Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătate

Fără coacere
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Pentru că se apropie sezonul rece, iar acesta vine la pachet și cu viroze și răceli, asigură-ți cămara și cu ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un adevărat elixir pentru sănătate!

Publicat: 25 septembrie 2022, 07:47

Galerie foto

Borcanul cu amestecul de ghimbir, miere și lămâie se păstrează la frigider / Shutterstock

Chiar dacă găsești pe piață pe tot parcursul anului atât ghimbir cât și lămâi și miere, este mai sigur să le ai la borcan atunci când ai nevoie de ele.

Câteva dintre proprietățile celor trei ingrediente

Ghimbirul, lămâia și mierea sunt trei alimente cu multiple beneficii asupra sănătății organismului. Acestea pot fi consumate atât individual cât și împreună sau incluse în diferite preparate. Ghimbirul este benefic pentru o digestie sănătoasă. Însă are și un efect pozitiv în calmarea crampelor abdominale. În plus, întărește sistemul imunitar și are un puternic efect antiinflamator.

Mierea este considerată ca fiind un puternic energizant natural. Are un conţinut bogat în vitamine cu rol în întărirea imunității organismului. Consumul regulat de miere favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. În același timp luptă și împotriva alergiilor sau a numeroase afecțiuni, precum cancerul.

Citește și

Despre lămâie se știe deja că are un conținut bogat în vitamine precum vitaminele C, D, A. E sau K, dar și și minerale precum fier, cupru magneziu si sodiu, atât de necesare organismului.

Dacă separat aceste ingrediente au astfel de proprietăți, împreună sunt un adevărat elixir pentru sănătate. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această combinație de ingrediente ce-ți oferă un plus de sănătate la borcan.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a pregăti lămâile, ghimbirul și mierea. Spală bine lămâile, șterge-le și taie-le în felii, apoi în bucăți mai mici.

Decojește rădăcina de ghimbir cu ajutorul unui curățător de legume. Clătește ghimbirul curățat cu apă rece. Apoi îl poți da pe răzătoarea mică să fie cât mai fin sau îl tai în bucăți ca și lămâia.

După ce ai pregătit cele două ingrediente, amestecă-le cu mierea într-un borcan de sticlă. Închide borcanul ermetic cu capacul din dotare și depozitează-l în frigider. După 2-3 zile te poți bucura de proprietățile acestui preparat, dar și de gustul lui interesant.

Pentru ce se consumă ghimbir cu lămâie și miere

Combinația dintre ghimbir și miere are un puternic rol analgezic. Ghimbirul datorită aromei intense și gustului picant are rol expectorant și ajută la diminuarea instantanee a durerii.

Îți oferim spre informare și un articol despre beneficiile consumului de ghimbir!

Poate fi consumat ca adjuvant împotriva răcelii și disconfortului din gât. Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va desfunda sinusurile, ajutând la eliminarea mucusului din sistemul respirator.

Dacă se folosește pentru ameliorarea răcelii sau a gripei se poate consuma câte o linguriță din acest amestec dimineața, pe stomacul gol. Iar dacă se folosește pentru întărirea imunității organismului, se poate pune câte o linguriță în ceai cald.

Acest miraculos amestec mai poate fi utilizat și în cosmetică, pentru un ten și un păr sănătos.

Consumată regulat, dar cu moderație, combinația dintre ghimbir cu lămâie și miere nu poate aduce decât beneficii organismului, mai ales în sezonul rece.

Și pentru că este și sezonul cătinii, îți recomandăm și o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir, la fel de sănătoasă și utilă.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Scones cu mac și lămâie, biscuiții perfecți pentru mic dejun
Scones cu mac și lămâie, biscuiții perfecți pentru mic dejun
Rețete cu ghimbir. Cum îl integrezi în meniu pentru a te bucura de beneficiile lui pentru sănătate
Rețete cu ghimbir. Cum îl integrezi în meniu pentru a te bucura de beneficiile lui pentru sănătate
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă