor.

Deasupra lor se pune jumătate din cantitatea de sos, apoi restul de legume și restul de sos. Peste el se presară brânza mărunțită și se dau la cuptor 5 minute. Se lasă să se răcească 10 minute înainte de consum.

Dovleac umplut cu brânză cu spanac și anghinare

Rețeta de dovleac umplut cu brânză cu spanac și anghinare are un conținut redus de carbohidrați. Varianta propusă aduce un aport caloric cu 75% mai mic față de variantele cu brânzeturi integrale.

Două bucăți mari de dovlecel spaghetti umplut
Dovleacul spaghetti este o legumă perfectă pentru a fi umplută / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 dovleac spaghetti tăiat în jumătate pe lungime
  • 3 linguri de apă, împărțite
  • 150 g baby spanac
  • 280 g inimioare de anghinare congelate, dezghețate și tocate
  • 100 g cremă de brânză cu conținut redus de grăsimi
  • 100 g parmezan ras, împărțit
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • busuioc proaspăt tocat pentru decor

Mod de preparare

Se pun bucățile de dovlecel cu partea tăiată în jos într-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde. Se adăugă 2 linguri de apă. Se lasă la cuptorul cu microunde, neacoperit, la putere mare, până se înmoaie, 10 -15 minute. 

Între timp, se călește spanacul și lingura de apă rămasă într-o tigaie mare la foc mediu. Se lasă 3-5 minute, apoi se scurge și se transferă într-un castron mare.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.

Se folosește o furculiță pentru a răzui pulpa dovleacului de pe coajă într-un bol. Se pun cojile pe o tavă de copt. Se amestecă inimioarele de anghinare, crema de brânză, 50 g parmezan, sarea și piperul.

Se pun în amestecul de dovlecei. Se împarte compoziția între cojile de dovleac și se acoperă cu restul de parmezan. Se dau la cuptor până când brânza devine aurie, aproximativ 3 minute. Se presară cu busuioc.

Tortilla de vinete

Tortilla de vinete este un preparat reconfortant cu straturi fine de vinete și tortilla, într-un amestec echilibrat de ingrediente. Este unul dintre acele preparate care te ajută să slăbești dacă este consumat în cadrul unei diete echilibrate. Află mai multe despre beneficiile consumului de vinete.

O porție mare de tortilla cu vinete pusă într-un vas rotund
Poți să iei la birou la pachet o porție de vinete cu tortilla / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 vânătă medie
  • 2 linguri de ulei, împărțit
  • 2 cepe medii, feliate subțiri
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură pudră de chili
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 1 linguriță de praf de ceapă
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 800 g roșii tăiate cubulețe fără sare
  • 420 g fasole neagră, clătită
  • 110 g ardei iute verzi
  • coriandru proaspăt tocat
  • 10 tortilla de porumb, tăiate în sferturi
  • 200 g brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se unge cu ulei o tavă de copt. Se curăță vânăta de coajă și se feliază în rondele de 1 cm grosime. Se aranjează pe tavă într-un singur strat. Se coc, întorcând o dată, până când vinetele abia începe să se rumenească pe margini, 10-15 minute. Se lasă să se răcească.

Se încălzește lingura de ulei rămasă într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Se pune ceapa și se gătește, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Se adaugă usturoiul, pudra de chili, oregano, praful de ceapă și chimenul.

Se lasă aproximativ 30 de secunde, apoi se pun roșiile, fasolea, ardeiul iute și coriandru. După ce ajung la punctul de fierbere se iau de pe foc și se lasă deoparte.

Se acoperă fundul unei tăvi cu 5 foi de tortilla. Se întinde deasupra lor ¼ din compoziția de roșii și fasole. Apoi se pune ¼ din cantitatea de brânză cheddar. Peste aceasta se pune jumătate din cantitatea de vinete. Se repetă până se termină toate ingredientele.

Se dă tava la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu aproximativ 30 de minute. După aceea, se ia folia și se continuă coacerea până când brânza se rumenește ușor, încă aproximativ 10 minute. Se lasă să se odihnească 5 minute și apoi se servește.

Macaroane cu cartofi dulci și brânză

Cartoful dulci bogat în fibre este folosit ca bază pentru sosul de brânză în această rețetă sănătoasă cu macaroane cu brânză. 

O porție mare de macaroane cu brânză care se află într-un vas pătrat
Cartofii dulci fac sosul mult mai cremos / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g spaghete din grâu integral
  • 1 cartof dulce mediu
  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri de făină
  • 1 cățel mic de usturoi, tocat
  • 300 g brânză cheddar mărunțită
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 100 g mazăre congelată, dezghețată
  • 1 lingură de pesmet de grâu
  • 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb spaghetele potrivit indicațiilor date de producător.

Între timp, se înțeapă cartofii dulci cu o furculiță în mai multe locuri. Se pun la microunde la putere mare până când se înmoaie, 7 -10 minute.

Se amestecă până se omogenizează laptele, făina și usturoiul într-o cratiță mare. Se pun la foc mediu, amestecând des, până când se încălzește compoziția, fără a ajunge la punctul de fierbere.

De îndată ce cartoful dulce este suficient de rece pentru a fi manipulat, se curăță de coajă, iar pulpa se pune în laptele aburind. 

Se face piure cu un blender. Se adaugă brânza, muștarul, sarea și piperul și se amestecă până se topește brânza. Apoi se adaugă pastele și mazărea în sos și se amestecă. Se transferă compoziția în vasul de copt pregătit. 

Pesmetul și uleiul se amestecă și se presară peste paste. Se dau la cuptor 1-2 minute. Încearcă și rețeta noastră de macaroane cu brânză la cuptor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Bol negru cu Salată de cartofi cu ceapă roșie alături de o sosieră albă și un bol mic cu capere
Salată de cartofi cu ceapă roșie. Rețetă simplă pentru o zi de post
Salată de cartofi cu ceapă roșie. Rețetă simplă pentru o zi de post
Mâncare de urzici cu orez și mămăliguță
Mâncare de urzici cu orez și mămăliguță, pentru masa de prânz
Mâncare de urzici cu orez și mămăliguță, pentru masa de prânz
Două blaturi umede pentru tort, alături de un recipient cu tacâmuri
Blat umed pentru tort. Rețetă simplă de blat ce nu mai necesită însiropare
Blat umed pentru tort. Rețetă simplă de blat ce nu mai necesită însiropare
Lobodă roșie și verde care urmează să fie pusă în retețele simple cu lobodă
4 rețete cu lobodă pe care să le încerci în această primăvară
4 rețete cu lobodă pe care să le încerci în această primăvară
Pporție de Supă cremă de urzici cu crutoane aromate în bol maro, alături de un tocător de lemn cu crutoane și urzici proaspete
Supă cremă de urzici cu crutoane aromate, plină de gust și de sănătate
Supă cremă de urzici cu crutoane aromate, plină de gust și de sănătate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salata boeuf de post pe o farfurie albă
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Preparate de post la pachet pe care să le iei la tine la birou
7 idei de mâncare la pachet. Preparate pe care să le iei la birou atunci când ții post
7 idei de mâncare la pachet. Preparate pe care să le iei la birou atunci când ții post
Lobodă roșie și verde care urmează să fie pusă în retețele simple cu lobodă
4 rețete cu lobodă pe care să le încerci în această primăvară
4 rețete cu lobodă pe care să le încerci în această primăvară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți cannoli, serviți pe un platou alb
28 martie, 08:00
Cannoli, povestea desertului originar din Sicilia Cannoli, povestea desertului originar din Sicilia
Sandvișuri de post pe o masă albă
28 martie, 07:00
Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase
Bucăți de tofu într-un bol
28 martie, 06:00
Totul despre tofu, brânza de soia bogată în proteine Totul despre tofu, brânza de soia bogată în proteine
Carnea de origine vegetală aranjată pe două platouri gri
27 martie, 08:00
8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală 8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală
Salata boeuf de post pe o farfurie albă
27 martie, 07:00
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Supa clară de pui într-un castron alb
27 martie, 06:00
Supă clară de pui. Rețeta simplă și rapidă Supă clară de pui. Rețeta simplă și rapidă
Gogoși din 2 ingrediente puse într-un suport negru de metal
26 martie, 08:00
Gogoși din 2 ingrediente. Rețeta care e gata în 5 minute Gogoși din 2 ingrediente. Rețeta care e gata în 5 minute
Aperitive de post pe o masă gri
26 martie, 07:00
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Gogoși din 2 ingrediente puse într-un suport negru de metal
1
Gogoși din 2 ingrediente. Rețeta care e gata în 5 minute
Gogoși din 2 ingrediente. Rețeta care e gata în 5 minute
Te-ai gândit că poți faci gogoși din 2 ingrediente? Vor ieși ușoare și pufoase și sunt foarte ușor de făcut. Nu ai nevoie de drojdie, ouă sau unt. De asemenea, poți adăuga aromele...
Salata boeuf de post pe o farfurie albă
2
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Salata boeuf de post este la fel de gustoasă și de apetisantă ca cea care conține carne. Chiar și cu maioneza vegetală rămâne un aperitiv pe care îl poți servi la...
Bol negru cu Salată de cartofi cu ceapă roșie alături de o sosieră albă și un bol mic cu capere
3
Salată de cartofi cu ceapă roșie. Rețetă simplă pentru o zi de post
Salată de cartofi cu ceapă roșie. Rețetă simplă pentru o zi de post
Dacă ești în căutarea unei rețete de preparate simple și rapide pentru o zi de post, încearcă rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie. Pe cât de simplă este, pe...
Două blaturi umede pentru tort, alături de un recipient cu tacâmuri
4
Blat umed pentru tort. Rețetă simplă de blat ce nu mai necesită însiropare
Blat umed pentru tort. Rețetă simplă de blat ce nu mai necesită însiropare
Pentru reușita unui tort delicios și spectaculos, blatul de tort reprezintă piesa principală. Îți oferim în acest scop o rețetă de blat umed pentru tort ce nu mai necesită însiropare. Dacă...
Aperitive de post pe o masă gri
5
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Poți face și aperitive de post care să arate foarte bine și să fie gustoase. Fie că vrei să le folosești pentru niște musafiri mai pretențioși sau pentru un prânz în...
Parteneri
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile

Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile

Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Românii care din 2035 vor ieşi cu 3 ani mai târziu la pensie. Speranţa de viaţă în ţara noastră este de 72 de ani

Românii care din 2035 vor ieşi cu 3 ani mai târziu la pensie. Speranţa de viaţă în ţara noastră este de 72 de ani

Românii care din 2035 vor ieşi cu 3 ani mai târziu la pensie. Speranţa de viaţă în ţara noastră este de 72 de ani
Presupusa amantă a lui Laurenţiu Reghecampf asigură: „Sunt foarte loială!”. Care este secretul frumuseţii ei

Presupusa amantă a lui Laurenţiu Reghecampf asigură: „Sunt foarte loială!”. Care este secretul frumuseţii ei

Presupusa amantă a lui Laurenţiu Reghecampf asigură: „Sunt foarte loială!”. Care este secretul frumuseţii ei
Prima imagine cu chipul lui Josephine. Cum arată fiica Ginei Pistol și a lui Smiley și cu cine seamănă micuța

Prima imagine cu chipul lui Josephine. Cum arată fiica Ginei Pistol și a lui Smiley și cu cine seamănă micuța

Prima imagine cu chipul lui Josephine. Cum arată fiica Ginei Pistol și a lui Smiley și cu cine seamănă micuța
Özge Yağız și Gökberk Demirci apar într-o fotografie de cuplu. Asemănarea dintre cei doi nu a putut fi trecută cu vederea

Özge Yağız și Gökberk Demirci apar într-o fotografie de cuplu. Asemănarea dintre cei doi nu a putut fi trecută cu vederea

Özge Yağız și Gökberk Demirci apar într-o fotografie de cuplu. Asemănarea dintre cei doi nu a putut fi trecută cu vederea
A apărut o gaură imensă pe Soare. Ce efecte incredibile poate avea pe Pământ

A apărut o „gaură” imensă pe Soare. Ce efecte incredibile poate avea pe Pământ

A apărut o „gaură” imensă pe Soare. Ce efecte incredibile poate avea pe Pământ
Prăjitură fragedă cu ovăz și afine

Prăjitură fragedă cu ovăz și afine

Prăjitură fragedă cu ovăz și afine
Drake, asaltat de niște mămici într-un club. Rapperul a uitat să mai urce pe scena festivalului Lollapalooza

Drake, asaltat de niște mămici într-un club. Rapperul a uitat să mai urce pe scena festivalului Lollapalooza

Drake, asaltat de niște mămici într-un club. Rapperul a uitat să mai urce pe scena festivalului Lollapalooza
fresh
Salata boeuf de post pe o farfurie albă
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Supă clară de pui. Rețeta simplă și rapidă
Supă clară de pui. Rețeta simplă și rapidă
8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală
8 sfaturi pentru a găti corect carnea de origine vegetală
Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase
Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase
Totul despre tofu, brânza de soia bogată în proteine
Totul despre tofu, brânza de soia bogată în proteine
închide