Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă

Friteuza cu aer cald este unul dintre aparatele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Este utilă atât pentru prepararea alimentelor, dar și pentru reîncălzirea lor. Friptura de vită nu face excepție. Descoperă și tu cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită rămâne suculentă.

friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
Friptura de vită trebuie reîncălzită la temperaturi joase / Shutterstock

Un air fryer te poate ajuta să nu mai pierzi foarte mult timp gătind. Nu este singurul lui avantaj. Nu vei folosi decât o cantitate mică de grăsime, așa că mâncarea ta va fi și mai sănătoasă. Poți găti toate felurile de carne, legume și cartofi.

Chiar și carnea de vită, care este una destul de pretențioasă și scumpă, se poate prepara în friteuza cu aer cald. Potrivit specialiștilor de la Tasting Table, o simplă combinație de ulei și unt ar putea fi secretul pentru a reîncălzi friptura de vită în friteuză fără a o usca.

Friteuzele cu aer funcționează prin circulația aerului cald, iar alimentele se vor încălzi uniform. Odată ce încarci coșul friteuzei cu aer și îl programezi trebuie să ai încredere că aparatul își va face magia. Pentru a reîncălzi carnea de vită ai nevoie de unt și ulei. Dacă nu le vei folosi vei scoate din coș un preparat uscat, aproape necomestibil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită rămâne suculentă

Dacă alegi să reîncălzești friptura folosind doar unul dintre cele două ingrediente nu vei obține rezultatul dorit. Secretul stă că fiecare dintre ele îl potențează pe celălalt. Utilizarea doar a uleiului va oferi textura exterioară potrivită, dar friptura se va găti prea mult și se va arde.

Untul folosit singur va aduce nivelul potrivit de umiditate și aromă, dar nu conferă acea crustă exterioară uimitoare.

Pentru ca friptura de vită reîncălzită să nu fie uscată trebuie doar să o pui în coșul friteuzei cu aer cald și să o ungi cu ulei de măsline și să pui deasupra bucăți de unt de dimensiune potrivită. Descoperă aici și câteva rețete de friptură de vită.

După aceea, pornește aparatul la 170°C pentru doar aproximativ 5 minute. După aceea, las-o să se odihnească 10-15 minute, la fel cum ai făcut după ce ai gătit-o prima dată. Altfel, vei pierde toate acele sucuri gustoase dacă o porționezi imediat.

Alte metode eficiente de a reîncălzi friptura de vită

Oricum ai alege să reîncălzești friptura de vită asigură-te că nu o expui pentru o perioadă prea lungă de timp la temperaturi înalte. Se va usca imediat. Monitorizează cu atenție procesul de reîncălzire și oprește-l atunci când friptura a ajuns la temperatura dorită.

La cuptor

Preîncălzește cuptorul la o temperatură joasă, aproximativ 150°C. Învelește carnea în folie de aluminiu sau apune-o într-un vas rezistent la căldură pe care îl vei acoperi cu un capac.

Așează friptura în cuptor și încălzește-o timp de aproximativ 10-15 minute pe fiecare parte. Această metodă permite încălzirea uniformă a cărnii fără a o usca.

În tigaie

Încălzește ușor o tigaie antiaderentă și adaugă o cantitate mică de ulei sau unt. Pune friptura în tigaie și încălzește-o la foc mediu timp de câteva minute pe fiecare parte.

Asigură-te că o întorci periodic pentru a se încălzi uniform. Această metodă rapidă de reîncălzire menține umiditatea cărnii și o păstrează suculentă.

În sos

Dacă ai friptură în sos, o poți reîncălzi folosindu-te de el. Pune friptura și sosul într-un vas potrivit și încălzește-le la foc mic sau mediu, amestecând periodic. Acest lucru va ajuta friptura să absoarbă sosul și să rămână suculentă.

Încearcă și rețeta de friptură de porc. Este o rețetă simplă și rapidă.

La abur

Dacă ai un coș pentru gătit cu aburi, poți reîncălzi friptura de vită folosindu-l. Pune carnea în coșul vasului de aburi și așează-l deasupra unei cratițe cu apă fierbinte. Acoperă vasul și lasă friptura timp de câteva minute până când se încălzește complet. Această metodă ajută la menținerea umidității cărnii și previne uscarea ei.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt pusă pe o farfurie albă
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Porții de ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Colaj de trei fotografii în care apar Chef Sorin Gonțea și o porție de steak de vită cu sos de smântână
Video
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
măcelar ținând o bucată de carne de vită de calitate
Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Un bol plin cu fasole neagră pregătită din conservă
05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
garnituri cu cartofi puse într-un colaj cu mai multe fotografii
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
zabaione servit într-un pahar transparent
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
Porție de Ciuperci cu usturoi la tigaie în farfurie, alături de furculițe și o căpățână de usturoi
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon și porționată pe un platou cu legume
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: Trei generații pe canapea
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia pauze de la internet pentru a trăi mai mult momentele din prezent: Un scriitor trebuie să aibă povești
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
închide