Cum să faci tortilla la tine acasă. Rețeta tradițională mexicană

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Mic dejun
bucătăria: Mexicană

Tortilla se gătesc de-a gata în aproape toate marile magazine. Sunt foarte versatile când vrei o masă rapidă. Doar iei ingredientele tale preferate, le pui în tortilla, o înfășori și ai o masă delicioasă. Ține cont de sfaturile din acest articol și vei învăța cu siguranță cum să faci tortilla la tine acasă.

Publicat: 23 iulie 2022, 07:51
Tortilla se poate încălzi într-o tigaie încinsă înainte de a fi folosită / Profimedia

Tortilla se pot consuma la micul dejun, la prânz, la cină, la gustările dintre mese, la birou sau pe drum, în vacanțe. Poți să le încălzești înainte de a le mânca sau le poți consuma ca atare. Practic, doar imaginație să ai, că poți face cu tortilla ce vrei tu.

Cum să faci tortilla la tine acasă

Lipiile de tortilla sunt foarte ușor de făcut și au un gust mult mai bun decât cele pe care le găsești pe rafturile magazinelor. Ingredientele folosite sunt din categoria celor de bază, deci cu siguranță le ai și tu în bucătărie.

Cu siguranță vei obține cele mai delicioase și fragede foi de tortilla dacă urmezi pașii din rețetă. Un alt avantaj al acestei rețete este că lipiile de origine mexicană se pot folosi și la alte preparate precum shaorma sau sandvișuri ori tot felul de rulouri.

Chiar și modul de coacere este unul foarte rapid. Întinzi o foaie, o coci pe alta, iar aluatul se termină rapid. Încearcă și această rețetă de tortilla cu carne de pui și legume. Sigur e pe gustul tău. 

Ingrediente

Mod de preparare

Se combină făina, sarea și praful de copt într-un bol de mărime medie. Folosind o spatulă rezistentă de silicon sau o lingură de lemn, se amestecă ingredientele uscate până se amestecă bine. Se face o gaură în centrul ingredientelor uscate și se adaugă uleiul și apa. Se amestecă bine de jos în sus, până când toate ingredientele uscate sunt încorporate și aluatul începe să formeze o minge plină.

Se pune aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și se frământă timp de 1-2 minute până când devine neted. Se împărte aluatul în 16 părți egale. Fiecare bucată se acoperă cu făină. Fiecare bucată se transformă într-o minge și se aplatizează cu podul palmei. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă să se odihnească cel puțin 15 minute.

Cum se coace tortilla de casă

După perioada de odihnă, se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se rulează fiecare bucată de aluat într-un cerc, de aproximativ 10 cm diametru cu ajutorul unui sucitor.

Când tigaia este fierbinte, se pune tortilla și se lasă 45 de secunde sau până când suprafața de jos are câteva pete maronii. Se întoarce pe cealaltă parte și se mai lasă 15-20 de secunde. Foaile de tortilla se scot pe o farfurie și se păstrează acoperite pentru a rămâne fragede.

Variante de tortilla pentru mic dejun, prânz și cină

Tortilla este o pâine subțire, plată, nedospită, făcută din făină de porumb sau de grâu, coaptă pe o tigaie sau pe o piatră plată și servită fierbinte. Acest lucru se întâmplă dacă tortilla este făcută în casă. Cum noi le cumpărăm de la magazin este necesar să le încălzim înainte de a le folosi.

Citește și

Tortilla cu omletă și brânză

Gătește un ou cum îți place: prăjit, omletă sau fiert. Mai ai nevoie de o felie de brânză pe care o vei pune într-o tortilla încălzită. Adaugă oul și dacă îți plac mâncărurile picante, pune și niște sos iute.

Huevos Rancheros

Într-o tortilla încălzită într-o tigaie pune un ou ochi, boabe de fasole neagră, puțină brânză mărunțită, sos salsa, guacamole, smântână. Vei obține un preparat complet care îți va ține de foame ore bune.

Quesadilla cu brânză

În mijlocul unei tortilla încălzite în tigaie adaugă toate felurile de brânză care îți plac. Rulează și prăjește în tigaie, pe ambele părți, cu puțin unt. Poți tăia apoi quesadilla în rulouri mai mici.

Quesadilla de pui

Dacă ți-a rămas pui de la o masă anterioară și nu știi ce să faci cu el poți încerca această quesadilla. Rupe fâșiile de pui în bucăți mici și pune-le pe o tortilla. Mai adaugă rondele de ceapă roșie, ardei gras, sos salsa, o mână de mozzarella. Strânge tortilla și pune-o în tigaie pentru 4-5 minute pe fiecare parte.

Una dintre aceste rețete cu tortilla poate fi oricând adăugată pe lista cu preparate numai bune de consumat la un picnic.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor