bucătăria românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Friptură / Grătar | 29 noiembrie 2025

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Rețeta de pastă de mici preparată în casă este rețeta unuia dintre acele preparate care îți permit să controlezi fiecare detaliu: gustul, textura, suculența și aroma finală.

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Galerie foto
Friptură / Grătar | 28 noiembrie 2025

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Dacă vrei să prepari cârnați în casă și nu știi ce rețetă să alegi, îți recomandăm să încerci rețeta de cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda.

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Galerie foto
Mâncăruri de post | 27 noiembrie 2025

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Această rețetă de varză călită cu morcovi și ceapă este una dintre acele rețete care surprind prin simplitate, dar și prin profunzimea gustului. Din doar câteva ingrediente accesibile, se construiește un fel de mâncare cald, parfumat, sățios și surprinzător de bogat.

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Supe / Ciorbe | 24 august 2025

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Această ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar reprezintă esența verii într-un bol. Este genul acela de preparat simplu, dar incredibil de rafinat prin naturalețea gusturilor sale, care nu au nevoie de artificii ca să impresioneze.

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Garnituri | 19 august 2025

Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță

Pentru un prânz delicios alături de familie, poți prepara rețetă tradițională românească de varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță caldă.

Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Conserve | 20 iunie 2025

Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă

Dacă îți plac ciorbele acrișoare și vrei să le acrești într-un mod mai deosebit și în sezonul rece, avem pentru tine o rețetă de bulion de corcodușe. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține, de sezon.

Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Garnituri | 6 mai 2025

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

O rețetă clasică, dar reinterpretată cu suflet și profunzime este cea de ouă cu spanac în sos de roșii. Este rețeta unui preparat cu gust bogat și reconfortant, care amintește de bucătăria mediteraneeană, dar păstrează căldura mâncărurilor simple, „ca la mama acasă”.

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Supe / Ciorbe | 1 mai 2025

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă

Această ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă este o adevărată celebrare a primăverii și începutului de vară. Dar este minunată și în sezonul rece, când vrei ceva revigorant și consistent.
Are un gust bogat și plin de prospețime datorită verdețurilor aromate. Însă are și o profunzime savuroasă datorită bucăților fragede de afumătură.

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 29 aprilie 2025

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar este una dintre cele mai delicate și parfumate rețete de primăvară. Gustul proaspăt al lobodei se împletește perfect cu savoarea dulceagă a omletei pufoase și prospețimea intensă a mărarului verde.

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Galerie foto
Mâncăruri de post | 18 iulie 2024

Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros

Rețeta de mâncare de cartofi cu fasole verde este foarte populară în bucătăria românească, fiind o mâncare savuroasă și sățioasă. Este de fapt o tocană ideală pentru zilele de post sau pentru cei care caută o masă vegetariană savuroasă.

Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Top 20 cele mai populare preparate românești
Food Magazine | 1 decembrie 2023

Top 20 cele mai populare preparate românești

Bucătăria românească este un amestec de influențe de la popoarele vecine, de la minoritățile naționale sau de la cei care ne-au stăpânit de-a lungul istoriei. Au rezultat preparate delicioase, emblematice pentru gastronomia noastră, foarte apreciate de turiștii care vin în vizită. Descoperă și tu un top cu 20 cele mai populare preparate românești. Iată ce povești ascund în spatele lor.

Top 20 cele mai populare preparate românești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Galerie foto
Desert | 30 mai 2023

Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești

Dacă adori papanașii tradiționali, dar nu te încântă ideea de a fi prăjiți, încearcă rețeta de papanași fierți. Este o rețetă tradițională de papanași muntenești.

Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Galerie foto
Desert | 3 mai 2023

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni

Rețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Galerie foto
Food Magazine | 1 decembrie 2022

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor

În România, ciorbele și supele sunt cele care deschid orice masă. Sunt mai degrabă aperitive, însă sunt atât de sățioase, încât pot constitui un fel de mâncare în sine, fără să mai fie nevoie de altceva.

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Galerie foto
Food Magazine | 1 decembrie 2022

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră

România este țara unde încă se mai gătesc deserturi preparate în casă. Din bucătăriile noastre încă mai vine miros de plăcinte și gogoși tradiționale, așa cum le făceau bunicile sau străbunicile noastre acum zeci de ani. Descoperă și tu care sunt cele mai populare deserturi din România. Am selectat pentru tine unele dintre cele mai apreciate preparate dulci de către români.

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
închide