Cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale

Crema de unt, cunoscută și sub numele de buttercream în engleză, are o istorie bogată și este un element de bază în cofetăria tradițională. Originile sale se regăsesc în secolul al XVIII-lea în Europa, iar de atunci a evoluat și s-a răspândit în întreaga lume. Inițial, a fost folosită în special pentru decorarea prăjiturilor și a torturilor. Descoperă și tu cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale. Sfaturi de la cofetarii profesioniști.

crema de unt perfectă pusă într-un bol
Crema de unt perfectă trebuie să aibă un echilibru între textură, consistență și gust / Shutetrstock

Crema de unt este un ingredient versatil în cofetărie și poate fi folosită în multe feluri. Este adesea folosită pentru a glazura și decora torturi, prăjituri, cupcakes și alte deserturi. De asemenea, poate fi aromată cu diferite arome și colorată pentru a se potrivi tematicii evenimentului sau preferințelor personale.

Crema de unt clasică se prepară din unt, zahăr pudră și extract de vanilie. Poți să o îmbogățești adăugându-i fie ciocolată albă sau neagră sau chiar piureuri de fructe. Acestea îi vor da și o culoare mai puternică, dar și un gust aparte. Înlocuitori pentru zahărul pudră pot fi îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de arțar, însă trebuie să ajustezi consistența și dulceața în consecință.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crema de unt trebuie să aibă o textură mătăsoasă și un gust dulce, dar echilibrat. Ar trebui să ți se topească în gură și să simți aroma puternică de unt. Este foarte important echilibrul texturii, aromei și al consistenței. Deși nu este complicat să o prepari, crema de unt poate să nu îți iasă dacă nu respecți instrucțiunile.

Cum să faci crema de unt perfectă

Primul pas pentru a avea o cremă de unt perfectă este să obții consistența potrivită, potrivit Mashed.com. În acest fel vei putea lucra ușor cu ea, iar prăjiturile tale își vor păstra forma, arătând ca în revistă. Ca să reușești este important să controlezi cantitatea de lichid pe care o adaugi. Scopul tău este să faci crema tartinabilă. Dacă nu va avea consistența potrivită fie va curge, fie nu o vei putea întinde.

Cantitatea de lichid necesară depinde și de tipul de decorațiuni pe care vrei să îl faci. De exemplu, dacă vrei să creezi flori vei avea nevoie de o cremă mai groasă. Ideal este pui lichidul la final și să adaugi doar cât este nevoie, în funcție de necesitățile tale.

Chiar dacă faci crema de unt mai subțire, poți să o repari. Poți face acest lucru adăugând zahăr pudră suplimentar până când devine pufoasă și tartinabilă. Adaugă treptat zahărul până când crema de unt ajunge la consistența dorită.

Dacă ai nevoie de prea mult și nu vrei să ai o cremă exagerat de dulci, poți folosi amidon de porumb. Deși acest truc funcționează, s-ar putea să te lase cu o cremă de unt prea dulce, care este stânjenitoare. Utilizați o cantitate adecvată sau înlocuiți-l cu amidon de porumb dacă este necesar.

O altă modalitate de întări crema de unt este să o dai la rece. Trebuie pur și simplu să o pui într-un castron acoperit cu o folie alimentară și să o lași la frigider până ajunge la consistența dorită.

Cum se păstrează crema de unt

Crema de unt se păstrează cel mai bine în frigider, într-un recipient etanș, timp de 3 până la 5 zile. Poate fi congelată pentru o perioadă mai lungă de timp, dar asigură-te să o etichetezi și să o ambalezi corespunzător.

Ideal este să o congelezi porționat astfel încât să poți scoate exact cantitatea de care ai nevoie pentru o prăjitura pe care o prepari.

Citește și
CELE MAI CITITE
Nuci umplute cu cremă caramel pe un platou, alături de o linguriță cu cremă și un bol cu cremă
Nuci umplute cu cremă caramel. Desert cu gust de copilărie
Nuci umplute cu cremă caramel. Desert cu gust de copilărie
Cornulețe fragede cu gem și nuci pe o farfurie, două cornulețe secționate
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Ruladă cu șuncă și cașcaval porționată pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ketchup
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Terină de orez cu ton și ardei copți pe un platou alb, cu salată de crudități
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Trei tocinei de cartofi pe o farfurie cu un bol cu smântână și ceapă verde
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui picant cu alune în vas negru cu bețișoare chinezești
20 februarie, 10:51
Pui picant cu alune. Rețetă chinezească de pui Kung Pao Pui picant cu alune. Rețetă chinezească de pui Kung Pao
Chiftele cu cartofi la cuptor în vas ceramic dreptunghiular, alături de un bol cu sos de iaurt
20 februarie, 08:00
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
terci de ovăz peste noapte la borcan
20 februarie, 06:00
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
mai multe tipuri de măsline pe o masă
20 februarie, 04:00
Tipuri de măsline. Cum arată și cum se consumă fiecare Tipuri de măsline. Cum arată și cum se consumă fiecare
risotto cu ciuperci servit pe o farfurie albă
20 februarie, 03:00
Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor
O farfurie cu rețete franțuzești cu cartofi
19 februarie, 09:00
3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide 3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide
Pâine cu unt și usturoi într-un coș alb
19 februarie, 09:00
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
19 februarie, 07:00
13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
1
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Paleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de...
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
2
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
Poți face paste coapte cu caramel, un desert delicios, inedit și rapid de făcut. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar cele necesare nu au niște costuri foarte mari. Este...
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
3
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
Dacă ai descoperit în cămară o ciocolată expirată și te întrebi dacă mai este bună de consum trebuie să citești articolul următor. În funcție de tipul acesteia și de condițiile de...
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
4
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Dacă îți plac croissantele franțuzești, dar nu te-ai încumetat încă să le prepari în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci o rețetă rapidă de croissante cu ciocolată. Comparativ cu rețeta clasică...
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
5
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
Presa franceză, cunoscută și sub numele de cafetieră cu piston, a fost inventată în secolul al XIX-lea în Franța. Inventată de către un designer italian numit Attilio Calimani, aceasta a devenit...
Parteneri
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Dobânzi plafonate la creditele IFN. Cât a ajuns să dea înapoi Săndel, după ce s-a împrumutat 35.000 de lei pe 5 ani
Dobânzi plafonate la creditele IFN. Cât a ajuns să dea înapoi Săndel, după ce s-a împrumutat 35.000 de lei pe 5 ani
Dobânzi plafonate la creditele IFN. Cât a ajuns să dea înapoi Săndel, după ce s-a împrumutat 35.000 de lei pe 5 ani
„Memelușa” Teodora Stoica, „înlocuită” de BRomania cu fosta iubită a lui George Pușcaș. Cât de frumoasă este Fabiola Matiuță
„Memelușa” Teodora Stoica, „înlocuită” de BRomania cu fosta iubită a lui George Pușcaș. Cât de frumoasă este Fabiola Matiuță
„Memelușa” Teodora Stoica, „înlocuită” de BRomania cu fosta iubită a lui George Pușcaș. Cât de frumoasă este Fabiola Matiuță
Naomi Hedman, mesaj cu subînțeles la scurt timp după ce Florin Ristei a confirmat despărțirea. Ce a postat
Naomi Hedman, mesaj cu subînțeles la scurt timp după ce Florin Ristei a confirmat despărțirea. Ce a postat
Naomi Hedman, mesaj cu subînțeles la scurt timp după ce Florin Ristei a confirmat despărțirea. Ce a postat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Singura întrebare pe care i-ar pune-o Bill Gates unui călător în timp. Curiozitatea miliardarului e legată de AI
Singura întrebare pe care i-ar pune-o Bill Gates unui călător în timp. Curiozitatea miliardarului e legată de AI
Singura întrebare pe care i-ar pune-o Bill Gates unui călător în timp. Curiozitatea miliardarului e legată de AI
Paris Brest cu zmeură și cremă de praline
Paris Brest cu zmeură și cremă de praline
Paris Brest cu zmeură și cremă de praline
Tipuri de bullying și cum le recunoaștem
Tipuri de bullying și cum le recunoaștem
Tipuri de bullying și cum le recunoaștem
V de la BTS a câștigat trei premii la cea de-a 31-a ediție a galei Hanteo Music Awards. Lista completă a câștigătorilor
V de la BTS a câștigat trei premii la cea de-a 31-a ediție a galei Hanteo Music Awards. Lista completă a câștigătorilor
V de la BTS a câștigat trei premii la cea de-a 31-a ediție a galei Hanteo Music Awards. Lista completă a câștigătorilor
Alimente care cresc tensiunea arterială. Ce să eviți când suferi de această afecțiune
Alimente care cresc tensiunea arterială. Ce să eviți când suferi de această afecțiune
Alimente care cresc tensiunea arterială. Ce să eviți când suferi de această afecțiune
fresh
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă

Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă

Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă

3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide

3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide

13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Unele alimente ar putea rezista zeci de ani după data de expirare. Iată care sunt acestea

Unele alimente ar putea rezista zeci de ani după data de expirare. Iată care sunt acestea

3 rețete pentru un mic dejun bogat în proteine. Cum să îți începi ziua cu energie

3 rețete pentru un mic dejun bogat în proteine. Cum să îți începi ziua cu energie
închide