Tort cu ciocolată și nuci, desert pentru toate gusturile

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ești o împătimită a deserturilor cu ciocolată? Îți place combinația dintre ciocolată și textura crocantă a nucilor? Atunci te afli unde trebuie. Chef Nobo a pregătit pentru tine o rețetă de tort cu ciocolată și nuci, simplă și ușor de preparat. Câștigătorul Chefi fără limite, sezonul 2, a făcut rețeta la Beautifood și pe cât de complicat pare, pe atât de ușor e de realizat.

Publicat: 11 iulie 2022, 14:53
Tort cu ciocolată și nuci, pe o farfurie cu flori verzi
Rețeta de tort cu ciocolată și nuci propusă de Chef Nobo este compusă dintr-un blat pandișpan cu cacao, mouse de ciocolată și multă nucă atât la interior, cât și pentru decor / Shutterstock

În noul sezon Beautifood, Nobo va pregăti cele mai căutate deserturi din mediul online. Cum tortul cu ciocolată este un must în materie de deserturi, câștigătorul Chefi fără limite 2022 a promis că va face rețeta și o va filma pentru a explica pas cu pas toate indicațiile. Nu ai cum să dai greș cu tort cu ciocolată și nuci dacă urmărești materialul video de mai jos.

Nobo îi invită pe pasionații de deserturi să urmărească noul sezon din cooking show-ul digital BeautiFood, în fiecare duminică, exclusiv pe AntenaPlay.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi aici și rețeta de panna cotta cu mango, tot a lui Chef Nobo. E curcubeu pe cerul gurii.

Mod de preparare

Primul pas este să sprgi ouăle într-un bol. Acestea se toarnă mai apoi în bolul unui mixer, unde se adaugă treptat și zahărul, lingură cu lingură, pentru ca ouăle să capete volum, iar blatul să devină cât mai pufos. E foarte important ca atunci când termini toată cantitatea de zahăr, acesta să fie dizolvat complet. La final, volumul ouălor trebuie să de patru ori mai mare, deci mixarea durează cam 15 minute.

Următorul pas este să mărunțești nucile. Chef Nobo recomandă ca acestea să fie mărunțite cu un cuțit pentru ca textura lor să se simte în blatul pufos al tortului.

Încorporarea ingredientelor pentru blat

Mai apoi, pudra de cacao și făina se amestecă într-un bol. După ce s-au omogenizat, amestecul trebuie trecut printr-o sită, ca să nu se formeze deloc cocoloașe. Următorul pas este să le adaugi în compoziția de ouă și zahăr și să le amesteci foarte bine pe toate.

E nevoie de mișcări largi, circulare, ca amestecul să fie cât mai omogen. Ultimul pas în realizarea blatului este să adaugi și nucile.

Mai apoi, toată compoziția se toarnă într-o formă de copt circulară, tapetată cu hârtie de copt. Blatul trebuie să stea la cuptor la o temperatură de 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 de minute.

După ce acesta s-a copt, e nevoie să stea 30 de minute la temperatura camerei ca să răcească bine. Înainte să-l scoți din tavă, taie cu un cuțit de jur împrejur, ca să se desprindă mai ușor.

Mod de preparare mousse de ciocolată cu lapte

Primul pas în modul de preparare al mouss-ului de ciocolată cu lapte este să hidratezi foarte bine foile de gelatină în apă rece.

Mai apoi, laptele se pune la fiert într-o cratiță, timp în care poți mărunți ciocolată. După ce laptele a fiert, se scoate gelatina din apă, se curg foarte bine și se pun în lapte. Focul se oprește, iar cratița se ia de pe foc și laptele împreună cu gelatina se toarnă peste cuburile de ciocolată.

Omogenizează foarte bine cele 3 ingrediente. E foarte important ca ciocolată să fie bogată în cacao ca textura ei să fie consistentă.

Cât ciocolata se lasă la răcit, smântâna pentru frișcă se adaugă în bolul mixerului. Aceasta se bate până devine spumoasă, cât să fie ușor de încorporat în mouse-ul de ciocolată. Aceasta se încorporează treptat, ca ingredientele să se omogenizeze perfect.

Mod de asamblare

Ai nevoie de un inel de tort și de un blat din lemn. Înainte de a asambla tortul, trebuie să înfoliezi baza inelului pentru tort, ca nu cumva mouse-ul să se scurgă dintre blaturi.

Pune primul blat în inelul de tort, toarnă mouse-ul peste el, aproape pe tot, adaugă al doilea strat de blat și decorează cu restul de mouse.

Ultimul pas este să pui tortul cu ciocolată și nuci la frigider, pentru cel puțin 2 ore.

Topping-ul pentru decor

Zahărul se topește treptat, nu se adaugă tot odată pentru ca acesta să nu aibă o textură granulată.

Când zahărul este gata și are o textură fluidă, se adaugă nuca și se încorporează foarte bine.

Pune mai apoi nuca caramelizată pe o hârtie de copt și încearcă să o întinzi un pic ca să se răcească mai bine.

Când tortul s-a răcit, toacă din nou nuca caramelizată. Pentru ca nucile să se lipească perfect pe mouse-ul de pe tort, poți încălzi puțin crema de ciocolată cu lapte cu o lampă de bucătărie.

După ce ai adăugat și nucile caramelizate, poți scoate desertul din formă. Îndepărtează și folia și transferă tortul cu ciocolată și nuci pe o farfurie. E gata de savurat!

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
TRei borcane pline cu rețete cu linte
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Basbousa servită pe o farfurie albă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni pe un platou cu picior, alături de farfurii cu tacâmuri și un bol cu căpșuni
Galerie foto
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă secționat pe platou, alături de două pahare și farfurii cu tacâmuri de servit
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de plăcintă cu cartofi și șuncă pe o farfurie, alături de un bol cu mazăre
07:02
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Batoane pufoase cu gem pe un suport de lemn, un baton secționat la un capăt
06:07
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
pâine pita puse într-un coșuleț
26 mai, 06:34
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Sparanghel la tigaie cu crenguțe de roșii cherry
26 mai, 06:01
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Trei sarmale servite pe o farfurie albă
25 mai, 07:28
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
rețete cu albușurile rămase
25 mai, 06:09
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
24 mai, 06:45
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
24 mai, 05:06
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
1
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Micul dejun poate fi și un desert delicios. O tartă cu afine și lămâie poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai plăcut. Se prepară...
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
2
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale. Cu puțină creativitate în bucătărie și folosind condimentele potrivite, poți crea preparate delicioase și sănătoase cu lentile pentru întreaga familie....
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
3
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Pentru atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu ai timp de copt, avem pentru tine o rețetă de turte la tigaie din aluat simplu...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
5
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Parteneri
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
fresh
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
închide