5 rețete de preparate care te ajută să slăbești. Se gătesc foarte rapid, într-un singur vas

Dorința de a slăbi este de cele mai multe ori învinsă de faptul că trebuie să gătești și de cele mai multe ori nu prea știi ce. Cauți mereu rețete de preparate care te ajută să slăbești și pare că nu prea ai alte variante în afară de salată și piept de pui la grătar. Nu doar lipsa inspirației este o problemă, ci și lipsa timpului.

Ingrediente pentru preparate care te ajută să slăbești
Combinația de legume și proteine este cea mai bună pentru a slăbi/ Shutterstock

Nu te panica! Există rețete pentru care nu ai nevoie nici de prea multe ustensile, nici de prea multe ingrediente. Cele mai simple preparate care te ajută să slăbești sunt cele care se fac în același vas, fie el oală sau tigaie.

Poți să gătești sănătos fără să pierzi prea mult timp în bucătărie. Dacă alegi ingredientele potrivite nici aportul caloric nu va fi foarte mare, așa că ai toate șansele să pierzi în greutate dacă faci mișcare și te hidratezi corect.

Iată 5 rețete de preparate care te ajută să slăbești care se gătesc rapid și nu sunt scumpe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Budincă de broccoli și conopidă

Poți face budincă de broccoli și conopidă fără să pui smântână și unt astfel că elimini din start aproximativ 160 de calorii și 12 grame de grăsimi.

Budincă de brocoli și conopiă într-un vas rotund care se află alături de crenguțe de brocoli
Budinca de broccoli și conopidă se poate face și cu legume congelate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 broccoli, desfăcut în buchețele
  • 1/2 conopidă, desfăcută în buchețele
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 ceapă medie, feliată subțire
  • 3 linguri de făină
  • ¾ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper alb sau negru
  • 600 ml lapte degresat
  • 400 g pesmet

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pun broccoli și conopida într-un castron mare cu o lingură de ulei de măsline și se amestecă până când sunt bine acoperite. Se pun într-un singur strat într-o tavă peste care a fost pusă hârtie de copt și se dau la cuptor 20-25 de minute. La jumătatea timpului, tava se scoate și legumele se întorc.

Între timp, se încălzește o lingură de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând des, până când se înmoaie, 5-8 minute. Se adaugă făina, sarea și piperul.

Se amestecă și se lasă încă un minut. Se pune laptele și se continuă gătirea, amestecând și răzuind bucățile rumenite. Se lasă până când sosul face bule și se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri, aproximativ 4 minute. Se ia de pe foc.

Când legumele sunt gata se scot din cuptor. Se transferă jumătate din ele într-un vas de copt rezistent la temperaturi mari, de 2 litri. Se toarnă jumătate din sos peste legume. Se adaugă legumele rămase și se acoperă cu sosul rămas.

Se combină pesmetul și restul de o lingură de ulei într-un castron mic. Apoi se presară amestecul de pesmet peste amestecul de legume. Se dă la cuptor aproximativ 5 minute. Se lasă să se răcească înainte de consum.

Budincă de morcovi și păstârnac

Budinca de morcovi și păstârnac este unul dintre acele preparate care te ajută să slăbești care poate fi luat și la pachet la birou, dar este și o cină delicioasă.

Budincă de morcovi și pastarnac într-un vas mare și rotund care este aranjat pe o masă
Budinca de morcovi și păstârnac se poate servi ca atare sau drept garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 5 morcovi mari, curățați și tăiați în felii groase
  • 5 bucăți de păstârnac mari, curățați, fără miezul lemnos și tăiați în felii groase
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 ceapă medie, feliată subțire
  • 3 linguri de făină
  • ¾ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper alb sau negru
  • 600 ml lapte degresat
  • 110 g brânză răzuită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă morcovii și păstârnacul într-un castron mare cu o lingură de ulei. Se pune hârtie de copt într-o tavă și pe ea se așează într-un singur strat morcovii și păstârnacul. Se dau la cuptor 20-25 de minute, întorcându-se la jumătatea timpului.

Între timp, se încălzește o lingură de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând des, până când se înmoaie, 5-8 minute. 

Se adaugă făina, sarea și piperul. Se amestecă și se lasă încă un minut. Se pune laptele și se continuă gătirea, amestecând și răzuind bucățile rumenite. Se lasă până când sosul face bule și se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri, aproximativ 4 minute. Se ia de pe foc.

Când legumele sunt gata, ele se scot din cuptor. Se transferă jumătate din cantitatea de morcovi și păstârnac într-un vas de copt rezistent la cuptor.

Deasupra lor se pune jumătate din cantitatea de sos, apoi restul de legume și restul de sos. Peste el se presară brânza mărunțită și se dau la cuptor 5 minute. Se lasă să se răcească 10 minute înainte de consum.

Dovleac umplut cu brânză cu spanac și anghinare

Rețeta de dovleac umplut cu brânză cu spanac și anghinare are un conținut redus de carbohidrați. Varianta propusă aduce un aport caloric cu 75% mai mic față de variantele cu brânzeturi integrale.

Două bucăți mari de dovlecel spaghetti umplut
Dovleacul spaghetti este o legumă perfectă pentru a fi umplută / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 dovleac spaghetti tăiat în jumătate pe lungime
  • 3 linguri de apă, împărțite
  • 150 g baby spanac
  • 280 g inimioare de anghinare congelate, dezghețate și tocate
  • 100 g cremă de brânză cu conținut redus de grăsimi
  • 100 g parmezan ras, împărțit
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • busuioc proaspăt tocat pentru decor

Mod de preparare

Se pun bucățile de dovlecel cu partea tăiată în jos într-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde. Se adăugă 2 linguri de apă. Se lasă la cuptorul cu microunde, neacoperit, la putere mare, până se înmoaie, 10 -15 minute. 

