Aluat pentru clătite cu spanac sau o altă variană de mic dejun sănătos
Nu mai știi ce să prepari la micul dejun? Vrei să ai o alimentație bogată și echilibrată, dar nu ești fan legume? Iată cum poți integra alimente bogate în vitamine, cu un aport mare de minerale, fără să le simți gustul. Încearcă această rețetă de aluat pentru clătite cu spanac.
Aceste clătite aperitiv sunt ideale pentru un mic dejun altfel, o gustare rapidă sau pachetul pentru birou. Chiar dacă adaugi spanacul în aluatul pentru clătite, acest lucru nu te împiedică să folosești diferite umpluturi. Cel mai important e să-ți satisfaci preferințele culinare.
Dacă nu vrei să prepari neapărat clătite, iată și o rețetă de rulată cu spanac și cremă de brânză. Spanacul se integrează foarte bine și în ciorbă, iată aici o rețetă delicioasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Umple un vas cu 500 de ml de apă și pune-l pe foc. Când apa a început să clocotească, adaugă un sfert de linguriță de sare și un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine în apă până se dizolvă sarea, apoi adaugă frunzele de spanc spălate și scurse bine înainte. Lasă-le pentru 2-3 minute în apa clocotită, apoi pune-le într-o sită la scurs.
Când frunzele de spanac se răcesc, acestea se pun în blender și se transformă în piure. Adugă și laptele în timp ce le ai în blender.
Cum se prepară aluatul pentru clătite cu spanac
Următorul pas este să faci aluatul pentru clătite cu spanac. Mixează trei ouă până devin spumoase, adaugă piureul de spanac, uleiul de măsline și omogenizează.
Treptat, adaugă făina și subțiază aluatul cu apă minerală.
Rezultatul este un aluat pentru clătite mai dens decât cel clasic, iar acest lucru se întâmplă datorită piureului de spanac. Lasă mai apoi compoziția să se odihnească pentru 10 minute, apoi coace clătitele într-o tigaie unsă cu ulei și foarte bine încinsă.
Pentru a pregăti crema de brânză, dă telemeaua pe răzătoare și mai apoi amestec-o cu cea proaspătă și cu crema de brânză. Pentru o textură mai cremoasă poți adăuga și o lingură de smântână. Întinde crema de brânză peste clătite și apoi pune șunca presată. Rulează clătite strâns, iar mai apoi te poți apuca de savurat.
Pentru un plus de gust le poți mânca cu o salată de legume sau alături de un pahar de iaurt de băut.
Clătite cu spanac: sfaturi de la specialiști
Clătitele sunt în mod clar un răsfăț culinar, fie că sunt dulci sau sărate. Dar dacă sunt și colorate în mod natural și le mai adaugi și umplutura preferată, cu siguranță devin curcubeu pe cerul gurii. Spanacul este un aliment versatil, care se combină perfect cu o mulțime de ingrediente pentru o integrare perfectă în preparatul mult dorit.
Pentru această rețetă de aluat pentru clătite cu spanac se pregătește aluatul clasic de clătite, doar că un pic mai subțire. După ce aluatul clasic este gata, se adaugă spanacul înăbușit în apă cu sare și transformat în piure la blender. Dacă vrei să ai parte de un verde spectaculos în farfurie, atunci poți adăuga un pic de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi spanacul.
Clătitele cu spanac se pot umple în diverse moduri. De regulă, ele merg bine în combinație cu o cremă de brânză, în care poți adăuga opțional cubulețe de șuncă. De asemenea, se pot umple cu sos bechamel sau cu o pastă din ton și legume.