Ciorbă de perișoare din pește. Rețetă pentru un prânz sănătos

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru că ciorba de perișoare din carne tocată este una dintre cele mai apreciate ciorbe românești, te provocăm s-o testezi și în altă combinație. Încearcă rețeta de ciorba de perișoare din pește pentru un prânz gustos și mai sănătos.

Maria Udrea
Publicat: 17 octombrie 2023, 07:00

Galerie foto

Pătrunjelul verde se poate adăuga la final de fierbere sau în timpul servirii / Shutterstock

Rețeta este simplă și ușor de preparat, ca și rețeta clasică. În plus, poți opta pentru tipul de pește preferat. Poți combina chiar mai multe sortimente de pește sau poți amesteca peștele proaspăt cu cel afumat. Rețeta este ideală și pentru o zi de post cu dezlegare la pește, cu condiția să nu folosești ouă în compoziția perișoarelor.

Citește și

Cele mai bune perișoare din pește se prepară din file de pește alb, tocat mărunt și amestecat cu ceapă, orez fiert, dar și puțin griș. Grișul se adaugă pentru a oferi consistență perișoarelor, pentru că lipsesc ouăle. Iar atunci când optezi pentru a adăuga ouă, vei exclude grișul. Ciorba se poate acri cu oțet sau cu zeamă de lămâie. Este o ciorbă foarte gustoasă, este consistentă și sățioasă, dar și foarte hrănitoare.

Descoperă aici și rețeta clasică de ciorbă de perișoare, din carne tocată. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru a testa și tu delicioasa ciorbă de perișoare din pește.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pune apa la fiert într-o oală încăpătoare. Adaugi în apă un praf de sare și 4 linguri de ulei. Apoi pregătești ingredientele pentru perișoare și legumele de adăugat în ciorbă.

Cum prepari ciorbă de perișoare din pește

Pentru a pregăti perișoarele, este necesar să fierbi orezul aldente. Fierbe-l în apă mai multă, apoi îl scurgi și îl lași deoparte la răcit.

Cu ajutrorul robotului sau al mașinii de tocat, toacă mărunt fileul de pește împreună cu o ceapă mai mică. Apoi adaugă orezul fiert, sare și piper și omogenizează compoziția. În fincție de cât de consistentă este, completezi cu griș, așa încât să poți modela perișoarele. Lasă compoziția pentru perișoare la odihnit timp de 10-15 minute, pentru a oferi timp grișului să se hidrateze ușor.

Curăță toate legumele, clătește-le bine cu apă rece și scurge-le. Apoi toacă-le mărunt ca pentru oricare altă rețetă de ciorbă. Când apa din oală începe să fiarbă, adaugă ceapa și fierbe-o pentru aproximativ 10 minute. Apoi adaugă morcovii, țelina, și rădăcina de pătrunjel.

Opărește roșiile și curăță-le de coajă, apoi toacă-le în cuburi mici. Adaugă-le în oala cu legume când acestea sunt pătrunse. Apoi adaugă  și ardeiul curățat și tocat.

Mai fierbe ciorba de legume pentru 6-8 minute. Modelează o perișoară de pește și adaug-o în ciorbă. Așteaptă să se ridice la suprafață, apoi modelezi și celelalte perișoare. Dacă nu se ridică sau se desface, compoziția perișoarelor mai necesită puțin griș.

Modelează perișoarele de mărimea unei nuci și adaugă-le în oala cu ciorbă. Fierbe delicioasa ciorbă de perișoare din pește până când acestea se ridică la suprafață. Potrivește gustul cu sare și piper. Spre final de fierbere adaugă leușteanul și mărarul, tocate mărunt, iar după stingerea focului, adăugi și pătrunjel verde tocat mărunt. Acrește ciorba după gust sau lasă la latitudinea celor care o savurează, s-o acrească în timpul servirii.

Din categoria rețetelor de mâncăruri scăzute cu pește, îți recomandăm să încerci rețeta de macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros
Ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței, pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă