Bezele cu nuci pecan, cel mai delicios mod de a folosi albușurile rămase în plus

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Data viitoare când îți rămân albușuri și nu știi ce să faci cu ele, nu le mai arunca. Încearcă această rețetă de bezele cu nuci pecan. Vei avea un desert perfect pentru cafea sau pentru o cană de ceai.

Bezele cu nuci pecan
Bezelele cu nuci pecan sunt gustarea perfectă pentru cafea/ Shutterstock

Din albușuri poți face oricând o bezea simplă sau poți să mergi mai departe și să le transformi într-un desert special adăugând nuci sau alte ingrediente. Secretul stă în prepararea bezelei. Dacă reușești să bați albușurile spumă perfect, atunci restul va fi foarte simplu.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 120°C. Se pune hârtie de pergament în două tăvi.

Cum prepari rețeta de bezele cu nuci pecan

Albușurile se bat spumă până când sunt tari. Apoi se adaugă zahărul brun puțin câte puțin mixând bine după fiecare lingură pusă.

Între timp, se pune nucile într-o pungă de plastic care se poate reînchide și se sigilează punga. Folosind un sucitor sau spatele unei cești de măsurare din metal, se mărunțesc nucile. Apoi se adaugă făina, sarea și scorțișoara. Se sigilează din nou punga și se agită bine pentru a omogeniza ingredientele. Compoziția rezultată se încorporează ușor în spuma de albușuri.

Se pune compoziția în tavă cu ajutorul unei lingurițe. Se dau tăvile la cuptor și se lasă aproximativ 30-40 de minute. Apoi, se oprește focul și se lasă bezelele la cuptor până când cuptorul se răcește. După aceea, se scot și se stropesc cu ciocolată topită.

Ce este bezeaua

Baza oricărui tip de bezea sunt albușurile de ou și zahărul. Acest desert a fost inventat în 1720 de cofetarul elvețian Gasparini. Unele surse spun că exista deja o varianta și el nu a făcut decât să o îmbunătățească. Totuși, istoria i-a atribuit lui inventarea bezelei. 

Mai târziu, cofetarii francezi și italieni și-au creat fiecare propria versiune, așa că astăzi există trei tipuri diferite de bezea: franceză, italiană și elvețiană. Numele de „meringue” așa cum este numită bezeaua în mai multe limbi provine de la orașul elvețian Meiringen, unde lucra Gasparini. 

Încearcă și rețeta de tartă cu prune și bezea.

Există trei tipuri de bază de bezea: franceză—care este cunoscută și sub numele de bezea crudă, italiană—care este cunoscută și sub numele de bezea gătită și elvețiană—cunoscută și sub numele de bezea densă.

Aceste trei tipuri sunt și ele clasificate în bezele moi, folosită în general ca topping pentru prăjituri, și bezeaua tare care se usucă la cuptor.

Ce tip de albușuri se folosește pentru a face bezele cu nuci pecan

Poți folosi diferite tipuri de albușuri ca bază pentru bezea. Totuși, ține cont de faptul că albușurile pasteurizate nu au aceleași proprietăți precum cele proaspete. Procesul de pasteurizare determină pierderea mai multor enzime care sunt importante pentru conservare.

Spuma nu va fi la fel de tare ca în cazul albușurilor proaspete. Bezelele pot fi făcute și din albușuri uscate. 

Albușurile de ou se bat de obicei cu mixerul, dar dacă nu ai sau vrei să îți testezi rezistența brațelor poți face acest proces și manual. În acest caz folosește un tel cu fire subțiri. În oricare situație, prepararea bezelelor începe întotdeauna cu degresarea materialelor cu suc de lămâie, deoarece grăsimea și particulele de gălbenuș de ou nu sunt o combinație bună în această situație. 

De asemenea, albușul nu trebuie să conțină urme de gălbenuș de ou. Este important să folosești albușurile la temperatura camerei pentru cel mai bun rezultat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
rețete cu albușurile rămase
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Olga Barcari iubește din nou după despărțirea de Cătălin Bordea. Ce a dezvăluit despre noua relație
Olga Barcari iubește din nou după despărțirea de Cătălin Bordea. Ce a dezvăluit despre noua relație
Olga Barcari iubește din nou după despărțirea de Cătălin Bordea. Ce a dezvăluit despre noua relație
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide