Ciorbă de perișoare din pește. Rețetă pentru un prânz sănătos
Pentru că ciorba de perișoare din carne tocată este una dintre cele mai apreciate ciorbe românești, te provocăm s-o testezi și în altă combinație. Încearcă rețeta de ciorba de perișoare din pește pentru un prânz gustos și mai sănătos.
Galerie foto
Rețeta este simplă și ușor de preparat, ca și rețeta clasică. În plus, poți opta pentru tipul de pește preferat. Poți combina chiar mai multe sortimente de pește sau poți amesteca peștele proaspăt cu cel afumat. Rețeta este ideală și pentru o zi de post cu dezlegare la pește, cu condiția să nu folosești ouă în compoziția perișoarelor.
Cele mai bune perișoare din pește se prepară din file de pește alb, tocat mărunt și amestecat cu ceapă, orez fiert, dar și puțin griș. Grișul se adaugă pentru a oferi consistență perișoarelor, pentru că lipsesc ouăle. Iar atunci când optezi pentru a adăuga ouă, vei exclude grișul. Ciorba se poate acri cu oțet sau cu zeamă de lămâie. Este o ciorbă foarte gustoasă, este consistentă și sățioasă, dar și foarte hrănitoare.
Descoperă aici și rețeta clasică de ciorbă de perișoare, din carne tocată. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru a testa și tu delicioasa ciorbă de perișoare din pește.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pune apa la fiert într-o oală încăpătoare. Adaugi în apă un praf de sare și 4 linguri de ulei. Apoi pregătești ingredientele pentru perișoare și legumele de adăugat în ciorbă.
Cum prepari ciorbă de perișoare din pește
Pentru a pregăti perișoarele, este necesar să fierbi orezul aldente. Fierbe-l în apă mai multă, apoi îl scurgi și îl lași deoparte la răcit.
Cu ajutrorul robotului sau al mașinii de tocat, toacă mărunt fileul de pește împreună cu o ceapă mai mică. Apoi adaugă orezul fiert, sare și piper și omogenizează compoziția. În fincție de cât de consistentă este, completezi cu griș, așa încât să poți modela perișoarele. Lasă compoziția pentru perișoare la odihnit timp de 10-15 minute, pentru a oferi timp grișului să se hidrateze ușor.
Curăță toate legumele, clătește-le bine cu apă rece și scurge-le. Apoi toacă-le mărunt ca pentru oricare altă rețetă de ciorbă. Când apa din oală începe să fiarbă, adaugă ceapa și fierbe-o pentru aproximativ 10 minute. Apoi adaugă morcovii, țelina, și rădăcina de pătrunjel.
Opărește roșiile și curăță-le de coajă, apoi toacă-le în cuburi mici. Adaugă-le în oala cu legume când acestea sunt pătrunse. Apoi adaugă și ardeiul curățat și tocat.
Mai fierbe ciorba de legume pentru 6-8 minute. Modelează o perișoară de pește și adaug-o în ciorbă. Așteaptă să se ridice la suprafață, apoi modelezi și celelalte perișoare. Dacă nu se ridică sau se desface, compoziția perișoarelor mai necesită puțin griș.
Modelează perișoarele de mărimea unei nuci și adaugă-le în oala cu ciorbă. Fierbe delicioasa ciorbă de perișoare din pește până când acestea se ridică la suprafață. Potrivește gustul cu sare și piper. Spre final de fierbere adaugă leușteanul și mărarul, tocate mărunt, iar după stingerea focului, adăugi și pătrunjel verde tocat mărunt. Acrește ciorba după gust sau lasă la latitudinea celor care o savurează, s-o acrească în timpul servirii.
Din categoria rețetelor de mâncăruri scăzute cu pește, îți recomandăm să încerci rețeta de macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță.