Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să-i impresionezi pe cei dragi cu gustări simple, delicioase, dar spectaculoase, încearcă rețeta de coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci.

Maria Udrea
Publicat: 2 decembrie 2023, 08:00

Galerie foto

Coșulețele de cartofi umplute cu ciuperci și salată pot fi servite cu un dressing de muștar cu miere / Profimedia Images

Coșulețele de cartofi vor fi crocante, iar amestecul de salată verde și ciuperci preparate la tigaie se combină armonios cu acestea. Rețete nu este complicată, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile și de post. Doar vei petrece mai mult timp preparând fiecare coșuleț de cartofi în parte. Acestea se realizează cu ajutorul a două site de strecurat prin ele. După preparate, le poți umple calde sau reci cu ciupercile și salata verde. Dar poți opta și pentru alte ingrediente, cum ar un mix de legume preparate la tigaie sau la abur. Dacă nu le dorești în varianta de post, poți răzui peste ele cât sunt calde, puțin parmezan sau cașcaval.

Citește și

În perioadele de post și nu numai, cartofii se numără printre alimentele cele mai accesibile pentru mâncăruri gustoase. Se pot prepara în diferite moduri și pot fi folosiți în absolut toate categoriile de rețete.

Descoperă aici și rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume. Este rețeta reinterpretată a celebrilor cartofi Duchesse, din bucătăria franțuzească. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată și ciuperci.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cartofilor care necesită curățare, spălare și răzuire în fâșii mai mari. Pentru a obține fâșiile de cartofi ai nevoie de o răzătoare sau de un curățător de legume, cu distanțe mai mari între cuțite.

Cum prepari delicioasele coșulețe din cartofi prăjiți

După ce ai răzuit cartofii, scurge-i bine de lichid și adaugă o mână de cartofi într-o sită de inox. Peste aceștia adaugă a doua sită și presează-i Scufundăm cele două site cu cartofii într-o crăticioară cu ulei încins și rumenește bine coșulețul de cartofi dintre site.

Repetă procedeul cu al doilea coșuleț de cartofi și continuă și cu restul cartofilor până când prepari toate coșulețele. Cartofii ajung pentru aproximativ 6-8 coșulețe, în funcție de cantitatea de cartofi răzuiți folosită la fiecare coșuleț. Presară sare și piper peste coșulețele de cartofi, cât sunt calde.

Pentru umplerea coșulețelor din cartofi prăjiți, va trebui să prepari ciupercile la tigaie, feliate. Mai întâi curăță un cățel de usturoi și strivește-l ușor. Pune ulei într-o tigaie și adaugă cățelul de usturoi strivit. Amestecă-l prin ulei timp de un minut, apoi îndepărtează-l și adaugă ciupercile.

Lasă ciupercile să se prepare până când sunt bine pătrunse. Asezonează-le cu sare și piper. După preparare, scurge-le bine de ulei.

Spală frunzele de salată verde, scurge-le și adaugă-le în interiorul coșulețelor din cartofi.

Adaugă și ciupercile scurse. Apoi poți prepara și un dressing delicios pentru a servi cu el delicioasele coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci.

Îți recomandăm să încerci o rețetă de sos din muștar cu miere, suc de lămâie și ulei de măsline, perfect pentru coșulețele de cartofi umplute.

Sunt foarte gustoase, dar și spectaculoase coșulețele, pe poți prepara chiar și pentru un platou cu aperitive festive. Le poți umple cu diferite salate aperitiv, paste sau creme sărate.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă