Rețeta de pricomigdale pe care o căutai. Vei avea fursecuri la fel ca în copilărie
Pricomigdalele sunt fursecuri din nuci și ou cu o rețetă veche de aproape 100 de ani. Rețeta lor este menționată în cărți de bucate vechi, fiind considerat un desert rafinat. Descoperă alături de noi rețeta simplă de pricomigdale.
Constantin Bacalbașa scrie în “Dictatură gastronomică. 1501 feluri de mâncari din 1935” o rețetă de pricomigdale care aveau în compoziție făină de migdale, zahăr pudră, albușuri, esență de migdale.
Rețeta sa era mult mai apropiată de cea a celebrelor macarons franțuzești, însă de-a lungul timpului unele ingrediente s-au mai schimbat. Cele mai multe transformări au apărut în timpul perioadei comuniste când nu se găseau migdale, motiv pentru care au fost înlocuite cu nuci.
Ingrediente
Ce să urmărești când alegi ingredientele perfecte
Pentru a face pricomigdale ai nevoie de nuci, migdale, albușuri de ou, zahăr tos și zahăr pudră, puțină făină, esență de migdale. Ideal este să pui migdale pe care le poți cumpăra direct măcinate sau le poți mărunți într-un robot de bucătărie. Află mai multe și despre beneficiile consumului de migdale.
Dacă nu ai, atunci pune nuci mărunțite. Este potrivit și un amestec între cele două. Cel mai des pricomigdalele se aromează cu esență de migdale, însă există și variante cu esență de vanilie sau de portocale.
Cel mai important lucru la prepararea pricomigdalelor este să respecți pașii. Vei obține un aluat lipicios, care se va transforma în niște fursecuri crăpate la suprafață și ușor gumoase la interior.
Pricomigdalele nu se mănâncă imediat ce s-au răcit. Este bine să le lași să se usuce neacoperite până a doua zi pentru a deveni mai crocante. Apoi, pune-le într-un recipient închis ermetic pentru că se vor întări mult prea tare dacă stau descoperite.
Mod de preparare
Se pun nuca măcinată și zahărul într-o cratiță la foc mediu. Se amestecă, apoi se pun zahărul vanilat și albușurile. Se lasă 4 minute, amestecând încontinuu.
Apoi, se ia cratița de pe foc și se mixează la viteză medie până când amestecul se răcește. La final se încorporează făina și esența de migdale.
Compoziția se pune într-un poș sau într-o pungă căreia i se taie un colț. Pe o tavă se pune hârtie de copt.
Se formează pricomigdalele, lăsând spațiu între ele. Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Înainte de pune tava la cuptor, pricomigdalele se presară, cu ajutorul unei site, cu zahăr pudră. Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute. Apoi se scot și se desprind ușor e pe hârtia de copt.