Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Dacă nu ai încercat până acum rețeta de cheesecake cu dovleac fără coacere, acum este momentul să o faci, pentru că tarabele piețelor sunt pline de dovleci. Este o rețetă ușoară, gata în 30 de minute și a fost votată rețeta toamnei 2023.
Rețetele de cheesecake sunt primele la care te duce gândul când dorești un desert cu brânză și delicios, și spectaculos. În plus, sunt și ușor de preparat și rapide. Sunt și foarte versatile, pentru că poți combina cremele de brânză cu o mulțime de ingrediente. Doar lași imaginația să zburde liberă pentru a crea combinații delicioase, pe gustul tău.
Poți prepara cheesecake și la cuptor, dar și fără coacere. De asemeni, poți opta pentru diferite blaturi, sau poți prepara cheesecake simplu, fără blat. Un astfel de exemplu îl poți descoperi la rețeta de basque burnt cheesecake. Este denumirea unei rețete de cheesecake delicios fără blat, din bucătăria spaniolă, pe care ți-o recomandăm s-o încerci și tu. Dar până atunci prepară rețeta de cheesecake cu dovleac fără coacere, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea stratului de la baza cheesecake-ului, care este unul clasic, pe bază de biscuiți. Nu necesită mult timp de preparare și nici multe ingrediente. Doar mărunțești biscuiții foarte fin cu ajutorul robotului, apoi îi amesteci cu ciocolata topită împreună cu untul, în laptele fierbinte. Vei obține un strat omogen pe care îl întinzi la baza formei de copt, tapetată cu folie de prospețime. Pune forma de copt cu stratul de biscuiți la rece pentru aproximativ 15 minute. În acest interval de timp vei pregăti crema.
Cum prepari crema pentru cheesecake cu dovleac fără coacere
Mai întâi hidratează gelatina în apă cât să fie bine acoperită. După hidratare, dilueaz-o pe baie de aburi și las-o să se tempereze înainte de a o folosi.
Pune frișca lichidă în bolul mixerului și amestec-o cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când începe să capete fermitate. În alt bol, amestecă crema de brânză cu restul de zahăr până când devine cremoasă. Peste piureul de dovleac adaugă pudra de scorțișoara și trece-l prin sită pentru a deveni fin. Apoi adaugă-l peste compoziția de brânză. Adaugă și gelatina diluată și răcită, dar și frișca bătută. Omogenizează bine compoziția.
Întinde crema de brânză cu dovleac peste stratul de biscuiți cu ciocolată din forma de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune din nou forma cu cheesecake la rece. De data aceasta las-o acolo timp de pentru 3-4 ore sau până când crema va deveni mai fermă, datorită gelatinei din conținut.
După ce crema de brânză devine fermă, poți pregăti elementele pentru decorul deliciosului cheesecake cu dovleac fără coacere. Amestecă frișca cu zahărul până când devine fermă. Cu ajutorul unui săculeț pentru decorat deserturi, creează aveline din frișcă deasupra cheesecake-ului.
Te vei bucura de gustul delicios al desertului, dar și de aspectul spectaculos.
Dacă mai dorești să prepari și alte rețete cu dovleac, poți încerca rețeta de cheesecake zebră cu dovleac și portocale.