Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereu
Când îți este foame și vrei să deschizi un borcan al cărui capac se încăpățânează să nu cedeze poate fi tare frustrant. Nu căuta altceva de mâncare pentru că există soluții pentru a-l face să cedeze. Iată cum poți să desfaci ușor capacul unui borcan. Descoperă și tu cele 7 metode care te vor ajuta mereu.
Ai un borcan cu dulceață sau cu murături și îți este tare poftă. Încerci să deschizi borcanul și nu reușești cu mâinile goale. Pare că are capacul înțepenit. Oricât te-ai chinui nu reușești să îl desfaci. Așa că este cazul să încerci și alte variante.
Îți prezentăm mai jos câteva soluții pentru a deschide ușor capacele borcanelor.
Cum să desfaci ușor capacul unui borcan
Capacele borcanelor pot fi greu de desfăcut dacă nu cunoști câteva trucuri care să-ți fie utile în momentele dificile. Specialiștii de la EatThis îți vin în ajutor cu câteva metode pentru a desface capacul unui borcan într-un timp cât mai scurt.
Folosește o bucată de cauciuc
Probabil că de multe ori când te-ai chinuit să deschizi capacul unui borcan ți s-a întâmplat să îți alunece mâna și să nu reușești nici măcar să prinzi bine capacul. Oricât de bine te-ai șters tu pe mâini și apoi capacul, nu ai avut sorți de izbândă.
Tot ce trebuie să faci în acest caz este să îmbunătățești aderența. Pentru aceasta ai nevoie de o bucată de cauciuc. Cel mai simplu este să folosești mănuși, dar dacă nu ai la îndemână este bună orice altă variantă.
Folosește cu grijă un cuțit
Ca să scoți mai ușor capacul unui borcan trebuie să introduci puțin aer în spațiul dintre borcan și capac.
Poți face acest lucru răsturnând borcanul cu susul în jos și, cu foarte multă atenție, introdu vârful unui cuțit în acel spațiu.
Apoi mișcă-l puțin, astfel încât să intre aer. Pentru ca această metodă să reușească, poate fi necesar să repeți această mișcare în mai multe locuri de-a lungul capacului.
Trebuie să fii foarte atentă când încercai acest lucru pentru că lama poate aluneca. Ar fi bine să folosești un cuțit cu lamă mai mică pentru a avea mai multă stabilitate. De asemenea, ar fi util să nu folosești unul dintre cuțitele tale bune pentru că există riscul să se rupă, spun cei de la Parade.com.
Un deschizător de sticle poate fi util
Când îți este tare poftă de o dulceață sau de niște murături, iar borcanul nu vrea să se deschidă trebuie să găsești soluții să îi scoți capacul. Poate merge și cu un deschizător de sticle, mai ales dacă ai unul potrivit. Vei avea nevoie de unul cu două cleme mai ascuțite în formă de U.
Pentru a deschide borcanul, pune deschizătorul de sticle sub capacul borcanului exact așa cum ați face cu un capac de sticla, apoi începe cu grijă să-l tragi cu grijă în sus.
Odată ce auzi un mic pocnet, oprește-te. Încearcă să scoți capacul. Dacă nu cedează, mai repetă încă o dată procedura.
Dacă vrei să păstrezi alimentele pentru mai mult timp, descoperă cum să pui legume la borcan în saramură.
Ține borcanul sub jet de apă fierbinte
Acest sfat nu necesită niciun echipament special, ci doar apă fierbinte de la robinet. Aceasta va încălzi capacul suficient încât să se extindă puțin.
Nu trebuie să ții capacul mai mult de 30 de secunde. O altă variantă este să pui apă fierbinte și să pui borcanul cu capul în jos pentru câteva secunde.
Această metodă funcționează bine în special la borcanele cu alimente dulci sau siropoase, cum ar fi mierea, melasa sau dulceața, care au fost deja deschise, dar s-au blocat când lichidul lipicios s-a întărit în interiorul capacului.
Utilizează un deschizător de borcane
Cea mai simplă soluție este cea care a fost creată special pentru problema pe care o ai. Așa că dacă ai un deschizător de borcane nu ezita să îl folosești.
Poate fi util să ai în casă un astfel de instrument mai ales dacă ai artrită sau alte afecțiuni fizice care te fac să îți pierzi forța din mâini. Găsești deschizătoare de borcane în supermarketuri, în magazine destinate produselor pentru casă sau, cel mai simplu, online.
Lovește borcanul
Lovirea borcanului poate genera suficientă forță pentru a slăbi capacul și a-ți permite să-l răsucești. Cu toate acestea, este foarte important să fii precaută dacă vrei să folosești această metodă pentru că borcanul se poate sparge destul de ușor.
Răstoarnă borcanul la un unghi de 45°, ținându-l cu mâna nedominantă.
Folosește palma celeilalte mâini pentru a lovi fundul borcanului. Trebuie să faci acest lucru cu destulă putere, pentru a împinge conținutul astfel încât să crească presiunea asupra capacului.
Dacă ți se pare prea complicată această metodă, poți să lovești ușor, dar ferm borcanul de blatul din bucătărie sau de masă. Lovește-l în locul unde capacul și borcanul se unesc. Poți înfășura borcanul într-un prosop înainte pentru a evita orice pericol.
Perforează capacul
Înainte de a lua în considerare perforarea capacului, reține că aceasta este o metodă oarecum extremă care ar trebui folosită cu prudență.
Dacă ești în criză de timp, poți să îți iei inima în dinți și să încerci. Vei avea nevoie de un obiect ascuțit cu care să înțepi capacul pentru ca aerul să pătrundă în borcan. În felul aceasta se eliberează presiunea nu te lăsa să te bucuri de murăturile preferate.
Poți da gaură în capac folosind fie un tirbușon, fie un cui și un ciocan.
Oricum ai proceda, lucrează încet și cu grijă pentru a nu te răni. După ce deschizi borcanul, transferă conținutul într-un alt recipient.