Doria cu carne de pui. Combinația perfectă de orez, carne și brânzeturi

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

Doria cu carne de pui este un preparat delicios copt la cuptor. Carne de pui suculentă este gătită cu orez condimentat, totul acoperit cu un sos bechamel cremos de casă și brânză este masa perfectă în orice anotimp.

Doria cu carne de pui servită într-un vas mare alb
Doria cu carne de pui se servește mai mult în Europa decât în Japonia / Shutterstock

Doria este un fel de mâncare popular în Japonia. Ingredientele principale sunt orezul acoperit cu sos bechamel și brânză rasă. Cel mai des orezul este amestecat cu fructe de mare sau carne. Doria se găsește în mod obișnuit în restaurantele de familie, restaurantele în stil „yoshoku” (occidental) și este disponibilă chiar pre-gătită în supermarketuri.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-un wok mare la foc mare. Se pune carnea de pui și se prăjește până se rumenește ușor. Apoi se adaugă ceapa, ciupercile și mazărea și se amestecă până când ceapa și ciupercile se înmoaie. După aceea se pun orezul, sarea, sosul de soia și sosul de roșii. Se amestecă timp de aproximativ cinci minute.

Pentru sosul alb se pun ceapa cu cuișoare, foaia de dafin și laptele într-o cratiță mică și se lasă la fiert, urmărind să nu clocotească. Se ia de pe foc. Într-o cratiță separată, la foc mediu, se amestecă untul și făina. Apoi se adaugă treptat laptele în timp ce se amestecă până când sosul este omogen. Se condimenteaza cu sare, se ia de pe foc și se încorporează gălbenușul de ou și nucșoara.

Pentru a asambla puiul doria, se pune orezul într-un vas de copt și se acoperă cu un strat gros de sos alb. Se presară sosul cu brânză și se dă la cuptor până când brânza se rumenește și clocotește. Se scoate de la cuptor, se presată arpagic și se servește.

 

 

Istoria doria

Doria este adesea considerată a fi un fel de mâncare european. De fapt, preparatul s-a născut în Japonia, inventat de Sally Weil, un bucătar elvețian care a fost primul bucătar șef al New Grand Hotel din Yokohama.

La acea vreme, creveții cremă, un fel de mâncare popular în Europa, erau turnați peste pilaf, acoperiți cu sos bechamel și brânză și copți la cuptor. Weil a inventat practic doria punând crema de creveți peste pilaf.

Deși doria cu carne în stil Milano este popular datorită lanțului de restaurante japonez Saizeriya, rețeta originală de doria conține fructe de mare.

Tipuri de doria

Orezul, sosul bechamel și brânza răzuită sunt ingredientele specifice doria. Totuși poți găsi mai multe variante ale acestui preparat.

Doria cu carne

Dacă se pune sos de carne în locul sau împreună cu sosul bechamel, preparatul se numește „doria de carne”. Sosul de carne este de obicei făcut din carne de vită sau porc și are la bază sos de roșii. Celebra doria în stil Milano a lui Saizeriya este cel mai cunoscut tip de doria de carne.

Curry doria

Dacă se adaugă sos curry în loc de sos bechamel, acesta devine „curry doria”. În Japonia poți mânca curry doria cu vinete și spanac sau hamburger curry doria. Încearcă și rețeta de pachețele de primăvară vietnameze.

Doria cu fructe de mare

Doria cu creveți deasupra pilafului se numește „doria fructe de mare”. În timp ce creveții sunt ingredientul cel mai comun, doria cu fructe de mare nu trebuie să se limiteze doar la utilizarea lor. Se mai pot folosi scoici sau calmari. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, porționată, alături de căpșuni proaspete
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Borcan cu gem de căpșuni cu mentă, cu linguriță și căpșuni proaspete în bol
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Două Pulpe de pui în sos de legume într-un bol alb
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
oi papanași fierți glazurați cu smântână și dulceață pe un platou alb, dreptunghiular
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare de ice coffee preparate acasă
Cum să faci cea mai bună rețetă de ice coffee la tine acasă. Pașii simpli și metoda de preparare
Cum să faci cea mai bună rețetă de ice coffee la tine acasă. Pașii simpli și metoda de preparare
Bruscheta clasică servită pe un blat de lemn alături de roșii și usturoi
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Finger Foods servite pe un platou mare, de culoare gri
Ce sunt și cum se prepară finger foods. 15 rețete pe care să le încerci chiar la tine acasă
Ce sunt și cum se prepară finger foods. 15 rețete pe care să le încerci chiar la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Banane într-un coș de cumpărături pentru a ilustra beneficiile acestora și motivul pentru care sunt considerate ieftine
1 iunie, 08:00
Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat pe un tocător de lemn, alături de batoane de scorțișoară, un bol cu zahăr brun și un bol cu cireșe
1 iunie, 07:00
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Gem de căpșuni cu fragi de pădure în borcan, alături de căpșuni proaspete și fragi răsturnați dintr-un bol verde
1 iunie, 06:00
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
Dovlecei tocați și puși în pungi la congelator
31 mai, 07:00
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
31 mai, 06:00
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Mai multe boluri cu supe de legume
31 mai, 06:00
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine 5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
Cum să faci mojito un pahar plin ilustrat cu ajutorul unui pahar plin de Mojito și decorat cu mentă și lămâie
30 mai, 08:00
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Fructe kumquatservite într-un bol mare albastru
30 mai, 07:00
Totul despre kumquat, cele mai mici citrice. Cum le poți integra în rețete delicioase Totul despre kumquat, cele mai mici citrice. Cum le poți integra în rețete delicioase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
1
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Dacă îți plac deserturile de vară cu fructe, simple și rapid de preparat, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Se prepară destul de...
Trei sticle cu sirop natural din flori de soc închise cu dop, iar dintr-o sticlă se toarnă în două pahare
2
Sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir
Sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir
Nu rata sezonul florilor de soc, fără a le conserva aroma și proprietățile pentru mai târziu. Prepară și tu rețeta de sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și...
oi papanași fierți glazurați cu smântână și dulceață pe un platou alb, dreptunghiular
3
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Dacă adori papanașii tradiționali, dar nu te încântă ideea de a fi prăjiți, încearcă rețeta de papanași fierți. Este o rețetă tradițională de papanași muntenești. Papanașii sunt un fel de gogoși...
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, porționat pe platou și pe farfurie
4
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Ți-ai propus să impresionezi familia și prietenii cu un tort cu căpșuni delicios și spectaculos, dar nu te-ai decis ce rețetă să prepari? Îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu...
Gem de căpșuni fără zahăr în borcan și în linguriță
5
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Dacă nu te încântă prepararea gemurilor și dulcețurilor din fructe cu adaos de zahăr, află că le poți prepara și în mod cât mai natural. Pentru a te convinge îți recomandăm...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: 1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia

Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"

Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"
Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”

Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”

Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”
Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie

Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie

Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie
Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba

Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră” le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba

Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră” le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba
Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete

Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete

Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete
Brownie cu brânză și cireșe

Brownie cu brânză și cireșe

Brownie cu brânză și cireșe
Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul

Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul

Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul
fresh
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
închide