Cel mai sănătos fruct. Ce nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic, potrivit nutriționiștilor
Indiferent de modul în care alegi să le consumi, fructele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Pot fi proaspete sau congelate, în salate sau o gustare rapidă, conservate sau în prăjituri, fructele sunt parte a unei diete sănătoase.
Fructele sunt bogate în vitamine și minerale și conțin fibre și carbohidrați cu eliberare lentă care îți dau energie. Întreg organismul tău va avea de câștigat de pe urma consumului de fructe. Există totuși unul pe care nutriționiștii îl recomandă să îl consumi zilnic. Poate nici nu îl asociezi neapărat cu fructele, pentru că de obicei este consumat la micul-dejun în combinație cu alimente sărate. Totuși, este un fruct. Cel mai sănătos fruct.
Cel mai sănătos fruct și beneficiile lui pentru sănătate
Avocado este recomandat a fi consumat zilnic pentru că are multiple beneficii nutritive, potrivit publicației Parade.com. Unul dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să faci acest lucru este că are un conținut ridicat de acizi grași omega 3 care au puternice efecte antiinflamatoare dovedote științific prin nenumărate studii.
De asemenea, conține vitaminele C, E K și B6, riboflavină, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu.
Avocado este bogat în grăsimi, 60% dintre acestea fiind mononesaturate, despre care cercetările sugerează că ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale.
Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre care ajută la menținerea sănătății optime a inimii și a sistemului cardiovascular.
Conține grăsimi bune pentru organism
Uleiurile furnizate de avocado includ acid oleic și acid linoleic. Aceste grăsimi nesaturate sunt recomandate ca parte a unei diete echilibrate pentru a ajuta la gestionarea colesterolului.
Chiar dacă are mai multe calorii decât alte fructe, un studiu arată că avocado prin conținutul său de grăsimi și fibre duce la instalarea rapidă a senzației de sațietate care ajută la reglarea apetitului.
Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, avocado este o sursă bogată de vitamina E protectoare, precum și caroteni, inclusiv luteina și zeaxantina, despre care se crede că ajută la menținerea sănătății ochilor. Află cum ajuți un avocado să se coacă mai repede.
Cum poți consuma avocado
Poți consuma avocado într-o mulțime de moduri. De la celebrul guacamole la avocado toast ai variante pentru toate momentele zilei. Nici măcar nu trebuie să te gândești prea mult poți pur și simplu să îl tai cubulețe și să îl pui într-o salată alături de roșii, rucola sau alte tipuri de salată verde, cu sare și puțin ulei de măsline.
Avocado se potrivește și cu pește, în special cu somon, cu ouă, cu brânzeturi, cu bacon.
Ce fructe ar trebui să consumi cu moderație
Toate fructele sunt bune, însă din cauza indexului glicemic ridicat, unele trebuie consumate mai rar.
Fructe cu indice glicemic ridicat
Aproape toate tipurile de pepene au un conținut ridicat de zaharuri. Nu înseamnă că trebuie să le eviți, ci că este indicat să nu le mănânci în fiecare zi, iar atunci când o faci să alegi prima parte a zilei.
Fructe tropicale
Mango, bananele și ananasul consumate des duc la creșterea nivelului zaharurilor din sânge așa că introdu-le în dieta ta cu moderație.
Lămâi
Pentru că au o aciditate mare, lămâile trebuie consumate cu moderație în cantități mari. Nu doar că îți afectează stomacul, dar și smalțul dinților. Este recomandat să te speli pe dinți de fiecare dată când le mănânci.