Ghebe la congelator pentru iarnă, perfecte pentru preparate delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți plac preparatele cu ghebe și vrei să te bucuri de acestea și după ce nu le mai găsești proaspete pe piață, îți recomandăm să pui câteva pachete cu ghebe la congelator pentru iarnă.

Publicat: 15 septembrie 2022, 07:42
Pachet cu ghebe la congelator pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Ghebele se fierb în apă cu sare, se scurg și se răcesc înainte de congelare / Rețetefeldefel.ro

Ghebele sunt ciuperci de pădure cu multiple proprietăți benefice asupra sănătății organismului. Gătite corect, ghebele își pot păstra aceste proprietăți și pot deveni un adevărat elixir pentru sănătate. Dar și congelate își păstrează atât gustul cât și proprietățile, dacă metoda de congelare este una corectă.

Citește și

Din ghebe poți pregăti o mulțime de rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Cea mai simplă este rețeta de ghebe cu usturoi la tigaie. Este rețeta cu care poți începe sezonul de toamnă al ghebelor. Apoi poți prepara diferite tocănițe, aperitive sau zacuscă de ghebe. Pentru a te bucura de toate aceste rețete și mai târziu urmărește mai jos pașii necesari congelării ghebelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ghebelor care necesită puțină răbdare pentru etapa de curățare. Ghebele sunt ciuperci de pădure care cresc în grupuri mari, având aceeași rădăcină, dar tulpini separate. Pălăriile ghebelor au raze mici la interior care adună între ele tot felul de impurități în timpul dezvoltării. Este important ca acestea să fie bine curățate înainte de folosire. Tulpinile ghebelor mai mari nu se folosesc pentru că sunt aspre, cu textură lemnoasă. Dacă ghebele sun micuțe, se pot folosi și tulpinile acestora, după ce se îndepărtează partea care a stat în pământ.

Este indicat să separi pălăriile ghebelor de tulpini și să le clătești bine în apă rece, înainte de a le congela.

Pași necesari pentru a pune ghebe la congelator pentru iarnă

După ce ai spălat bine ghebele și le-ai lăsat la scurs, poți așeza pe flacăra aragazului o oală cu mai multă apă. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o lingură cu sare grunjoasă. Amestecă până când sarea se dizolvă și lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere. Adaugă o parte din ghebe, atâtea câte încap în așa fel să fie acoperite de apă. Lasă ghebele să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. Mai presează-le cu o spumieră din când în când, în apă, pentru că au tendința să se ridice la suprafața apei.

Scurge prima serie de ghebe și adaugă altele. Procedează în același mod până când termini toată cantitatea de ghebe. Lasă ghebele în site la scurs și la răcit, înainte de a le pune la congelator. Dacă pălăriile ghebelor sunt mai mari, toacă-le în bucăți mai mici.

Pune ghebele reci în pungi de plastic și încearcă să le împachetezi așa încât să nu rămână foarte mult aer în pungi. Dacă deții un aparat pentru vidat, munca îți este ușurată, iar congelarea se va face în condiții perfecte. Poți folosi caserole cu capac, dacă spațiul din congelator îți permite.

Nu uita să etichetezi pungile cu ghebe înainte de a le da la congelator. Și pentru că este sezonul conservelor, cu siguranță te gândești să pui și vinete coapte la congelator. Dacă te temi că nu vei avea spațiu suficient pentru toate, îți recomandăm o rețetă de vinete coapte la borcan pentru iarnă.

Citește și
Pălării de ghebe la congelator pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Pachet cu ghebe la congelator pentru iarnă
Ghebe tocate și pregătite pentru congelare
Bol cu ghebe curățate pentru a fi congelate
+21
CELE MAI CITITE
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
TRei borcane pline cu rețete cu linte
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Tartă cu afine și lămâie pe un blat gri
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
Galerie foto
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Tocăniță de ghebe în bol alb din ceramică cu capac, pe un ștergar în carouri roșii
Galerie foto
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savuros
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de plăcintă cu cartofi și șuncă pe o farfurie, alături de un bol cu mazăre
27 mai, 07:02
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Batoane pufoase cu gem pe un suport de lemn, un baton secționat la un capăt
27 mai, 06:07
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
pâine pita puse într-un coșuleț
26 mai, 06:34
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Sparanghel la tigaie cu crenguțe de roșii cherry
26 mai, 06:01
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Trei sarmale servite pe o farfurie albă
25 mai, 07:28
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
rețete cu albușurile rămase
25 mai, 06:09
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
24 mai, 06:45
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
24 mai, 05:06
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
1
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Micul dejun poate fi și un desert delicios. O tartă cu afine și lămâie poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai plăcut. Se prepară...
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
2
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale. Cu puțină creativitate în bucătărie și folosind condimentele potrivite, poți crea preparate delicioase și sănătoase cu lentile pentru întreaga familie....
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
3
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Pentru atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu ai timp de copt, avem pentru tine o rețetă de turte la tigaie din aluat simplu...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
5
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Parteneri
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
fresh
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice

Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor

Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
închide