Cheesecake cu zmeură, la borcan. Cum se prepară una dintre cele mai populare rețete
Chef Nobo a pregătit în ediția 7 Beautifood | Sezon 2 una dintre cele mai populare rețete de pe Google. Câștigătorul Chefi fără limite a ales să pregătească cheesecake cu zmeură, la borcan. Ingredientele și modul de preparare le regăsești mai jos.
Ca să-ți fie mai ușor și să te asiguri că nu dai greș, am pregătit pentru tine și varianta video a rețetei din Beautifood sezon 2. Emisiunea se difuzează exclusiv pe Antena PLAY. Urmărește pas cu pas indicațiile și rezultatul este garantat.
Cheesecake cu zmeură, un desert răcoros, de vară
Cheesecake-ul este un desert foarte iubit atât de adulți, cât și de copii. Varianta la borcan este mai ușor de depozitat. Nu este la fel de perisabilă, iar în momentul în care închizi borcanul toate aromele se păstrează intacte.
Un alt avantaj al acestei rețete este că nu necesită coacere. Cu alte cuvinte, nu vei ridica temperatura în bucătărie cu căldura cuptorului. De asemenea, dacă ești în căutarea unui desert de savurat la birou sau la picnic, acest dulce simplu, bun și răcoros este varianta ideală.
O altă rețetă la fel de rapidă și ușor de făcut este cea de panna cotta cu mango, ananas și mentă. Merită încercată într-o zi caniculară.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas este să pui foile de gelatină la hidratat în apă rece. Apa nu trebuie să fie într-o cantitate foarte mare în castron, doar cât să acopere foile de gelatină, ca acestea să absoarbă suficient lichid și să fie gata de folosit.
Următorul pas este să pui crema de brânză în mixer, ca ea să aibă o textură omogenă atunci când adaugi smântâna pentru frișcă. Între timp, încălzește smântâna pentru frișcă pe foc și adaugă o parte din zahăr. E foarte important ca zahărul să fie adăugat atunci când smântâna se încălzește pentru a nu rămâne granule netopite. Adaugă și gelatina după câteva minute și amestecă foarte bine toate ingredientele.
Smântâna nu trebuie să ajungă neapărat în punctul de fierbere, ci doar să se încălzească pentru ca mai apoi să dizolve rapid crema de brânză.
Un alt sfat important de la Chef Nobo este ca smântâna de pe foc să fie adăugată peste crema de brânză doar atunci când mixerul lucrează. De asemenea, aceasta se adaugă treptat, nu toată cantitatea din prima. După ce ai adăugat crema de smântână, mai lasă mixerul să omogenizeze totul pentru câteva minute.
Cum se asamblează cheesecake-ul cu zmeură
După ce crema de cheesecake este gata, poți trece la mărunțirea biscuiților. Aceștia se pot rupe cu mâna, sau se pot sfărâma cu ajutorul unui mixer sau blender. Când biscuiții sunt gata și aranjați în borcan, pune crema de cheesecake într-un poș și adaug-o peste stratul de biscuiți din borcane.
Avantajul acestei rețete de cheesecake cu zmeură e faptul că se poate face în orice fel de variantă dorești, nu neapărat în borcane. Același lucru este valabil și pentru alegerea fructelor, dar și pentru decor.
La final, adaugă zmeura proaspătă deasupra, pune câteva frunze de mentă și desertul este gata de savurat.