Cum să reîncălzești coastele ca să rămână suculente și gustoase
Nu arunca coastele rămase de la cină! Pot fi un prânz excelent dacă le reîncălzești urmând câțiva pași simpli.
Fie că au rămas de la cina de acasă sau le-ai comandat și nu ai apucat să le mănânci imediat, coastele de vită reîncălzite pot fi la fel de suculente ca atunci când au fost gătite. Nici nu este greu să rămână și după masă pentru că de obicei porțiile de coaste sunt destul de mari.
Nu vrei să irosești o mâncare atât de bună așa că te gândești să le păstrezi pentru mai târziu.
Spre deosebire de alte tipuri de carne, coastele au nevoie de o grijă deosebită atunci când vine vorba de reîncălzire dacă vrei să își păstreze aroma și să rămână suculente.
Cum să reîncălzești coastele
Dacă ai la îndemână un aparat de gătit cu aburi poți încălzi coastele gătite anterior. Prin această metodă poți reîncălzi bucăți mai mici de coaste.
Adaugă două lingurițe de apă în vasul aparatului. Înfășoară bucățile de coaste în folie de aluminiu. Ca să își păstreze suculența este bine să adaugi în folie o parte din sosul obținut când ai făcut inițial friptura. Când apa începe să fiarbă, pune bucățile de coaste în coșul aparatului, acoperă-l și lasă-le la aburi pentru 3-6 minute, în funcție de cât de groase sunt.
După ce au stat la aburi suficient, scoate-le din aparat, desfă folia de aluminiu și verifică dacă s-au încălzit uniform. Află mai multe despre situațiile în care nu e recomandat să folosești folia de aluminiu.
Este recomandat să consumi carne reîncălzită doar dacă temperatura din interiorul ei a ajuns la 75°C. Poți verifica acest lucru folosind un termometru special pentru carne.
Cum să reîncălzești coastele în cuptor
Bucățile mari de coaste se pot reîncălzi la cuptor fără să se usuce. Vei folosi tot metoda cu folia de aluminiu turnând și aproximativ ¼ din sosul rămas de la friptura gătită inițial. Se preîncălzește cuptorul la 150°C.
Este indicat ca la fiecare 10 minute să verifici cu ajutorul unui termometru pentru carne dacă în interior coastele au ajuns la 70°C. Când se întâmplă acest lucru le scoți de la cuptor. Nu uita să încerci și rețeta de coaste de porc cu garnitură de cartofi la cuptor.
Reîncălzirea coastelor la cuptorul cu microunde
Poți folosi cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi coastele doar dacă te grăbești foarte tare. Acest lucru nu este recomandat pentru că și 30 de secunde în plus pot duce la uscarea cărnii. Totuși, dacă alegi această variantă, taie bucățile mari într-unele mai mici, de preferat de dimensiuni egale.
Pune-le într-un bol potrivit pentru microunde împreună cu sosul rămas de la friptură și lasă-le un minute la temperatură medie. Apoi, pornește cuptorul pentru 30 de secunde și verifică dacă s-au încălzit uniform. Continuă procedura până când carnea este bună de consum.