Bezele cu nuci pecan, cel mai delicios mod de a folosi albușurile rămase în plus
Data viitoare când îți rămân albușuri și nu știi ce să faci cu ele, nu le mai arunca. Încearcă această rețetă de bezele cu nuci pecan. Vei avea un desert perfect pentru cafea sau pentru o cană de ceai.
Din albușuri poți face oricând o bezea simplă sau poți să mergi mai departe și să le transformi într-un desert special adăugând nuci sau alte ingrediente. Secretul stă în prepararea bezelei. Dacă reușești să bați albușurile spumă perfect, atunci restul va fi foarte simplu.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 120°C. Se pune hârtie de pergament în două tăvi.
Cum prepari rețeta de bezele cu nuci pecan
Albușurile se bat spumă până când sunt tari. Apoi se adaugă zahărul brun puțin câte puțin mixând bine după fiecare lingură pusă.
Între timp, se pune nucile într-o pungă de plastic care se poate reînchide și se sigilează punga. Folosind un sucitor sau spatele unei cești de măsurare din metal, se mărunțesc nucile. Apoi se adaugă făina, sarea și scorțișoara. Se sigilează din nou punga și se agită bine pentru a omogeniza ingredientele. Compoziția rezultată se încorporează ușor în spuma de albușuri.
Se pune compoziția în tavă cu ajutorul unei lingurițe. Se dau tăvile la cuptor și se lasă aproximativ 30-40 de minute. Apoi, se oprește focul și se lasă bezelele la cuptor până când cuptorul se răcește. După aceea, se scot și se stropesc cu ciocolată topită.
Ce este bezeaua
Baza oricărui tip de bezea sunt albușurile de ou și zahărul. Acest desert a fost inventat în 1720 de cofetarul elvețian Gasparini. Unele surse spun că exista deja o varianta și el nu a făcut decât să o îmbunătățească. Totuși, istoria i-a atribuit lui inventarea bezelei.
Mai târziu, cofetarii francezi și italieni și-au creat fiecare propria versiune, așa că astăzi există trei tipuri diferite de bezea: franceză, italiană și elvețiană. Numele de „meringue” așa cum este numită bezeaua în mai multe limbi provine de la orașul elvețian Meiringen, unde lucra Gasparini.
Încearcă și rețeta de tartă cu prune și bezea.
Există trei tipuri de bază de bezea: franceză—care este cunoscută și sub numele de bezea crudă, italiană—care este cunoscută și sub numele de bezea gătită și elvețiană—cunoscută și sub numele de bezea densă.
Aceste trei tipuri sunt și ele clasificate în bezele moi, folosită în general ca topping pentru prăjituri, și bezeaua tare care se usucă la cuptor.
Ce tip de albușuri se folosește pentru a face bezele cu nuci pecan
Poți folosi diferite tipuri de albușuri ca bază pentru bezea. Totuși, ține cont de faptul că albușurile pasteurizate nu au aceleași proprietăți precum cele proaspete. Procesul de pasteurizare determină pierderea mai multor enzime care sunt importante pentru conservare.
Spuma nu va fi la fel de tare ca în cazul albușurilor proaspete. Bezelele pot fi făcute și din albușuri uscate.
Albușurile de ou se bat de obicei cu mixerul, dar dacă nu ai sau vrei să îți testezi rezistența brațelor poți face acest proces și manual. În acest caz folosește un tel cu fire subțiri. În oricare situație, prepararea bezelelor începe întotdeauna cu degresarea materialelor cu suc de lămâie, deoarece grăsimea și particulele de gălbenuș de ou nu sunt o combinație bună în această situație.
De asemenea, albușul nu trebuie să conțină urme de gălbenuș de ou. Este important să folosești albușurile la temperatura camerei pentru cel mai bun rezultat.