Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Cu sute de ani în urmă, triburile indigene din Venezuela au început să gătească arepas din aluat de făină de porumb. De fapt, numele arepas provine de la cuvântul indigen Erepa, care înseamnă porumb. Descoperă și tu cum să faci arepas la tine acasă. Iată care este rețeta din America de Sud.

Mai multe arepas cu diverse umpluturi puse într-un coșuleț de lemn
Arepas se gătesc în toată America de Sud și pot fi umplute cu aproape orice / Profimedia Images

Istoricii spun că arepas au fost preparate pentru prima dată de locuitorii indigeni din Munții Anzi, în special zonele din Columbia și Venezuela. Au existat descoperiri arheologice în Panama și Venezuela de plăci de lut și alte echipamente folosite pentru prepararea arepas. 

Citește și

Înregistrările istorice ale cultivării porumbului datează de peste 3.000 de ani în Columbia și de aproximativ 2.800 în Venezuela, scrie Healthline. Probabil că de atunci se prepară și arepas, iar rețeta pare să fi rămas în mare parte neschimbată în toată această perioadă de timp. Astăzi sunt adesea vândute ca mâncare stradală și sunt consumate în orice moment al zilei ca gustare sau garnitură. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arepas cu brânză sunt foarte populare în Venezuela, Columbia și Bolivia, dar variații ale arepas se găsesc în întreaga lume latino-americană, inclusiv arepas de coco în Puerto Rica, tortilla changas în Panama, tortillas de maíz în Ecuador, pupusas în Salvador și gorditas în Mexic. 

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă apa și sarea într-un castron mediu. Treptat se încorporează făina de porumb și se amestecă că mâna amestecul formează un aluat moale, umed, maleabil. Apoi se formează opt bile cu diametrul de 5 cm. Fiecare bilă se aplatizează.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se prăjesc arepas în loturi până devin maro-auriu, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Se transferă pe o farfurie pe care a fost pus un prosop de hârtie care va absorbi excesul de ulei.

Tipuri de arepas

Arepas pot fi umplute cu orice. Singura limită a posibilităților este imaginația ta. Ele pot fi împărțite în centru, unse cu unt și umplute ca și cum ați face un sandviș. Uneori sunt servite alături de alte preparate, cu mult sos pentru a ajuta la absorbția lichidului aromat. 

Umpluturile tradiționale pentru arepas includ brânză, omletă și fasole neagră. De asemenea, se mai folosește chorizo ​sau o combinație brânză și friptură. 

Arepas columbieni

Se estimează că există 75 de moduri diferite de a pregăti arepas în Columbia. Este atât de iubit încât felul de mâncare face parte din moștenirea culturală columbiană. 

În 2006, felul de mâncare a fost numit simbolul cultural al Columbiei. În anumite regiuni, precum zona Paisa, arepas este servit la fiecare masă a zilei, scrie Cultured FoodLife. De asemenea, sunt purtate pe sfori drept coliere de către demnitari, iar acest lucru este văzut ca un semn de respect pentru cultura națională. 

Arepas venezueleni

Un sondaj realizat în 2015 a arătat că 70% dintre venezueleni consumă arepas în mod regulat. Le mănâncă la gustare, drept garnitură, dar în mod tradițional, sunt consumate la micul dejun. Arepas venezuelene sunt adesea umplute cu brânză, carne de vită și avocado. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Banana bread din trei ingrediente pusă într-o tavă de copt
Banana bread din trei ingrediente. Desertul pe care îl poți face oricând vrei ceva dulce
Banana bread din trei ingrediente. Desertul pe care îl poți face oricând vrei ceva dulce
Griș cu lapte servit în trei boluri și decorat cu scorțișoară
Griș cu lapte. Trucuri pentru a obține gustul copilăriei
Griș cu lapte. Trucuri pentru a obține gustul copilăriei
Prăjitura cu ciocolată în cană alături de o linguriță
Prăjitură cu ciocolată. Rețeta pe care o poți prepara într-o cană
Prăjitură cu ciocolată. Rețeta pe care o poți prepara într-o cană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
George Simion promite case la 1 leu, după ce a recunoscut păcăleala cu cele la 35.000 euro. Primii lideri PSD care îl susţin pe Nicuşor Dan
George Simion promite "case la 1 leu", după ce a recunoscut păcăleala cu cele la 35.000 euro. Primii lideri PSD care îl susţin pe Nicuşor Dan
George Simion promite "case la 1 leu", după ce a recunoscut păcăleala cu cele la 35.000 euro. Primii lideri PSD care îl susţin pe Nicuşor Dan
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Povestea fascinantă a Prințului adormit al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Horoscop zilnic 9 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 9 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 9 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
închide