Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu lăsa sezonul fructelor de pădure fără a le conserva pentru a te bucura de gustul și aroma lor mai târziu. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de coacăze cu mure ce combină două fructe de pădure cu personalități diferite, dar complementare.

Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
Coacăzele adaugă vivacitate și prospețime, iar murele rotunjesc gustul cu note mai adânci / Shutterstock

Coacăzele roșii sunt ușor astringente, luminoase, cu aciditate ridicată, iar murele, suculente, întunecate, cu o dulceață profundă și o aromă de pădure intensă. Împreună, cele două tipuri de fructe creează un gem echilibrat, aromat, cu o culoare intens rubinie-violacee și o textură moale, plină de gust. Nu este nici prea lichidă, dar nici prea închegată. Are mici urme de pulpă care îi păstrează autenticitatea și personalitatea fructului.

Citește și

Nu este doar un gem simplu cu gust dulce, este vibrant și cuceritor printr-o eleganță rustică. E genul de gem care nu are nevoie de mult pentru a străluci. Funcționează excelent atât ca întindere pe pâine sau clătite, cât și în deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desc operă și o rețetă de gem de prune la cuptor. Iar mai jos poți urmări lista completă de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rețeta de gem de coacăze cu mure.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea gemului constă în pregătirea fructelor. Curăță fructele bine de codițe și impurități, spală-le în apă rece și lasă-le la scurs într-o sită.

Cum prepari gem de coacăze cu mure

După ce s-au scurs bine pune fructele într-o cratiță largă cu baza groasă. Adaugă zahărul și zeama de lămâie și amestecă ușor pentru a pătrunde bine zahărul printre fructe.

Lasă fructele la macerat timp de 30 de minute, pentru a se forma suficient suc.

Apoi așază cratița la foc mediu și fierbe fructele timp de 30–40 de minute. Amestecă ocazional și îndepărtează spuma formată. Gemul este gata când scade și capătă o consistență legată. Poți face testul picăturii pe o farfurie rece: dacă nu se prelinge, este legat.

Dacă vrei un gem mai fin (fără sâmburi), după 15–20 de minute de fierbere, pasează amestecul printr-o sită de inox sau cu ajutorul unui pasator, apoi continuă fierberea până se leagă.

Descoperă și o rețetă de gem de zmeură fără semințe sau jeleu de zmeură.

Toarnă gemul fierbinte în borcane sterilizate, închide-le imediat cu capacele aferente și întoarce-le cu capacul în jos. Lasă-le așa timp de 5 minute pentru a crea vacuum. Apoi întoarce-le normal și acoperă-le cu o pătură groasă. Lasă borcanele cu gem de coacăze cu mure sub pătură până când sunt bine răcite. Etichetează-le și transferă-le în cămară.

Întrebuințări ale gemului de coacăze cu mure

Este un gem ideal pentru a fi folosit ca umplutură pentru prăjituri cu foi sau fursecuri linzer.

Poate fi folosit și ca glazură pentru cheesecake sau torturi cu cremă de vanilie.

Merge foarte bine adăugat în iaurt sau granola.

Este ideal ca umplutură pentru clătite sau gogoși.

Cel mai frecvent va fi servit pe pâine cu unt, alături de brânză proaspătă sau chiar de brânzeturi maturate.

Tot din categoria conservelor de fructe îți mai recomandăm să prepari pentru iarnă și rețeta de gem de caise cu scorțișoară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Dulceață de coacăze negre în borcan și în linguriță
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de coacăze negre în borcan și în linguriță
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Dulceață de coacăze roșii în două borcane și coacăze proaspete
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
07:36
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Galette cu nectarine și migdale alături de un bol cu miere și un bol cu fulgi de migdale
05:11
Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii pe o farfurie albă
5 august, 05:24
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute
Porții de tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic
5 august, 04:38
Tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic. Desert fin și delicios Tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic. Desert fin și delicios
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure porționată
5 august, 04:22
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură porționată
4 august, 09:10
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant
Frittata cu dovlecei și roșii porționată pe o farfurie
4 august, 09:02
Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc
fritto misto așezat pe o farfurie, alături de hârtie de copt
4 august, 06:26
Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Trei semne zodiacale atrag norocul în ziua de 4 august 2025. Află dacă te numeri printre ele
Trei semne zodiacale atrag norocul în ziua de 4 august 2025. Află dacă te numeri printre ele
Trei semne zodiacale atrag norocul în ziua de 4 august 2025. Află dacă te numeri printre ele
Ce înțeleg românii prin digitalizare. Robert Berza: Oamenii nu mai vor să piardă vremea
Ce înțeleg românii prin digitalizare. Robert Berza: "Oamenii nu mai vor să piardă vremea"
Ce înțeleg românii prin digitalizare. Robert Berza: "Oamenii nu mai vor să piardă vremea"
Ion Iliescu a murit! Ce avere a lăsat în urmă
Ion Iliescu a murit! Ce avere a lăsat în urmă
Ion Iliescu a murit! Ce avere a lăsat în urmă
Bianca Dan de la Insula Iubirii și-a făcut o nouă intervenție estetică. De ce a apelat la medicul estetician
Bianca Dan de la Insula Iubirii și-a făcut o nouă intervenție estetică. De ce a apelat la medicul estetician
Bianca Dan de la Insula Iubirii și-a făcut o nouă intervenție estetică. De ce a apelat la medicul estetician
Sıla Türkoğlu a primit inelul de logodnă. Actrița din Moștenirea urmează să se căsătorească cu Ata Ayyildiz
Sıla Türkoğlu a primit inelul de logodnă. Actrița din Moștenirea urmează să se căsătorească cu Ata Ayyildiz
Sıla Türkoğlu a primit inelul de logodnă. Actrița din Moștenirea urmează să se căsătorească cu Ata Ayyildiz
Elon Musk a primit acces la pământul de sub un oraș cunoscut din SUA. Ce vrea miliardarul să facă acolo
Elon Musk a primit acces la pământul de sub un oraș cunoscut din SUA. Ce vrea miliardarul să facă acolo
Elon Musk a primit acces la pământul de sub un oraș cunoscut din SUA. Ce vrea miliardarul să facă acolo
Conservă de roșii cu ceapă, ardei și verdeață
Conservă de roșii cu ceapă, ardei și verdeață
Conservă de roșii cu ceapă, ardei și verdeață
Un nou studiu dezvăluie dezavantajul de a fi primul născut sau copilul unic
Un nou studiu dezvăluie dezavantajul de a fi primul născut sau copilul unic
Un nou studiu dezvăluie dezavantajul de a fi primul născut sau copilul unic
Calvin Harris a devenit tată pentru prima data: Soția mea este o eroină. Ce nume i-au pus micuțului
Calvin Harris a devenit tată pentru prima data: „Soția mea este o eroină”. Ce nume i-au pus micuțului
Calvin Harris a devenit tată pentru prima data: „Soția mea este o eroină”. Ce nume i-au pus micuțului
Alimente bogate în kaempferol. Cum te poate ajuta acest antioxidant să-ți păstrezi sănătatea organismului
Alimente bogate în kaempferol. Cum te poate ajuta acest antioxidant să-ți păstrezi sănătatea organismului
Alimente bogate în kaempferol. Cum te poate ajuta acest antioxidant să-ți păstrezi sănătatea organismului
fresh
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant

Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant

Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant

Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc

Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc

Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta

Îți este dor de Italia? Prepară la tine acasă fritto misto: vezi rețeta

Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure

Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure

Tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic. Desert fin și delicios

Tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic. Desert fin și delicios
închide