Ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse

Fără coacere

Restaurantele de tip steakhouse sunt locul ideal pentru cei care adoră fripturile de calitate. Dacă ești în această categorie ți-ar plăcea să știi ce se întâmplă acolo. Hai să aflăm împreună ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse.

Publicat: 29 octombrie 2022, 08:00
Restaurantele de tip steakhouse au adaosuri comerciale foarte mari / Shutterstock

Să iei cina la un restaurant steakhouse este un adevărat răsfăț, fără nicio îndoială! Este potrivit pentru aniversări sau pentru oricare alte momente din viața ta în care vrei să te simți și să mănânci bine. Totuși, potrivit EatThis.com aceste localuri au și ele secretele lor pe care ar trebui să le știi înainte să faci o rezervare.

Ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse

Nu este deloc ieftin să mănânci la un restaurant steakhouse și nici măcar atât de sănătos pe cât ți-ai putea imagina. De fapt, aceste ”case ale fripturilor” sunt diferite de ceea ce afișează. Specialiștii au vrut să facă mai multă lumină în ceea ce privește misterul care se află în jurul unor astfel de restaurante. Iată ce secrete ascund.

Ingredientul secret este untul

Potrivit publicației Taste of Home în acest tip de localuri se folosesc cantități impresionante de unt, în special unt clarifiat. Acesta dă o savoare deosebită preparatelor, dar și un aspect mai apetisant. În general, nu îl vei găsi trecut pe lista de ingrediente.

Dacă vei comandă friptură well-done vei primi carne de calitate mai slabă

Nu contează cât de corect este să mănânci carne de vită gătită timp mai îndelungat. Până la urmă este alegerea ta. Totuși, potrivit unor angajați ai unui lanț de restaurante steak house din Outback, clienții care cer steak well-done primesc de cele mai multe ori o bucată de carne de calitate mai slabă. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie.

Carnea nu este gătită pe grătar

Poate asociezi steakhouse cu carnea gătită la grătar, însă lucrurile nu stau chiar așa. Friptura este pregătită la broiler cu infraroșu. Acesta rumenește carnea de sus și are o putere foarte mare.

Nu trebuie să ai mereu încredere în maturarea uscată

Atunci când procesul de maturare uscată este făcut așa cum trebuie carnea are o aromă extrem de complexă. Durează destul de mult, iar prețul preparatului ar fi mult mai mare. De cele mai multe ori carnea este lăsată în frigider pentru câteva ore, ceea ce nu înseamnă că a fost maturată. Oricum, dacă ești un cunoscător îți vei da seama.

Citește și

Ingredientul secret este sarea

Dacă te întrebi ce secrete păstrează restaurantele de tip steakhouse, află că pe listă se află și sarea. În restaurantele de tip steakhouse se folosesc cantități impresionate de sare. Ajută la conservare, la sporirea aromei, dar nu este deloc bună pentru sănătate. Te invităm să afli cum poți să prepari un steak de vită la tine acasă.

Adaosurile comerciale sunt foarte mari

În mod normal, restaurantul vinde totul cu cel puțin 30% mai scump decât a cumpărat de la furnizori. Să nu te miri dacă în unele locuri adaosul comercial este și mai mare de atât. Totuși, până la urmă ieși în oraș și pentru experiență, nu doar pentru mâncare.

O mare parte din vita Kobe este de fapt carne de vită obișnuită

Carnea de vită Kobe este doar aceea provenită de la vite crescute în regiunea Kobe din Japonia. Cum puțini clienți știu acest lucru și puțini cer un certificat de conformitate, este foarte ușor ca restaurantele să vândă alt tip de carne.

Fripturile cu os sunt mai scumpe, nu mai gustoase

Există o preconcepție legată de faptul că dacă alegi friptura cu tot cu os va fi și mai gustoasă și mai fragedă. Adevărul este că doar va cântări mai mult, iar pe tine te va costa în plus acest lucru.

Citește și
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Ce vei primi la un restaurant cu meniu table d'hote
Ce vei primi la un restaurant cu meniu table d'hote
Top 10 cele mai neobișnuite restaurante din lume
Top 10 cele mai neobișnuite restaurante din lume
Cele mai bune restaurante din lume în 2022
Cele mai bune restaurante din lume în 2022
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
06:49
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
05:44
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
29 aprilie, 08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
29 aprilie, 06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
29 aprilie, 06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
De ce lipsește Gabriela Cristea de la Mireasa, Capriciile Iubirii. Simona Gherghe a moderat emisiunea în locul colegei sale
De ce lipsește Gabriela Cristea de la Mireasa, Capriciile Iubirii. Simona Gherghe a moderat emisiunea în locul colegei sale
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Pâine împletită pentru masa de Paște
Pâine împletită pentru masa de Paște
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
fresh

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă