Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereu

Când îți este foame și vrei să deschizi un borcan al cărui capac se încăpățânează să nu cedeze poate fi tare frustrant. Nu căuta altceva de mâncare pentru că există soluții pentru a-l face să cedeze. Iată cum poți să desfaci ușor capacul unui borcan. Descoperă și tu cele 7 metode care te vor ajuta mereu.

O femeie care încearcă să deschidă capacul unui borcan
Pentru ca borcanul să se deschidă ușor ai nevoie de aderență / Shutterstock

Ai un borcan cu dulceață sau cu murături și îți este tare poftă. Încerci să deschizi borcanul și nu reușești cu mâinile goale. Pare că are capacul înțepenit. Oricât te-ai chinui nu reușești să îl desfaci. Așa că este cazul să încerci și alte variante.

Îți prezentăm mai jos câteva soluții pentru a deschide ușor capacele borcanelor.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să desfaci ușor capacul unui borcan

Capacele borcanelor pot fi greu de desfăcut dacă nu cunoști câteva trucuri care să-ți fie utile în momentele dificile. Specialiștii de la EatThis îți vin în ajutor cu câteva metode pentru a desface capacul unui borcan într-un timp cât mai scurt.

Folosește o bucată de cauciuc

Probabil că de multe ori când te-ai chinuit să deschizi capacul unui borcan ți s-a întâmplat să îți alunece mâna și să nu reușești nici măcar să prinzi bine capacul. Oricât de bine te-ai șters tu pe mâini și apoi capacul, nu ai avut sorți de izbândă.

Tot ce trebuie să faci în acest caz este să îmbunătățești aderența. Pentru aceasta ai nevoie de o bucată de cauciuc. Cel mai simplu este să folosești mănuși, dar dacă nu ai la îndemână este bună orice altă variantă.

Folosește cu grijă un cuțit

Ca să scoți mai ușor capacul unui borcan trebuie să introduci puțin aer în spațiul dintre borcan și capac.

Poți face acest lucru răsturnând borcanul cu susul în jos și, cu foarte multă atenție, introdu vârful unui cuțit în acel spațiu.

Apoi mișcă-l puțin, astfel încât să intre aer. Pentru ca această metodă să reușească, poate fi necesar să repeți această mișcare în mai multe locuri de-a lungul capacului.

Trebuie să fii foarte atentă când încercai acest lucru pentru că lama poate aluneca. Ar fi bine să folosești un cuțit cu lamă mai mică pentru a avea mai multă stabilitate. De asemenea, ar fi util să nu folosești unul dintre cuțitele tale bune pentru că există riscul să se rupă, spun cei de la Parade.com.

Un deschizător de sticle poate fi util

Când îți este tare poftă de o dulceață sau de niște murături, iar borcanul nu vrea să se deschidă trebuie să găsești soluții să îi scoți capacul. Poate merge și cu un deschizător de sticle, mai ales dacă ai unul potrivit. Vei avea nevoie de unul cu două cleme mai ascuțite în formă de U.

Pentru a deschide borcanul, pune deschizătorul de sticle sub capacul borcanului exact așa cum ați face cu un capac de sticla, apoi începe cu grijă să-l tragi cu grijă în sus.

Odată ce auzi un mic pocnet, oprește-te. Încearcă să scoți capacul. Dacă nu cedează, mai repetă încă o dată procedura.

Dacă vrei să păstrezi alimentele pentru mai mult timp, descoperă cum să pui legume la borcan în saramură.

Ține borcanul sub jet de apă fierbinte

Acest sfat nu necesită niciun echipament special, ci doar apă fierbinte de la robinet. Aceasta va încălzi capacul suficient încât să se extindă puțin.

Nu trebuie să ții capacul mai mult de 30 de secunde. O altă variantă este să pui apă fierbinte și să pui borcanul cu capul în jos pentru câteva secunde.

Această metodă funcționează bine în special la borcanele cu alimente dulci sau siropoase, cum ar fi mierea, melasa sau dulceața, care au fost deja deschise, dar s-au blocat când lichidul lipicios s-a întărit în interiorul capacului.

Utilizează un deschizător de borcane

Cea mai simplă soluție este cea care a fost creată special pentru problema pe care o ai. Așa că dacă ai un deschizător de borcane nu ezita să îl folosești.

Poate fi util să ai în casă un astfel de instrument mai ales dacă ai artrită sau alte afecțiuni fizice care te fac să îți pierzi forța din mâini. Găsești deschizătoare de borcane în supermarketuri, în magazine destinate produselor pentru casă sau, cel mai simplu, online.

Lovește borcanul

Lovirea borcanului poate genera suficientă forță pentru a slăbi capacul și a-ți permite să-l răsucești. Cu toate acestea, este foarte important să fii precaută dacă vrei să folosești această metodă pentru că borcanul se poate sparge destul de ușor.

Răstoarnă borcanul la un unghi de 45°, ținându-l cu mâna nedominantă.

Folosește palma celeilalte mâini pentru a lovi fundul borcanului. Trebuie să faci acest lucru cu destulă putere, pentru a împinge conținutul astfel încât să crească presiunea asupra capacului.

Dacă ți se pare prea complicată această metodă, poți să lovești ușor, dar ferm borcanul de blatul din bucătărie sau de masă. Lovește-l în locul unde capacul și borcanul se unesc. Poți înfășura borcanul într-un prosop înainte pentru a evita orice pericol.

Perforează capacul

Înainte de a lua în considerare perforarea capacului, reține că aceasta este o metodă oarecum extremă care ar trebui folosită cu prudență.

Dacă ești în criză de timp, poți să îți iei inima în dinți și să încerci. Vei avea nevoie de un obiect ascuțit cu care să înțepi capacul pentru ca aerul să pătrundă în borcan. În felul aceasta se eliberează presiunea nu te lăsa să te bucuri de murăturile preferate.

Poți da gaură în capac folosind fie un tirbușon, fie un cui și un ciocan.

Oricum ai proceda, lucrează încet și cu grijă pentru a nu te răni. După ce deschizi borcanul, transferă conținutul într-un alt recipient.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cum se curăță scoicile
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
varza murata si zeama de varza
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
carne de curcan pe un tocător
05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
23 noiembrie, 05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură cu banane și cocos
22 noiembrie, 05:31
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Experiment Observator: Anunţurile fake care te pot face să ratezi vacanţa de Anul Nou
Experiment Observator: Anunţurile fake care te pot face să ratezi vacanţa de Anul Nou
Experiment Observator: Anunţurile fake care te pot face să ratezi vacanţa de Anul Nou
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
închide