Cum să scazi factura la curent, folosind corect electrocasnicele. Sfaturi ușor de pus în practică
Costurile pentru consumul de energie electrică cresc din ce în ce mai mult, așa că nu strică să faci puțină economie. Nici măcar nu este complicat, având în vedere că doar trebuie să scoți din priză anumite electrocasnice atunci când nu le folosești.
Consumul de energie se măsoată în kilowați/oră (kWh). Un kWh va fi consumat dacă vei utiliza electrocasnice care consumă 1000 de wați într-o oră. Evident, fiecare aparat consumă mai mult sau mai puțin, în funcție de model.
Cum să scazi factura la curent, folosind corect electrocasnicele
Dacă și tu ți-ai propus să reduci costurile lunare din gospodărie, dar te gândești și la impactul negativ pe care numeroase acțiuni ale noastre le au asupra mediului, îți oferim câteva ponturi și te învățăm cum să scazi factura la curent.
Tot ce trebuie să faci este să ai în vedere cum funcționează corect electrocasnicele și ce poți face tu pentru a le utiliza corespunzător.
Mașina de spălat vase
Dacă ai o mașină de spălat vase cu clasă energetică A sau peste atunci lucrurile sunt mai simple. Chiar și-așa, cu cât este mai mare cu atât va consuma mai multă apă și mai multă energie pentru a o încălzi. Din această cauză este bine să îți achiziționezi una potrivită nevoilor tale sau ale familiei tale pentru a nu plăti în plus degeaba.
În medie o mașină de spălat vase consumă 354kWh într-un an. Pentru a evita un cost mai ridicat cu energia ideal este să nu o mai pornești atunci când este parțial încărcată. În plus, scoate-o din priză atunci când nu o folosești pentru că în felul acesta îi prelungești și durata de viață.
Descoperă și cum poți curăța corect mașina de spălat pentru a te bucura de vase igenizate, fără urmă de murdărie și grăsime.
Frigiderul
Frigiderul este unul dintre puținele electrocasnice care merge fără oprire 24/24, 365 de zile pe an. Din această cauză, în funcție de model, poate consuma între 201kWh și 500kWh pentru an. Cantitatea de energie consumată depinde mult de mărimea frigiderului, de capacitatea lui, de clasa energetică și de funcțiile speciale pe care le are.
Pentru a limita consumul de energie al frigiderului, trebuie să te gândești de când îl achiziționezi care sunt nevoile tale. O familie mică nu va avea nevoie de un aparat mare sau de unul cu două uși, de exemplu.
Nu trebuie să ții ușa frigiderului deschisă mult timp. Apoi, asigură-te că este închisă bine, după ce ai luat ce îți trebuie. În plus, ar fi util să citești și manualul de utilizare al aparatului pentru a seta corect temperatura de utilizare.
Cuptorul electric
Cuptorul electric este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din bucătărie. Într-un singur an, consumă aproximativ 875kWh dacă este folosit zilnic. Pentru a reduce consumul, nu deschide de prea multe ori ușa în timpul folosirii. În plus, oprește-l imediat ce mâncarea este gata.
Dacă te întrebi cum să scazi factura la curent, poți lua în considerare și să folosești alte aparate cu un consum mai mic de energie, acolo unde preparatele o permit. Un air-fryer face același lucru ca un cuptor electric într-un timp mai scurt, ceea ce înseamnă mai puțină energie consumată.
În ciuda consumul mare de energie electrică, cuptorul rămâne unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice. De aceea, îți dezvăluim cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.
Fierbătorul de apă
Dacă ești o persoană care bea multe ceaiuri și ai nevoie de multă apă fiartă zilnic, atunci cu siguranță factura ta de energie este încărcată și cu consumul produs de fierbător. Chiar dacă este un aparat mic, are nevoie de mult curent pentru a aduce apa la temperaturi ridicate.
Pentru a scădea consumul de energie electrică umple-l doar cu cantitatea de apă de care ai nevoie în acel moment.
În cazul în care ești mare fană a ceaiul verde, ai aici șase rețete delicioase. Le vei adora, cu siguranță. de la prima preparare.
Cuptorul cu microunde
Un cuptor cu microunde consumă în mod obișnuit în jur de 215kWh pe an, dacă este folosit zilnic. Pentru a mai reduce din cantitatea de energie consumată, e bine să îl scoți din priză atunci când nu îl folosești. Chiar și nepornit, consumă cantități mici de curent.