Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină

Fără coacere

Pâinea este unul dintre alimentele care nu rezistă foarte mult, mai ales dacă nu este păstrată în condiții corecte. Totuși, poți face câteva lucruri simple ca să o păstrezi proaspătă mai mult timp. Hai să descoperim împreună cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni.

Publicat: 11 noiembrie 2022, 06:00
Pâinea rezistă cel mai bine în locuri reci și întunecoase/ Shutterstock

Pâinea este unul dintre alimentele de bază pe care îl consumi la toate mesele de peste zi, ai nevoie de ea pentru pachetul de la serviciu sau de la școală. De aceea, este important să o păstrezi în condiții corecte ca să nu ajungi să o arunci după doar 2-3 zile după ce ai cumpărat-o.

Cum să păstrezi pâinea proaspătă

Pâinea mucegăiește foarte repede, mai ales dacă stă pe blatul din bucătărie, unde de obicei ai o temperatură destul de ridicată. În funcție de sortimentul acesteia va trebui să o arunci după 7 până la 10 zile, potrivit Express.co.uk. Pâinea de casă va rezista între 3 și 5 zile, iar cea ambalată până la 10.

Pentru a înlătura acest neajuns mulți producători folosesc conservanți, însă nu este cea mai bună soluție pentru că de cele mai multe ori sunt substanțe care afectează sănătatea.

Cu cât pâinea este preparată din ingrediente mai naturale cu atât va mucegăi mai repede. Află mai multe despre cum păstrezi pâinea de casă proaspătă până la 3 săptămâni.

Citește și

Congelarea pâinii

Modul și locul în care depozitezi pâinea acasă îi poate prelungi durata de viață. Cea mai simplă variantă este să o congelezi. Cu cât faci acest lucru mai repede cu atât pâinea va avea un gust mai bun după ce o decongelezi. Oricum, cu cât va sta mai mult în congelator cu atât calitatea ei se va deteriora mai mult. Va deveni din ce în ce mai uscată.

Unul dintre aspectele care contează este calitatea ingredientelor din care este preparată pâinea. Cu cât făina este de o calitate mai bună, cu atât va fi mai bună după decongelare.

În plus, dacă alegi sortimente care au în compoziție unt sau ulei, care sunt grăsimi care acționează ca niște conservanți, va rezista mai mult timp și fără să o congelezi. Pâinea din făină de migdale are în mod natural grăsimi și de aceea are un termen de valabilitate mai mare. Vezi cum poți prepara și pâine țărănească cu jumări în aluat.

Înainte de a congela pâinea va fi nevoie să o feliezi pentru a putea folosi doar cantitatea de care ai nevoie. Altfel, va fi nevoie să o decongelezi pe toată și nu vei mai putea să folosești această metodă din nou.

Decongelarea pâinii

Pentru a decongela pâine este suficient să o scoți din congelator și să o lași la temperatura camerei timp de 1-3 ore, în funcție de cât de mare este bucata. De asemenea, o poți lăsa peste noapte în frigidere pentru o decongelare lentă.

Dacă vrei să faci pâine prăjită, o poți pune în prăjitor chiar din congelator. Pur și simplu arunci feliile în aparat și aștepți până când sunt gata. Vor avea același gust ca în cazul în care ai pus pâinea proaspătă.

În cazul în care pâinea ți s-a întărit folosește un șervețel de hârtie ud pe care îl pui deasupra. Apoi pune pâinea la microunde și las-o puțin. Se va hidrata de la apa din șervețel și va fi suficient de moale cât să o poți consuma. Poți repeta procesul până când ajunge la consistența dorită.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor