Cheesecake cu zmeură, la borcan. Cum se prepară una dintre cele mai populare rețete

Fără coacere
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Chef Nobo a pregătit în ediția 7 Beautifood | Sezon 2 una dintre cele mai populare rețete de pe Google. Câștigătorul Chefi fără limite a ales să pregătească cheesecake cu zmeură, la borcan. Ingredientele și modul de preparare le regăsești mai jos.

Andrada Marinica
Publicat: 19 iulie 2022, 13:43 / Actualizat: 3 februarie 2023, 16:11
Un avantaj mare al rețetei de cheesecake cu zmeură, la borcan este că nu necesită coacere / Shutterstock

Ca să-ți fie mai ușor și să te asiguri că nu dai greș, am pregătit pentru tine și varianta video a rețetei din Beautifood sezon 2. Emisiunea se difuzează exclusiv pe Antena PLAY. Urmărește pas cu pas indicațiile și rezultatul este garantat.

Cheesecake cu zmeură, un desert răcoros, de vară

Cheesecake-ul este un desert foarte iubit atât de adulți, cât și de copii. Varianta la borcan este mai ușor de depozitat. Nu este la fel de perisabilă, iar în momentul în care închizi borcanul toate aromele se păstrează intacte.

Un alt avantaj al acestei rețete este că nu necesită coacere. Cu alte cuvinte, nu vei ridica temperatura în bucătărie cu căldura cuptorului. De asemenea, dacă ești în căutarea unui desert de savurat la birou sau la picnic, acest dulce simplu, bun și răcoros este varianta ideală.

O altă rețetă la fel de rapidă și ușor de făcut este cea de panna cotta cu mango, ananas și mentă. Merită încercată într-o zi caniculară.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas este să pui foile de gelatină la hidratat în apă rece. Apa nu trebuie să fie într-o cantitate foarte mare în castron, doar cât să acopere foile de gelatină, ca acestea să absoarbă suficient lichid și să fie gata de folosit.

Următorul pas este să pui crema de brânză în mixer, ca ea să aibă o textură omogenă atunci când adaugi smântâna pentru frișcă. Între timp, încălzește smântâna pentru frișcă pe foc și adaugă o parte din zahăr. E foarte important ca zahărul să fie adăugat atunci când smântâna se încălzește pentru a nu rămâne granule netopite. Adaugă și gelatina după câteva minute și amestecă foarte bine toate ingredientele.

Smântâna nu trebuie să ajungă neapărat în punctul de fierbere, ci doar să se încălzească pentru ca mai apoi să dizolve rapid crema de brânză.

Un alt sfat important de la Chef Nobo este ca smântâna de pe foc să fie adăugată peste crema de brânză doar atunci când mixerul lucrează. De asemenea, aceasta se adaugă treptat, nu toată cantitatea din prima. După ce ai adăugat crema de smântână, mai lasă mixerul să omogenizeze totul pentru câteva minute.

Cum se asamblează cheesecake-ul cu zmeură

După ce crema de cheesecake este gata, poți trece la mărunțirea biscuiților. Aceștia se pot rupe cu mâna, sau se pot sfărâma cu ajutorul unui mixer sau blender. Când biscuiții sunt gata și aranjați în borcan, pune crema de cheesecake într-un poș și adaug-o peste stratul de biscuiți din borcane.

Avantajul acestei rețete de cheesecake cu zmeură e faptul că se poate face în orice fel de variantă dorești, nu neapărat în borcane. Același lucru este valabil și pentru alegerea fructelor, dar și pentru decor.

La final, adaugă zmeura proaspătă deasupra, pune câteva frunze de mentă și desertul este gata de savurat.

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta
5 deserturi fără coacere. Rețete pe care să le încerci vara aceasta
Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha
Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv