Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu lăsa sezonul fructelor de pădure fără a le conserva pentru a te bucura de gustul și aroma lor mai târziu. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de coacăze cu mure ce combină două fructe de pădure cu personalități diferite, dar complementare.

Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
Coacăzele adaugă vivacitate și prospețime, iar murele rotunjesc gustul cu note mai adânci / Shutterstock

Coacăzele roșii sunt ușor astringente, luminoase, cu aciditate ridicată, iar murele, suculente, întunecate, cu o dulceață profundă și o aromă de pădure intensă. Împreună, cele două tipuri de fructe creează un gem echilibrat, aromat, cu o culoare intens rubinie-violacee și o textură moale, plină de gust. Nu este nici prea lichidă, dar nici prea închegată. Are mici urme de pulpă care îi păstrează autenticitatea și personalitatea fructului.

Citește și

Nu este doar un gem simplu cu gust dulce, este vibrant și cuceritor printr-o eleganță rustică. E genul de gem care nu are nevoie de mult pentru a străluci. Funcționează excelent atât ca întindere pe pâine sau clătite, cât și în deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desc operă și o rețetă de gem de prune la cuptor. Iar mai jos poți urmări lista completă de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rețeta de gem de coacăze cu mure.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea gemului constă în pregătirea fructelor. Curăță fructele bine de codițe și impurități, spală-le în apă rece și lasă-le la scurs într-o sită.

Cum prepari gem de coacăze cu mure

După ce s-au scurs bine pune fructele într-o cratiță largă cu baza groasă. Adaugă zahărul și zeama de lămâie și amestecă ușor pentru a pătrunde bine zahărul printre fructe.

Lasă fructele la macerat timp de 30 de minute, pentru a se forma suficient suc.

Apoi așază cratița la foc mediu și fierbe fructele timp de 30–40 de minute. Amestecă ocazional și îndepărtează spuma formată. Gemul este gata când scade și capătă o consistență legată. Poți face testul picăturii pe o farfurie rece: dacă nu se prelinge, este legat.

Dacă vrei un gem mai fin (fără sâmburi), după 15–20 de minute de fierbere, pasează amestecul printr-o sită de inox sau cu ajutorul unui pasator, apoi continuă fierberea până se leagă.

Descoperă și o rețetă de gem de zmeură fără semințe sau jeleu de zmeură.

Toarnă gemul fierbinte în borcane sterilizate, închide-le imediat cu capacele aferente și întoarce-le cu capacul în jos. Lasă-le așa timp de 5 minute pentru a crea vacuum. Apoi întoarce-le normal și acoperă-le cu o pătură groasă. Lasă borcanele cu gem de coacăze cu mure sub pătură până când sunt bine răcite. Etichetează-le și transferă-le în cămară.

Întrebuințări ale gemului de coacăze cu mure

Este un gem ideal pentru a fi folosit ca umplutură pentru prăjituri cu foi sau fursecuri linzer.

Poate fi folosit și ca glazură pentru cheesecake sau torturi cu cremă de vanilie.

Merge foarte bine adăugat în iaurt sau granola.

Este ideal ca umplutură pentru clătite sau gogoși.

Cel mai frecvent va fi servit pe pâine cu unt, alături de brânză proaspătă sau chiar de brânzeturi maturate.

Tot din categoria conservelor de fructe îți mai recomandăm să prepari pentru iarnă și rețeta de gem de caise cu scorțișoară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, pe o hârtie de copt
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Orez cu dovleac și ciuperci în bol cu furculiță, alături de o solniță și o felie de dovleac
05:42
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Plăcintă cu varză călită porționată și decorată cu frunze de busuioc
05:00
Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Tarte Flambée cu dovleac și smochine porționată pe un tocător, alături de un pahar cu vin, un dovleac secționat și o smochină
23 septembrie, 06:55
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
23 septembrie, 05:00
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Cum se dezosează puiul
22 septembrie, 05:29
Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor
Pasta alla gricia
22 septembrie, 05:19
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
sarmale în bol
21 septembrie, 05:18
Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Supă de linte cu morcovi și țelină în bol metalic cu lingură, o ceașcă de ulei, o roșie secționată în două și frunze de busuioc
21 septembrie, 05:09
Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Bianca Censori trece de la muză pentru Kanye West, la designer. Soția artistului își lansează un brand de haine
Bianca Censori trece de la muză pentru Kanye West, la designer. Soția artistului își lansează un brand de haine
Bianca Censori trece de la muză pentru Kanye West, la designer. Soția artistului își lansează un brand de haine
Momentul în care un bulevard întreg este înghiţit de o gaură neagră într-un oraş cu 10 milioane de locuitori
Momentul în care un bulevard întreg este înghiţit de o "gaură neagră" într-un oraş cu 10 milioane de locuitori
Momentul în care un bulevard întreg este înghiţit de o "gaură neagră" într-un oraş cu 10 milioane de locuitori
Suma pe care a pierdut-o Ion Ţiriac la cazino într-o singură seară! Cum a ajuns să rămână fără toţi banii din buzunare
Suma pe care a pierdut-o Ion Ţiriac la cazino într-o singură seară! Cum a ajuns să rămână fără toţi banii din buzunare
Suma pe care a pierdut-o Ion Ţiriac la cazino într-o singură seară! Cum a ajuns să rămână fără toţi banii din buzunare
Roxana Nemeș a născut! Prima imagine cu bebelușii gemenii ai artistei. Ce mesaj a transmis proaspăta mămică
Roxana Nemeș a născut! Prima imagine cu bebelușii gemenii ai artistei. Ce mesaj a transmis proaspăta mămică
Roxana Nemeș a născut! Prima imagine cu bebelușii gemenii ai artistei. Ce mesaj a transmis proaspăta mămică
Hande Soral se află în vacanță. A publicat primele imagini alăuri de fiul său
Hande Soral se află în vacanță. A publicat primele imagini alăuri de fiul său
Hande Soral se află în vacanță. A publicat primele imagini alăuri de fiul său
2 supercontinente se ascund în interiorul Pământului. Ce vechime fantastică au
2 „supercontinente” se ascund în interiorul Pământului. Ce vechime fantastică au
2 „supercontinente” se ascund în interiorul Pământului. Ce vechime fantastică au
Tocană de pui cu cartofi și morcovi
Tocană de pui cu cartofi și morcovi
Tocană de pui cu cartofi și morcovi
Modalități de a te conecta cu copilul tău
Modalități de a te conecta cu copilul tău
Modalități de a te conecta cu copilul tău
Christina Aguilera a readus la viață celebrul look din Dirrty, la 23 de ani de la lansarea piesei
Christina Aguilera a readus la viață celebrul look din „Dirrty”, la 23 de ani de la lansarea piesei
Christina Aguilera a readus la viață celebrul look din „Dirrty”, la 23 de ani de la lansarea piesei
Beneficiile consumului de secară. Cum îți poate susține sănătatea
Beneficiile consumului de secară. Cum îți poate susține sănătatea
Beneficiile consumului de secară. Cum îți poate susține sănătatea
fresh
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente

Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente

Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente

Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor

Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor

Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară

Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară

Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană

Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
închide