Între timp, se călește spanacul și lingura de apă rămasă într-o tigaie mare la foc mediu. Se lasă 3-5 minute, apoi se scurge și se transferă într-un castron mare.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.

Se folosește o furculiță pentru a răzui pulpa dovleacului de pe coajă într-un bol. Se pun cojile pe o tavă de copt. Se amestecă inimioarele de anghinare, crema de brânză, 50 g parmezan, sarea și piperul.

Se pun în amestecul de dovlecei. Se împarte compoziția între cojile de dovleac și se acoperă cu restul de parmezan. Se dau la cuptor până când brânza devine aurie, aproximativ 3 minute. Se presară cu busuioc.

Tortilla de vinete

Tortilla de vinete este un preparat reconfortant cu straturi fine de vinete și tortilla, într-un amestec echilibrat de ingrediente. Este unul dintre acele preparate care te ajută să slăbești dacă este consumat în cadrul unei diete echilibrate. Află mai multe despre beneficiile consumului de vinete.

O porție mare de tortilla cu vinete pusă într-un vas rotund
Poți să iei la birou la pachet o porție de vinete cu tortilla / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 vânătă medie
  • 2 linguri de ulei, împărțit
  • 2 cepe medii, feliate subțiri
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură pudră de chili
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 1 linguriță de praf de ceapă
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 800 g roșii tăiate cubulețe fără sare
  • 420 g fasole neagră, clătită
  • 110 g ardei iute verzi
  • coriandru proaspăt tocat
  • 10 tortilla de porumb, tăiate în sferturi
  • 200 g brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se unge cu ulei o tavă de copt. Se curăță vânăta de coajă și se feliază în rondele de 1 cm grosime. Se aranjează pe tavă într-un singur strat. Se coc, întorcând o dată, până când vinetele abia începe să se rumenească pe margini, 10-15 minute. Se lasă să se răcească.

Se încălzește lingura de ulei rămasă într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Se pune ceapa și se gătește, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Se adaugă usturoiul, pudra de chili, oregano, praful de ceapă și chimenul.

Se lasă aproximativ 30 de secunde, apoi se pun roșiile, fasolea, ardeiul iute și coriandru. După ce ajung la punctul de fierbere se iau de pe foc și se lasă deoparte.

Se acoperă fundul unei tăvi cu 5 foi de tortilla. Se întinde deasupra lor ¼ din compoziția de roșii și fasole. Apoi se pune ¼ din cantitatea de brânză cheddar. Peste aceasta se pune jumătate din cantitatea de vinete. Se repetă până se termină toate ingredientele.

Se dă tava la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu aproximativ 30 de minute. După aceea, se ia folia și se continuă coacerea până când brânza se rumenește ușor, încă aproximativ 10 minute. Se lasă să se odihnească 5 minute și apoi se servește.

Macaroane cu cartofi dulci și brânză

Cartoful dulci bogat în fibre este folosit ca bază pentru sosul de brânză în această rețetă sănătoasă cu macaroane cu brânză. 

O porție mare de macaroane cu brânză care se află într-un vas pătrat
Cartofii dulci fac sosul mult mai cremos / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g spaghete din grâu integral
  • 1 cartof dulce mediu
  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri de făină
  • 1 cățel mic de usturoi, tocat
  • 300 g brânză cheddar mărunțită
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 100 g mazăre congelată, dezghețată
  • 1 lingură de pesmet de grâu
  • 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb spaghetele potrivit indicațiilor date de producător.

Între timp, se înțeapă cartofii dulci cu o furculiță în mai multe locuri. Se pun la microunde la putere mare până când se înmoaie, 7 -10 minute.

Se amestecă până se omogenizează laptele, făina și usturoiul într-o cratiță mare. Se pun la foc mediu, amestecând des, până când se încălzește compoziția, fără a ajunge la punctul de fierbere.

De îndată ce cartoful dulce este suficient de rece pentru a fi manipulat, se curăță de coajă, iar pulpa se pune în laptele aburind. 

Se face piure cu un blender. Se adaugă brânza, muștarul, sarea și piperul și se amestecă până se topește brânza. Apoi se adaugă pastele și mazărea în sos și se amestecă. Se transferă compoziția în vasul de copt pregătit. 

Pesmetul și uleiul se amestecă și se presară peste paste. Se dau la cuptor 1-2 minute. Încearcă și rețeta noastră de macaroane cu brânză la cuptor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ceafa de porc la cuptor
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Ravioli cu unt și salvie
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
souvlaki
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ceafa de porc la cuptor
11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
16 octombrie, 05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Cine ar fi rupt sigiliul Distrigaz şi ar fi dat drumul la gaz, în cazul exploziei din Rahova
Cine ar fi rupt sigiliul Distrigaz şi ar fi dat drumul la gaz, în cazul exploziei din Rahova
Cine ar fi rupt sigiliul Distrigaz şi ar fi dat drumul la gaz, în cazul exploziei din Rahova
Drama celebrului milionar care şi-a pierdut averea de 15 milioane de euro: amp;#8220;Fiul meu credea că voi fi mort”
Drama celebrului milionar care şi-a pierdut averea de 15 milioane de euro: amp;#8220;Fiul meu credea că voi fi mort”
Drama celebrului milionar care şi-a pierdut averea de 15 milioane de euro: amp;#8220;Fiul meu credea că voi fi mort”
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
închide