Clătite cu sirop natural de fructe. Rețetă de post
Clătitele reprezintă varianta de desert cea mai adorată, atât ca gust cât și ca simplitate în modul de preparare. Sunt delicioase chiar și preparate de post. Iar pentru a te convinge, îți oferim o rețetă de clătite cu sirop natural de fructe.
Galerie foto
Atunci când pofta de desert este mare, dar nu ai suficient timp pentru rețete mai complexe, rețetele de clătite sunt ideale. Rețetele sunt simple, rapide, dar și foarte versatile. Poți prepara aluatul de clătite în diferite moduri, dar de fiecare dată folosind ingrediente simple și la îndemână.
Poți prepara clătitele în variantă dulce sau sărată. Poți pregăti aluatul pentru clătite cu lapte și apă minerală, îl poți prepara cu iaurt, sau cu lapte vegetal. Poți adăuga chiar și bere pentru reușita unor clătite pufoase.
Vezi aici cum se prepară rețeta de clătite cu bere. Iar berea mai poate fi înlocuită și cu un vin spumant. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu clătite deosebite, lasă-ți imaginația să zburde inventând combinații de ingrediente lichide care să ofere savoare, culoare și textură. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos și prepară cele mai delicioase clătite de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas necesar pentru prepararea clătitelor constă în pregătirea aluatului. Înainte de toate adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare, dar și ustensilele aferente. Ai nevoie de un bol adânc, o sită, un tel, sau un mixer de mână, o tigaie antiaderentă, un polonic și o spatulă.
Cum pregătești aluat pentru clătite cu sirop natural de fructe
Desfă sticla de nectar și toarnă conținutul în bolul adânc, dar nu înainte de a-l trece printr-o sită. Astfel nectarul va deveni mai fin. Poți folosi nectarul preferat, sau dacă îți lipsește din cămară, poți folosi sirop de compot. Iar fructele din compot le vei folosi la umplerea clătitelor.
Peste nectar sau compot, adaugă apa minerală și uleiul de cocos. Amestecă bine cu telul sau cu mixerul, pentru omogenizare. Apoi, adaugă făina amestecată cu un praf de sare, treptat, în timp ce amesteci intens. Cantitatea de făină se potrivește în funcție de cât de consistent este siropul de fructe.
Aluatul rezultat va avea textura ca și a clătitelor clasice. Vezi aici cum se prepară și rețeta de clătite clasice.
Acoperă bolul și lasă aluatul pentru clătite de post să se relaxeze 10-15 minute. Toate aluaturile au nevoie de un timp de odihnă pentru a se întrepătrunde aromele, dar și pentru a se hidrata făina.
Așază o tigaie anti-aderentă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Las-o să se înfierbânte și pune un polonic din aluat în ea. Înclină tigaia într-o parte și în cealaltă pentru a se dispune aluatul pe toată baza ei. Nu este necesar să o ungi cu grăsime, decât dacă dorești un aspect mai lucios al clătitelor.
Coace delicioasele clătite cu sirop natural de fructe pe ambele părți, întorcându-le cu spatula, sau prin aruncare. Apoi le transferi pe un platou, așezându-le una peste alta. Se așază în acest mod pentru a nu se usca clătitele.
Clătitele de post vor fi la fel de gustoase ca și cele clasice, servite cu dulceața preferată. Se pot aromatiza cu esență, dacă siropul de fructe nu are suficientă aromă.
Și dacă dorești să-ți îmbogățești colecția de rețete pentru deserturi de post, îți mai oferim și o rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar.