Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

O porție dintr-un delicios cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, servită rece, abia scoasă din frigider, este perfectă pentru a te răcori. Prepară și tu rețeta, pentru a te convinge.

Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Galerie foto

Galerie foto

Cremesul se porționează cu un cuțit cu dinți de fierăstrău / Shutterstock

Prăjitura cea mai adorată, în rândul celor care preferă deserturile foarte cremoase, este cremesul sau cremșnitul. O găsești expusă la loc de cinste în galantarele cofetăriilor. O poți prepara cu ușurință în propria bucătărie, mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Aroma cremei o poți alege în funcție de preferințe. În modul clasic, se optează pentru vanilie și lămâie, însă atunci când dorești și un alt gust, aroma de cocos poate fi alegerea perfectă.

Citește și

Chiar dacă poți apela la foile pentru cremșnit din comerț, cele preparate în casă sunt mai bune, mai sănătoase. Rețeta pentru foile de cremșnit sau cremes este destul de simplă. Se prepară ușor, însă necesită răbdare și timp, pentru că se țin la rece cel puțin o oră. Este important acest pas pentru ca untul din compoziția aluatului să devină ferm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă. Iar mai jos vei găsi rețeta completă pentru cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru foile de cremes sau de cremșnit. Aluatul necesită un timp de frământare și un timp mai îndelungat de stat la rece. Apoi se modelează foile și se coc. În intervalul de timp cât aluatul este la rece, poți prepara crema.

Cum prepari aluat pentru cremes cu foi de casă

Ia un bol încăpător și pune în el gălbenușurile, untul moale, iaurtul și oțetul. Presară și un praf de sare și amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Adaugă treptat făina și frământă aluatul până când nu se va mai lipi de mâini.

Apoi prepară o compoziție cu care vei unge foile de aluat. Amestecă untul moale cu făina doar până când obții o compoziție ca o ciulama.

Scoate aluatul din bol pe masa presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, presărat mai întâi cu făină.

Unge foaia de aluat cu 2/3 din compoziția de unt cu făină, în strat cât mai uniform. Împachetează aluatul în trei așa cum ai proceda cu o coală de hârtie. Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și întinde-l din nou, dar nu foarte subțire. Unge-l cu restul de compoziție, apoi îl împachetezi din nou în trei.

Acoperă pachetul de aluat cu o folie și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa presărată cu făină și taie-l în două părți, aproximativ egale.

Întinde prima parte de aluat pe dosul unei tăvi de 23/36 cm, unsă cu puțin unt sau ulei și presărată cu făină. Coace foaia de aluat pentru 3-5 minute, la 180 de grade Celsius. Repetă procedeul și cu a doua foaie de aluat.

Cum prepari crema cu aromă de cocos

Pune într-un bol amidonul cu făina și puțin lapte rece. Amestecă până când se omogenizează. Restul de lapte îl fierbi cu un praf de sare și zahărul. Îl torni fierbinte, peste compoziția de mai sus, amestecând continuu până când devine compactă. Apoi fierbe crema la foc de intensitate medie, amestecând continuu până când devine consistentă ca o budincă. Stinge focul, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până când  se încorporează uniform în cremă.

Pune o folie alimentară direct peste cremă și las-o să se răcească. și o dăm la rece. Pentru a monta deliciosul cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos doar întinzi crema răcită între cele două foi de aluat.

Acoperă prăjitura cu o folie și pune un tocător de lemn peste ea să se preseze ușor. Pune-o la rece pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta pentru a se frăgezi foile și a se porționa frumos.

Decorează cremșnitul cu zahăr pudră, înainte de a-l porționa. Iar dacă mai dorești și altă rețetă de cremșnit interesantă, poți încerca rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

 

Citește și
Patru porții de Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, o ceașcă cu cafea și un bol cu zahăr pudră
Galerie foto

Galerie foto

Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Foi pentru cremes sau cremșnit
+21
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos porționată pe farfurie și pe platou, alături de un set de ceai
Galerie foto
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Porții de prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone
Galerie foto
Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone
Prăjitură cu cocos și caramel condensat cu mascarpone
Trei eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă, unul secționat
Galerie foto
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ce au descoperit poliţiştii clujeni în frigiderul unui tânăr de 31 de ani
Ce au descoperit poliţiştii clujeni în frigiderul unui tânăr de 31 de ani
Ce au descoperit poliţiştii clujeni în frigiderul unui tânăr de 31 de ani
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Povestea fascinantă a Prințului adormit al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Femeile care au evoluat să poată respira mai mult sub apă. De ce sunt atât de diferite femeile Haenyeo
Femeile care au evoluat să poată respira mai mult sub apă. De ce sunt atât de diferite femeile Haenyeo
Femeile care au evoluat să poată respira mai mult sub apă. De ce sunt atât de diferite femeile Haenyeo
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide