Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereu

Când îți este foame și vrei să deschizi un borcan al cărui capac se încăpățânează să nu cedeze poate fi tare frustrant. Nu căuta altceva de mâncare pentru că există soluții pentru a-l face să cedeze. Iată cum poți să desfaci ușor capacul unui borcan. Descoperă și tu cele 7 metode care te vor ajuta mereu.

O femeie care încearcă să deschidă capacul unui borcan
Pentru ca borcanul să se deschidă ușor ai nevoie de aderență / Shutterstock

Ai un borcan cu dulceață sau cu murături și îți este tare poftă. Încerci să deschizi borcanul și nu reușești cu mâinile goale. Pare că are capacul înțepenit. Oricât te-ai chinui nu reușești să îl desfaci. Așa că este cazul să încerci și alte variante.

Îți prezentăm mai jos câteva soluții pentru a deschide ușor capacele borcanelor.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să desfaci ușor capacul unui borcan

Capacele borcanelor pot fi greu de desfăcut dacă nu cunoști câteva trucuri care să-ți fie utile în momentele dificile. Specialiștii de la EatThis îți vin în ajutor cu câteva metode pentru a desface capacul unui borcan într-un timp cât mai scurt.

Folosește o bucată de cauciuc

Probabil că de multe ori când te-ai chinuit să deschizi capacul unui borcan ți s-a întâmplat să îți alunece mâna și să nu reușești nici măcar să prinzi bine capacul. Oricât de bine te-ai șters tu pe mâini și apoi capacul, nu ai avut sorți de izbândă.

Tot ce trebuie să faci în acest caz este să îmbunătățești aderența. Pentru aceasta ai nevoie de o bucată de cauciuc. Cel mai simplu este să folosești mănuși, dar dacă nu ai la îndemână este bună orice altă variantă.

Folosește cu grijă un cuțit

Ca să scoți mai ușor capacul unui borcan trebuie să introduci puțin aer în spațiul dintre borcan și capac.

Poți face acest lucru răsturnând borcanul cu susul în jos și, cu foarte multă atenție, introdu vârful unui cuțit în acel spațiu.

Apoi mișcă-l puțin, astfel încât să intre aer. Pentru ca această metodă să reușească, poate fi necesar să repeți această mișcare în mai multe locuri de-a lungul capacului.

Trebuie să fii foarte atentă când încercai acest lucru pentru că lama poate aluneca. Ar fi bine să folosești un cuțit cu lamă mai mică pentru a avea mai multă stabilitate. De asemenea, ar fi util să nu folosești unul dintre cuțitele tale bune pentru că există riscul să se rupă, spun cei de la Parade.com.

Un deschizător de sticle poate fi util

Când îți este tare poftă de o dulceață sau de niște murături, iar borcanul nu vrea să se deschidă trebuie să găsești soluții să îi scoți capacul. Poate merge și cu un deschizător de sticle, mai ales dacă ai unul potrivit. Vei avea nevoie de unul cu două cleme mai ascuțite în formă de U.

Pentru a deschide borcanul, pune deschizătorul de sticle sub capacul borcanului exact așa cum ați face cu un capac de sticla, apoi începe cu grijă să-l tragi cu grijă în sus.

Odată ce auzi un mic pocnet, oprește-te. Încearcă să scoți capacul. Dacă nu cedează, mai repetă încă o dată procedura.

Dacă vrei să păstrezi alimentele pentru mai mult timp, descoperă cum să pui legume la borcan în saramură.

Ține borcanul sub jet de apă fierbinte

Acest sfat nu necesită niciun echipament special, ci doar apă fierbinte de la robinet. Aceasta va încălzi capacul suficient încât să se extindă puțin.

Nu trebuie să ții capacul mai mult de 30 de secunde. O altă variantă este să pui apă fierbinte și să pui borcanul cu capul în jos pentru câteva secunde.

Această metodă funcționează bine în special la borcanele cu alimente dulci sau siropoase, cum ar fi mierea, melasa sau dulceața, care au fost deja deschise, dar s-au blocat când lichidul lipicios s-a întărit în interiorul capacului.

Utilizează un deschizător de borcane

Cea mai simplă soluție este cea care a fost creată special pentru problema pe care o ai. Așa că dacă ai un deschizător de borcane nu ezita să îl folosești.

Poate fi util să ai în casă un astfel de instrument mai ales dacă ai artrită sau alte afecțiuni fizice care te fac să îți pierzi forța din mâini. Găsești deschizătoare de borcane în supermarketuri, în magazine destinate produselor pentru casă sau, cel mai simplu, online.

Lovește borcanul

Lovirea borcanului poate genera suficientă forță pentru a slăbi capacul și a-ți permite să-l răsucești. Cu toate acestea, este foarte important să fii precaută dacă vrei să folosești această metodă pentru că borcanul se poate sparge destul de ușor.

Răstoarnă borcanul la un unghi de 45°, ținându-l cu mâna nedominantă.

Folosește palma celeilalte mâini pentru a lovi fundul borcanului. Trebuie să faci acest lucru cu destulă putere, pentru a împinge conținutul astfel încât să crească presiunea asupra capacului.

Dacă ți se pare prea complicată această metodă, poți să lovești ușor, dar ferm borcanul de blatul din bucătărie sau de masă. Lovește-l în locul unde capacul și borcanul se unesc. Poți înfășura borcanul într-un prosop înainte pentru a evita orice pericol.

Perforează capacul

Înainte de a lua în considerare perforarea capacului, reține că aceasta este o metodă oarecum extremă care ar trebui folosită cu prudență.

Dacă ești în criză de timp, poți să îți iei inima în dinți și să încerci. Vei avea nevoie de un obiect ascuțit cu care să înțepi capacul pentru ca aerul să pătrundă în borcan. În felul aceasta se eliberează presiunea nu te lăsa să te bucuri de murăturile preferate.

Poți da gaură în capac folosind fie un tirbușon, fie un cui și un ciocan.

Oricum ai proceda, lucrează încet și cu grijă pentru a nu te răni. După ce deschizi borcanul, transferă conținutul într-un alt recipient.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Cum se curăță scoicile
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
varza murata si zeama de varza
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Industria care face concedieri masive. Sute de români rămân fără loc de muncă înainte de Crăciun
Industria care face concedieri masive. Sute de români rămân fără loc de muncă înainte de Crăciun
Industria care face concedieri masive. Sute de români rămân fără loc de muncă înainte de Crăciun
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Mireasa, sezon 12. Doamna Cristiana a părăsit emisiunea. Ce i-a transmis Simona Gherghe
Mireasa, sezon 12. Doamna Cristiana a părăsit emisiunea. Ce i-a transmis Simona Gherghe
Mireasa, sezon 12. Doamna Cristiana a părăsit emisiunea. Ce i-a transmis Simona Gherghe
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide