Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

O porție dintr-un delicios cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, servită rece, abia scoasă din frigider, este perfectă pentru a te răcori. Prepară și tu rețeta, pentru a te convinge.

Maria Udrea
Publicat: 24 iulie 2023, 07:00

Galerie foto

Cremesul se porționează cu un cuțit cu dinți de fierăstrău / Shutterstock

Prăjitura cea mai adorată, în rândul celor care preferă deserturile foarte cremoase, este cremesul sau cremșnitul. O găsești expusă la loc de cinste în galantarele cofetăriilor. O poți prepara cu ușurință în propria bucătărie, mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Aroma cremei o poți alege în funcție de preferințe. În modul clasic, se optează pentru vanilie și lămâie, însă atunci când dorești și un alt gust, aroma de cocos poate fi alegerea perfectă.

Citește și

Chiar dacă poți apela la foile pentru cremșnit din comerț, cele preparate în casă sunt mai bune, mai sănătoase. Rețeta pentru foile de cremșnit sau cremes este destul de simplă. Se prepară ușor, însă necesită răbdare și timp, pentru că se țin la rece cel puțin o oră. Este important acest pas pentru ca untul din compoziția aluatului să devină ferm.

Descoperă aici și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă. Iar mai jos vei găsi rețeta completă pentru cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru foile de cremes sau de cremșnit. Aluatul necesită un timp de frământare și un timp mai îndelungat de stat la rece. Apoi se modelează foile și se coc. În intervalul de timp cât aluatul este la rece, poți prepara crema.

Cum prepari aluat pentru cremes cu foi de casă

Ia un bol încăpător și pune în el gălbenușurile, untul moale, iaurtul și oțetul. Presară și un praf de sare și amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Adaugă treptat făina și frământă aluatul până când nu se va mai lipi de mâini.

Apoi prepară o compoziție cu care vei unge foile de aluat. Amestecă untul moale cu făina doar până când obții o compoziție ca o ciulama.

Scoate aluatul din bol pe masa presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, presărat mai întâi cu făină.

Unge foaia de aluat cu 2/3 din compoziția de unt cu făină, în strat cât mai uniform. Împachetează aluatul în trei așa cum ai proceda cu o coală de hârtie. Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și întinde-l din nou, dar nu foarte subțire. Unge-l cu restul de compoziție, apoi îl împachetezi din nou în trei.

Acoperă pachetul de aluat cu o folie și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa presărată cu făină și taie-l în două părți, aproximativ egale.

Întinde prima parte de aluat pe dosul unei tăvi de 23/36 cm, unsă cu puțin unt sau ulei și presărată cu făină. Coace foaia de aluat pentru 3-5 minute, la 180 de grade Celsius. Repetă procedeul și cu a doua foaie de aluat.

Cum prepari crema cu aromă de cocos

Pune într-un bol amidonul cu făina și puțin lapte rece. Amestecă până când se omogenizează. Restul de lapte îl fierbi cu un praf de sare și zahărul. Îl torni fierbinte, peste compoziția de mai sus, amestecând continuu până când devine compactă. Apoi fierbe crema la foc de intensitate medie, amestecând continuu până când devine consistentă ca o budincă. Stinge focul, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până când  se încorporează uniform în cremă.

Pune o folie alimentară direct peste cremă și las-o să se răcească. și o dăm la rece. Pentru a monta deliciosul cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos doar întinzi crema răcită între cele două foi de aluat.

Acoperă prăjitura cu o folie și pune un tocător de lemn peste ea să se preseze ușor. Pune-o la rece pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta pentru a se frăgezi foile și a se porționa frumos.

Decorează cremșnitul cu zahăr pudră, înainte de a-l porționa. Iar dacă mai dorești și altă rețetă de cremșnit interesantă, poți încerca rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

 

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos
Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos
Cremes cu vanilie. Rețetă de Cremșnit cu foi preparate în casă
Cremes cu vanilie. Rețetă de Cremșnit cu foi preparate în casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Cât costă cozonacul Dubai în cofetării. Deşi mai scump cu 25% faţă de anul trecut, un kilogram din cel tradiţional cu nucă sau mac este o variantă mai ieftină
Cât costă cozonacul Dubai în cofetării. Deşi mai scump cu 25% faţă de anul trecut, un kilogram din cel tradiţional cu nucă sau mac este o variantă mai ieftină
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii