Cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale
Crema de unt, cunoscută și sub numele de buttercream în engleză, are o istorie bogată și este un element de bază în cofetăria tradițională. Originile sale se regăsesc în secolul al XVIII-lea în Europa, iar de atunci a evoluat și s-a răspândit în întreaga lume. Inițial, a fost folosită în special pentru decorarea prăjiturilor și a torturilor. Descoperă și tu cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale. Sfaturi de la cofetarii profesioniști.
Crema de unt este un ingredient versatil în cofetărie și poate fi folosită în multe feluri. Este adesea folosită pentru a glazura și decora torturi, prăjituri, cupcakes și alte deserturi. De asemenea, poate fi aromată cu diferite arome și colorată pentru a se potrivi tematicii evenimentului sau preferințelor personale.
Crema de unt clasică se prepară din unt, zahăr pudră și extract de vanilie. Poți să o îmbogățești adăugându-i fie ciocolată albă sau neagră sau chiar piureuri de fructe. Acestea îi vor da și o culoare mai puternică, dar și un gust aparte. Înlocuitori pentru zahărul pudră pot fi îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de arțar, însă trebuie să ajustezi consistența și dulceața în consecință.
Crema de unt trebuie să aibă o textură mătăsoasă și un gust dulce, dar echilibrat. Ar trebui să ți se topească în gură și să simți aroma puternică de unt. Este foarte important echilibrul texturii, aromei și al consistenței. Deși nu este complicat să o prepari, crema de unt poate să nu îți iasă dacă nu respecți instrucțiunile.
Cum să faci crema de unt perfectă
Primul pas pentru a avea o cremă de unt perfectă este să obții consistența potrivită, potrivit Mashed.com. În acest fel vei putea lucra ușor cu ea, iar prăjiturile tale își vor păstra forma, arătând ca în revistă. Ca să reușești este important să controlezi cantitatea de lichid pe care o adaugi. Scopul tău este să faci crema tartinabilă. Dacă nu va avea consistența potrivită fie va curge, fie nu o vei putea întinde.
Cantitatea de lichid necesară depinde și de tipul de decorațiuni pe care vrei să îl faci. De exemplu, dacă vrei să creezi flori vei avea nevoie de o cremă mai groasă. Ideal este pui lichidul la final și să adaugi doar cât este nevoie, în funcție de necesitățile tale.
Chiar dacă faci crema de unt mai subțire, poți să o repari. Poți face acest lucru adăugând zahăr pudră suplimentar până când devine pufoasă și tartinabilă. Adaugă treptat zahărul până când crema de unt ajunge la consistența dorită.
Dacă ai nevoie de prea mult și nu vrei să ai o cremă exagerat de dulci, poți folosi amidon de porumb. Deși acest truc funcționează, s-ar putea să te lase cu o cremă de unt prea dulce, care este stânjenitoare. Utilizați o cantitate adecvată sau înlocuiți-l cu amidon de porumb dacă este necesar.
O altă modalitate de întări crema de unt este să o dai la rece. Trebuie pur și simplu să o pui într-un castron acoperit cu o folie alimentară și să o lași la frigider până ajunge la consistența dorită.
Cum se păstrează crema de unt
Crema de unt se păstrează cel mai bine în frigider, într-un recipient etanș, timp de 3 până la 5 zile. Poate fi congelată pentru o perioadă mai lungă de timp, dar asigură-te să o etichetezi și să o ambalezi corespunzător.
Ideal este să o congelezi porționat astfel încât să poți scoate exact cantitatea de care ai nevoie pentru o prăjitura pe care o prepari.