Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei
Dacă adori dovleceii în preparatele culinare, îți oferim o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei.
Rețeta nu este complexă și nu conține nici ingrediente multe. Tot ce ai de făcut este să transformi dovleceii în fâșii lungi precum tagliatellele. Apoi fierbi pastele și formezi delicioasele cupcakes în formele de copt. Cei dragi se vor bucura atât de gustul acestora, cât și de aspectul spectaculos.
Dovleceii se combină perfect cu pastele, dar și cu alte ingrediente. Sunt legumele pe care le poți include cu cea mai mare ușurință în orice preparat. Îi poți include în rețete de salate, de aperitive, mâncăruri scăzute, supe și ciorbe, dar și în aluaturi. Chiar și în deserturi poți include dovleceii. Îi poți prepara și sub formă de murături, dar și sub formă de compot.
Te poți bucura de gustul dovleceilor în orice anotimp, pentru că îi găsești tot timpul în piețe sau în magazinele alimentare. Vezi aici cum poți prepara și rețeta de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru cupcakes cu tagliatelle și dovlecei.
Ingrediente
Mod de preparare
Întrucât pastele fierb într-un timp destul de scurt, începe cu pregătirea dovleceilor.
Spală bine dovleceii și, cu ajutorul dispozitivului special, transformă-i în fâșii asemănătoare cu tagliatellele. Dacă nu ai acel dispozitiv, poți folosi curățătorul de legume. După ce ai format tagliatellele de dovlecei, presară sare peste ele și lasă-le câteva minute să se deshidrateze. Apoi le presezi ușor cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul format în urma deshidratării.
Cum formezi și prepari cupcakes cu tagliatelle și dovlecei
Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Uleiul este necesar pentru a nu se arde untul.
Curăță doi căței de usturoi, strivește-i și adaugă-i în tigaie pentru a aromatiza untul. Călește-i pentru 5-6 minute, apoi îndepărtează-i și adaugă fâșiile de dovlecei. Amestecă-le ușor în untul topit timp de aproximativ 1 minut. Presară și frunze de cimbrișor pentru un plus de aromă.
Fierbe și pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și adaugă-le în tigaia cu dovlecei. Amestecă-le ușor, pentru a nu se sfărâma. Apoi lasă ingredientele să se tempereze și pregătește aluatul și formele de copt.
Pentru prepararea aluatului amestecă într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Apoi adaugă laptele și încorporează făina.
Unge cu unt moale formele de brioșe și presară făină. Rulează tagliatellele cu fâșiile de dovlecei, pe o furculiță și pune rulourile formate în formele de copt.
Deasupra așază jumătăți de roșii cherry și presară puțin cimbrișor. Ia câte un polonic din aluat și toarnă peste ingredientele din formele de copt. Pune tava în cuptor și coace delicioasele cupcakes cu tagliatelle și dovlecei pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Le poți servi calde sau reci, alături de legume proaspete, sau cu diferite sosuri. Îți oferim în acest scop și un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, perfecte și pentru aceste gustări.