bucătăria românească

Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Conserve | 20 iunie 2025

Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă

Dacă îți plac ciorbele acrișoare și vrei să le acrești într-un mod mai deosebit și în sezonul rece, avem pentru tine o rețetă de bulion de corcodușe. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține, de sezon.

Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Garnituri | 6 mai 2025

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

O rețetă clasică, dar reinterpretată cu suflet și profunzime este cea de ouă cu spanac în sos de roșii. Este rețeta unui preparat cu gust bogat și reconfortant, care amintește de bucătăria mediteraneeană, dar păstrează căldura mâncărurilor simple, „ca la mama acasă”.

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Supe / Ciorbe | 1 mai 2025

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă

Această ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă este o adevărată celebrare a primăverii și începutului de vară. Dar este minunată și în sezonul rece, când vrei ceva revigorant și consistent.
Are un gust bogat și plin de prospețime datorită verdețurilor aromate. Însă are și o profunzime savuroasă datorită bucăților fragede de afumătură.

Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Galerie foto
Supe / Ciorbe | 29 aprilie 2025

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar este una dintre cele mai delicate și parfumate rețete de primăvară. Gustul proaspăt al lobodei se împletește perfect cu savoarea dulceagă a omletei pufoase și prospețimea intensă a mărarului verde.

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Galerie foto
Mâncăruri de post | 18 iulie 2024

Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros

Rețeta de mâncare de cartofi cu fasole verde este foarte populară în bucătăria românească, fiind o mâncare savuroasă și sățioasă. Este de fapt o tocană ideală pentru zilele de post sau pentru cei care caută o masă vegetariană savuroasă.

Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Top 20 cele mai populare preparate românești
Food Magazine | 1 decembrie 2023

Top 20 cele mai populare preparate românești

Bucătăria românească este un amestec de influențe de la popoarele vecine, de la minoritățile naționale sau de la cei care ne-au stăpânit de-a lungul istoriei. Au rezultat preparate delicioase, emblematice pentru gastronomia noastră, foarte apreciate de turiștii care vin în vizită. Descoperă și tu un top cu 20 cele mai populare preparate românești. Iată ce povești ascund în spatele lor.

Top 20 cele mai populare preparate românești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Galerie foto
Desert | 30 mai 2023

Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești

Dacă adori papanașii tradiționali, dar nu te încântă ideea de a fi prăjiți, încearcă rețeta de papanași fierți. Este o rețetă tradițională de papanași muntenești.

Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Galerie foto
Desert | 3 mai 2023

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni

Rețeta de colivă aparține bucătăriei tradiționale românești și se prepară doar pentru anumite ritualuri religioase. Se prepară din grâu sau arpacaș și reprezintă o ofrandă adusă de credincioși la biserică spre sfințire în anumite zile acceptate de orânduirile bisericești.

Colivă. Rețetă tradițională din străbuni
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Galerie foto
Food Magazine | 1 decembrie 2022

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor

În România, ciorbele și supele sunt cele care deschid orice masă. Sunt mai degrabă aperitive, însă sunt atât de sățioase, încât pot constitui un fel de mâncare în sine, fără să mai fie nevoie de altceva.

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Galerie foto
Food Magazine | 1 decembrie 2022

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră

România este țara unde încă se mai gătesc deserturi preparate în casă. Din bucătăriile noastre încă mai vine miros de plăcinte și gogoși tradiționale, așa cum le făceau bunicile sau străbunicile noastre acum zeci de ani. Descoperă și tu care sunt cele mai populare deserturi din România. Am selectat pentru tine unele dintre cele mai apreciate preparate dulci de către români.

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
închide