Aluat pentru crustă de mini tarte. Rețeta aluatului fraged
Dacă deții forme de copt pentru prepararea mini tartelor, dar nu știi ce aluat să prepari, îți oferim o rețetă simplă de aluat pentru crustă de mini tarte. Este rețeta aluatului fraged pe care îl poți prepara și pentru alte delicii dulci sau sărate.
Crustele pentru mini tarte se pot prepara fie în forme de copt electrice, fie în forme pentru cuptor, dar și în forme de copt pentru flacăra aragazului. Toate ies la fel de crocante și gustoase. Însă fiecare metodă are avantaje și dezavantaje. Dacă optezi pentru a coace crustele în forme pentru cuptor, vei petrece mai mult timp modelând aluatul. În schimb, nu vei mai avea grija coacerii lor. Odată introduse în cuptor, doar setezi timpul și poți să te ocupi și de alte activități.
Celelalte metode de copt, în forma electrică sau în cea destinată flăcării aragazului presupun supravegherea coacerii crustelor. În schimb, nu mai este necesar să modelezi aluatul în interiorul formelor de copt. Îl modelezi oar sub formă de bile micuțe pe care le așezi în orificiile aparatului.
Descoperă și o rețetă de mini tarte cu brânză și ardei, în care nu folosești aluat fraged, ci aluat foietaj. Iar mai jos poți urmări rețeta de aluat pentru crustă de mini tarte, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru prepararea aluatului fraged, dar și a formelor de copt. Metoda pe care ți-o prezentăm presupune formă de copt pentru flacăra aragazului.
Cum prepari aluat pentru crustă de mini tarte
Mai întâi trece făina printr-o sită deasă, într-un bol încăpător. Ia o lingură și formează cu ajutorul ei o adâncitură la mijlocul făinii. Apoi adaugă acolo oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în bucăți mai mici și bicarbonatul stins în oțet.
Începe să amesteci rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina din bol. Poți folosi mixerul pentru a-ți ușura munca, dar poți frământa aluatul și cu ajutorul mâinilor.
Frământă bine aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Dacă mai necesită, mai poți adăuga câte puțină făină.
Modelează aluatul sub formă sferică și împachetează-l cu folie de prospețime. Pune-l la rece pentru aproximativ o oră. După acest interval de timp rupe bucăți mici de aluat, atât cât să acopere 1/2 din capacitatea orificiilor formei de copt. Modelează-le sub forme de bile și așază-le pe un platou sau pe un tocător de lemn presărat cu făină.
Unge orificiile formelor pentru cruste de mini tarte cu puțin ulei, atât în partea inferioară cât și în cea superioară. Apoi așază forma de copt pe flacăra de la aragaz, aprinsă la intensitate medie. Las-o să se încingă puțin apoi adaugă biluțele din aluat pentru crustă de mini tarte în orificiile ei.
Închide presa și ține-o pe flacără, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când crustele de mini tarte sunt rumenite și se desfac ușor din forme.
Lasă crustele să se răcească, apoi le poți depozita în pungi de hârtie, sau în cutii metalice cu capac. Le poți ține la loc răcoros, până la două săptămâni. Și dacă te întrebi cu ce poți umple crustele de mini tarte în varianta sărată, poți prepara salată de icre, salată de ciuperci, salată de boeuf sau o salată de crudități.
Descoperă și o rețetă de salată de ciuperci, cu ton și castraveți murați, perfectă pentru a umple crustele de mini tarte.