Cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale

Crema de unt, cunoscută și sub numele de buttercream în engleză, are o istorie bogată și este un element de bază în cofetăria tradițională. Originile sale se regăsesc în secolul al XVIII-lea în Europa, iar de atunci a evoluat și s-a răspândit în întreaga lume. Inițial, a fost folosită în special pentru decorarea prăjiturilor și a torturilor. Descoperă și tu cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale. Sfaturi de la cofetarii profesioniști.

crema de unt perfectă pusă într-un bol
Crema de unt perfectă trebuie să aibă un echilibru între textură, consistență și gust / Shutetrstock

Crema de unt este un ingredient versatil în cofetărie și poate fi folosită în multe feluri. Este adesea folosită pentru a glazura și decora torturi, prăjituri, cupcakes și alte deserturi. De asemenea, poate fi aromată cu diferite arome și colorată pentru a se potrivi tematicii evenimentului sau preferințelor personale.

Crema de unt clasică se prepară din unt, zahăr pudră și extract de vanilie. Poți să o îmbogățești adăugându-i fie ciocolată albă sau neagră sau chiar piureuri de fructe. Acestea îi vor da și o culoare mai puternică, dar și un gust aparte. Înlocuitori pentru zahărul pudră pot fi îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de arțar, însă trebuie să ajustezi consistența și dulceața în consecință.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crema de unt trebuie să aibă o textură mătăsoasă și un gust dulce, dar echilibrat. Ar trebui să ți se topească în gură și să simți aroma puternică de unt. Este foarte important echilibrul texturii, aromei și al consistenței. Deși nu este complicat să o prepari, crema de unt poate să nu îți iasă dacă nu respecți instrucțiunile.

Cum să faci crema de unt perfectă

Primul pas pentru a avea o cremă de unt perfectă este să obții consistența potrivită, potrivit Mashed.com. În acest fel vei putea lucra ușor cu ea, iar prăjiturile tale își vor păstra forma, arătând ca în revistă. Ca să reușești este important să controlezi cantitatea de lichid pe care o adaugi. Scopul tău este să faci crema tartinabilă. Dacă nu va avea consistența potrivită fie va curge, fie nu o vei putea întinde.

Cantitatea de lichid necesară depinde și de tipul de decorațiuni pe care vrei să îl faci. De exemplu, dacă vrei să creezi flori vei avea nevoie de o cremă mai groasă. Ideal este pui lichidul la final și să adaugi doar cât este nevoie, în funcție de necesitățile tale.

Chiar dacă faci crema de unt mai subțire, poți să o repari. Poți face acest lucru adăugând zahăr pudră suplimentar până când devine pufoasă și tartinabilă. Adaugă treptat zahărul până când crema de unt ajunge la consistența dorită.

Dacă ai nevoie de prea mult și nu vrei să ai o cremă exagerat de dulci, poți folosi amidon de porumb. Deși acest truc funcționează, s-ar putea să te lase cu o cremă de unt prea dulce, care este stânjenitoare. Utilizați o cantitate adecvată sau înlocuiți-l cu amidon de porumb dacă este necesar.

O altă modalitate de întări crema de unt este să o dai la rece. Trebuie pur și simplu să o pui într-un castron acoperit cu o folie alimentară și să o lași la frigider până ajunge la consistența dorită.

Cum se păstrează crema de unt

Crema de unt se păstrează cel mai bine în frigider, într-un recipient etanș, timp de 3 până la 5 zile. Poate fi congelată pentru o perioadă mai lungă de timp, dar asigură-te să o etichetezi și să o ambalezi corespunzător.

Ideal este să o congelezi porționat astfel încât să poți scoate exact cantitatea de care ai nevoie pentru o prăjitura pe care o prepari.

Citește și
CELE MAI CITITE
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
rețetă ciocolată caldă cremoasă servită într-o cană albă
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos în bol, alături de crutoane, frunze de busuioc și un bol cu lapte de cocos
06:18
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel porționată pe platou
05:54
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Rulouri cu aromă intensă de portocale, secțiune
05:39
Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon
Mâncare de ciuperci de post
16 decembrie, 07:42
Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
16 decembrie, 06:37
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
16 decembrie, 05:54
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
ceviche servit pe o farfurie albă
15 decembrie, 06:21
Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
15 decembrie, 05:48
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
2 zodii lasă ghinionul în 2024 și se pregătesc pentru o schimbare. Nativii care vor să aibă parte de un an nou plin de noroc
2 zodii lasă ghinionul în 2024 și se pregătesc pentru o schimbare. Nativii care vor să aibă parte de un an nou plin de noroc
2 zodii lasă ghinionul în 2024 și se pregătesc pentru o schimbare. Nativii care vor să aibă parte de un an nou plin de noroc
De ce a fost prelungită plafonarea tarifelor RCA. Expert: Explicaţia este una de natură electorală
De ce a fost prelungită plafonarea tarifelor RCA. Expert: "Explicaţia este una de natură electorală"
De ce a fost prelungită plafonarea tarifelor RCA. Expert: "Explicaţia este una de natură electorală"
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar 90 de secunde
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar 90 de secunde
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar 90 de secunde
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Cum arăta Birce Akalay în urmă cu 19 ani. Au apărut imagini cu actrița pe vremea când era prezentatoare
Cum arăta Birce Akalay în urmă cu 19 ani. Au apărut imagini cu actrița pe vremea când era prezentatoare
Cum arăta Birce Akalay în urmă cu 19 ani. Au apărut imagini cu actrița pe vremea când era prezentatoare
Cât ar costa telefoanele Galaxy S25 în Europa. Mulți nu se așteptau la aceste prețuri
Cât ar costa telefoanele Galaxy S25 în Europa. Mulți nu se așteptau la aceste prețuri
Cât ar costa telefoanele Galaxy S25 în Europa. Mulți nu se așteptau la aceste prețuri
Zimtsterne amp;#8211; Steluțe cu scorțișoară de Crăciun
Zimtsterne amp;#8211; Steluțe cu scorțișoară de Crăciun
Zimtsterne amp;#8211; Steluțe cu scorțișoară de Crăciun
Cum să te menții energic ca părinte în timpul sărbătorilor aglomerate
Cum să te menții energic ca părinte în timpul sărbătorilor aglomerate
Cum să te menții energic ca părinte în timpul sărbătorilor aglomerate
Cele mai așteptate festivaluri din România în 2025. Când sunt organizate și care este prețul de pornire
Cele mai așteptate festivaluri din România în 2025. Când sunt organizate și care este prețul de pornire
Cele mai așteptate festivaluri din România în 2025. Când sunt organizate și care este prețul de pornire
Alimentele bogate în fibre care pot stopa un tip de cancer rar. Un studiu a analizat efectele alimentației asupra cazurilor incurabile
Alimentele bogate în fibre care pot stopa un tip de cancer rar. Un studiu a analizat efectele alimentației asupra cazurilor incurabile
Alimentele bogate în fibre care pot stopa un tip de cancer rar. Un studiu a analizat efectele alimentației asupra cazurilor incurabile
fresh
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez

Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez

Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez

Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă

Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite

Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon

Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon
închide