Ce garnitură se pune la pește. Variante pentru toate gusturile

Fără coacere

Peștele nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion. Potrivit tradiției se spune că dacă îl mănânci vei trece ușor prin anul ca unduirea peștelui prin apă. Poți alege orice specie, gătit așa cum îți place ție. Important este să ai pe masă pește. Descoperă ce garnitură se pune la pește. Iată câteva variante pentru toate gusturile.

Cristina Catană
Publicat: 31 decembrie 2023, 09:00
Pentru pește garnitură se alege în funcție de specie și de modul în care a fost gătit / Shutterstock

Cel mai simplu mod de a găti peștele este la cuptor. Pur și simplu îl pui pe o hârtie de copt cu sare, ulei de măsline și câteva felii de lămâie și vei avea un preparat delicios, ușor și sănătos.

Alături de el se potrivesc o mulțime de garnituri de la legume la cartofi, orez sau salate.

Citește și

Ce garnitură se pune la pește, în funcție de specie

Garniturile pot varia în funcție de specia și modul de preparare a peștelui. Iată câteva sugestii din care să te inspiri pentru mesele tale de sărbătoare.

Pește alb (cod, șalău, plătică)

Pentru peștele alb se potrivește o anumită garnitură. Găsești mai jos câteva sugestii de garnituri perfecte pentru acest pește.

Sosuri cu unt și ierburi

Un sos clasic de unt cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau cimbrul, se potrivește bine cu peștele alb. Poți adăuga și puțin suc de lămâie pentru prospețime.

Legume la abur sau coapte

Sparanghelul, broccoli, cartofii obișnuiți sau cei dulci, dovleceii, fasolea teci sunt opțiuni bune pentru a însoți peștele alb. De asemenea, le poți transforma într-un piure cremos în care poți strecura și câteva ierburi aromatice.

Salate

O salată simplă verde sau o salată de roșii și castraveți poate completa bine gustul delicat al peștelui alb.

Pește gras (somon, macrou, hering)

Pentru peștele gras ai nevoie de sosuri și garnituri care să echilibreze preparatul, fără să copleșească gustul peștelui.

Sosuri cu citrice sau muștar

Un sos de lămâie, portocală sau o combinație de muțtar și miere se potrivește de minune cu peștele gras. Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de lămâie.

Orez sau cartofi dulci

Un piure de cartofi dulci sau un orez simplu pot completa perfect peștele gras. În acestea poți adăuga și câteva ieburi aromatice proaspete sau uscate.

Legume

Legumele cu arome puternice, cum ar fi spanacul, ciupercile sau sparanghelul, pot fi excelente alături de peștele gras.

Peștele la grătar sau pe plită

Dacă ai posibilitatea să gătești peștele afară pe grătar sau pe plită vei avea un preparat cu o piele mai crocantă și cu un gust aparte.

Sosuri cu unt sau ulei de măsline

Sosul clasic de unt sau un ulei de măsline cu ierburi proaspete sunt alegeri simple și delicioase.

Salate de legume proaspete

O salată crocantă de rucola cu roșii cherry și oțet balsamic poate fi o garnitură ușoară și plină de prospețime.

Garnitură dietetică pentru pește

Pentru o garnitură dietetică și sănătoasă care să însoțească peștele, poți alege opțiuni cu conținut scăzut de calorii și bogate în nutrienți.

O varietate de legume gătite la aburi, cum ar fi broccoli, sparanghelul, dovleceii sau spanacul, sunt o alegere excelentă pentru o garnitură sănătoasă și plină de nutrienți. Acestea sunt bogate în fibre și substanțe nutritive esențiale.

Legumele le poți servi și sub formă de piure, dacă nu adaugi o cantitate mare de unt sau de smântână. De asemenea, le poți pune la cuptor alături de pește. Dovleceii, ardeii, roșiile cherry și ceapa, asezonate simplu cu ierburi proaspete și ulei de măsline, poate completa perfect peștele.

Poți alege și o salată simplă de frunze verzi proaspete, cum ar fi salata verde, rucola sau spanacul, este o opțiune ușoară și plină de vitamine.

Dacă vrei o garnitură neobișnuită, dar delicioasă, poți alege un amestec de căpșune tăiate felii și frunze proaspete de mentă. Această combinație adaugă prospețime și gust fără a adăuga multe calorii.

Piure de legume: Un piure de legume, cum ar fi cartofii dulci sau dovleacul, fără adăugarea excesivă de unt sau smântână, poate fi o garnitură delicioasă și sățioasă.

Garnituri rafinate pentru pește

Pentru a însoți peștele într-un mod mai rafinat și sofisticat, poți opta pentru garnituri care pun în valoare gustul și prezentarea preparatului.

Un sos clasic de unt cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul, cimbrul sau tarhonul, poate aduce un plus de arome și finețe preparatului de pește.

Pentru pește se potrivesc și sosurile rafinate, cum ar fi sosul hollandaise, sosul beurre blanc sau un pesto fin cu nuci și busuioc, pot adăuga o notă distinctă și sofisticată preparatului de pește.

Un risotto cremos și parfumat, preparat cu supă de legume sau de pește, poate fi o garnitură excelentă pentru peștele gătit. Poți adăuga diverse ingrediente, cum ar fi sparanghelul, sparanghelul de mare sau ciupercile pentru un plus de complexitate și gust.

Legumele la grătar, precum dovlecelul, vinetele, ardeii sau sparanghelul, preparate cu puțin ulei de măsline și arome de ierburi, pot aduce un echilibru delicios alături de pește. Ideal este să le așezi pe farfurie într-un mod cât mai elegant. Pentru mai mult rafinament poți alege felii subțiri de fenicul caramelizat în cuptor, cu un strop de miere și puțin ulei de măsline.

Un piure delicat de linte sau fasole poate fi o garnitură inovativă și plină de proteine, care se potrivește bine cu peștele.

Combinația dintre pește și aceste garnituri rafinate poate aduce o experiență culinară extraordinară. Experimentează cu aromele și texturile pentru a găsi combinarea perfectă care să pună în valoare gustul și prezentarea preparatului de pește.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
18 mai, 06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
Care este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că cheia stă în alegerea mic dejunului
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Fosta iubită a „Prinţişorului Craiovei” trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: „Pentru totdeauna îndrăgostită”
Fosta iubită a „Prinţişorului Craiovei” trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: „Pentru totdeauna îndrăgostită”
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Eclere cu vanilie și căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Sarcini simple pentru adolescenți. Cum îi înveți pe copii să se implice în treburile zilnice
Jennifer Lopez a apreciat o postare despre relațiile nesănătoase, în contextul în care se zvonește că ea și Affleck ar fi la un pas de divorț
Jennifer Lopez a apreciat o postare despre relațiile nesănătoase, în contextul în care se zvonește că ea și Affleck ar fi la un pas de divorț
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
fresh

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă