Dovleac cu cartofi și brânză feta. Rețeta preparată la cuptor
Printre rețetele de preparate sărate cu dovleac, pe care le ai în plan, poți face loc și rețetei de dovleac cu cartofi și brânză feta, la cuptor. Este foarte simplă, dar gustoasă și hrănitoare.
Rețeta poate fi preparată și ca garnitură la orice friptură, dar merge tare bine și simplă, alături de o salată. Cartofii și dovleacul asigură sățietate pentru o bună perioadă de timp. Brânza adăugată, alături de alte câteva ingrediente, desăvârșește gustul preparatului.
Pentru un astfel de preparat nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Nu ai de făcut decât să cureți cartofii și să îi tai în felii rotunde, iar dovleacul îl vei secționa tot în felii de mărimea celor de cartofi. Dacă ai norocul să găsești un dovleac cu coaja comestibilă, nu va mai trebui să o cureți.
Odată ce ai pregătit feliile de dovleac și pe cele de cartofi nu-ți mai rămâne decât să le așezi intercalate într-o tavă bine unsă. Adaugi brânza și alte câteva ingrediente și pui tava la cuptor. Poți personaliza rețeta după propriul gust. Poți adăuga și felii de bacon ca la rețeta de dovleac copt în felii de bacon, cu usturoi și rozmarin. Urmărește mai jos rețeta de dovleac cu cartofi și brânză feta, la cuptor, detaliată pas cu pas, și personalizeaz-o după propriul gust.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea sosului de ciuperci, pe care le vei adăuga deasupra feliilor de dovleac și de cartofi. Ai nevoie pentru acest sos de ceapă, ciuperci, ulei și smântână.
Cum prepari sosul pentru dovleac cu cartofi și brânză feta
Pune o lingură de ulei și puțin unt într-o tigaie și călește ușor ceapa tocată mărunt. Presară și puțină sare deasupra cepei. Aceasta o va ajuta să se deshidrateze mai rapid și să-și degaje gustul în grăsimea din tigaie. Apoi adaugă ciupercile tocate mai mărunt. Amestecă-le cu ceapa și mai plusează cu puțin unt. și le amestecăm cu ceapa. Lasă ciupercile să se prepare în sosul din tigaie, până când acesta se mai reduce. Adaugă și cățeii de usturoi tocați mărunt și piper, după gust.
Când sosul din tigaie s-a redus, adaugă smântâna de gătit. Mai prepară ciupercile în sosul de smântână până când sunt bine pătrunse.
Stinge focul și pregătește cartofii și dovleacul.
Curăță cartofii, spală-i și feliază-i în rondele. Spală bine și dovleacul și secționează-l în felii rotunde de dimensiunea celor de cartofi.
Unge o tavă sau un vas cu puțin unt și așază feliile de cartofi intercalate cu cele de dovleac în rânduri verticale.
Adaugă sosul de ciuperci deasupra și scutură vasul pentru ca acesta să pătrundă și printre ingredientele feliate. Apoi presară pe deasupra acestora, brânza sfărâmată.
Introdu vasul în cuptor și prepară feliile de dovleac cu cartofi și brânză feta, pentru 40-50 de minute, la 180 de grade Celsius. Prepară și o salată simplă și savurează deliciosul preparat ușor cald.
Descoperă și o rețetă de pâine cu dovleac în aluat, modelată într-o formă specială.