Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci
Dacă ți-ai propus să-i impresionezi pe cei dragi cu gustări simple, delicioase, dar spectaculoase, încearcă rețeta de coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci.
Galerie foto
Coșulețele de cartofi vor fi crocante, iar amestecul de salată verde și ciuperci preparate la tigaie se combină armonios cu acestea. Rețete nu este complicată, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile și de post. Doar vei petrece mai mult timp preparând fiecare coșuleț de cartofi în parte. Acestea se realizează cu ajutorul a două site de strecurat prin ele. După preparate, le poți umple calde sau reci cu ciupercile și salata verde. Dar poți opta și pentru alte ingrediente, cum ar un mix de legume preparate la tigaie sau la abur. Dacă nu le dorești în varianta de post, poți răzui peste ele cât sunt calde, puțin parmezan sau cașcaval.
În perioadele de post și nu numai, cartofii se numără printre alimentele cele mai accesibile pentru mâncăruri gustoase. Se pot prepara în diferite moduri și pot fi folosiți în absolut toate categoriile de rețete.
Descoperă aici și rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume. Este rețeta reinterpretată a celebrilor cartofi Duchesse, din bucătăria franțuzească. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată și ciuperci.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cartofilor care necesită curățare, spălare și răzuire în fâșii mai mari. Pentru a obține fâșiile de cartofi ai nevoie de o răzătoare sau de un curățător de legume, cu distanțe mai mari între cuțite.
Cum prepari delicioasele coșulețe din cartofi prăjiți
După ce ai răzuit cartofii, scurge-i bine de lichid și adaugă o mână de cartofi într-o sită de inox. Peste aceștia adaugă a doua sită și presează-i Scufundăm cele două site cu cartofii într-o crăticioară cu ulei încins și rumenește bine coșulețul de cartofi dintre site.
Repetă procedeul cu al doilea coșuleț de cartofi și continuă și cu restul cartofilor până când prepari toate coșulețele. Cartofii ajung pentru aproximativ 6-8 coșulețe, în funcție de cantitatea de cartofi răzuiți folosită la fiecare coșuleț. Presară sare și piper peste coșulețele de cartofi, cât sunt calde.
Pentru umplerea coșulețelor din cartofi prăjiți, va trebui să prepari ciupercile la tigaie, feliate. Mai întâi curăță un cățel de usturoi și strivește-l ușor. Pune ulei într-o tigaie și adaugă cățelul de usturoi strivit. Amestecă-l prin ulei timp de un minut, apoi îndepărtează-l și adaugă ciupercile.
Lasă ciupercile să se prepare până când sunt bine pătrunse. Asezonează-le cu sare și piper. După preparare, scurge-le bine de ulei.
Spală frunzele de salată verde, scurge-le și adaugă-le în interiorul coșulețelor din cartofi.
Adaugă și ciupercile scurse. Apoi poți prepara și un dressing delicios pentru a servi cu el delicioasele coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci.
Îți recomandăm să încerci o rețetă de sos din muștar cu miere, suc de lămâie și ulei de măsline, perfect pentru coșulețele de cartofi umplute.
Sunt foarte gustoase, dar și spectaculoase coșulețele, pe poți prepara chiar și pentru un platou cu aperitive festive. Le poți umple cu diferite salate aperitiv, paste sau creme sărate.