Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătate
Pentru că se apropie sezonul rece, iar acesta vine la pachet și cu viroze și răceli, asigură-ți cămara și cu ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un adevărat elixir pentru sănătate!
Galerie foto
Chiar dacă găsești pe piață pe tot parcursul anului atât ghimbir cât și lămâi și miere, este mai sigur să le ai la borcan atunci când ai nevoie de ele.
Câteva dintre proprietățile celor trei ingrediente
Ghimbirul, lămâia și mierea sunt trei alimente cu multiple beneficii asupra sănătății organismului. Acestea pot fi consumate atât individual cât și împreună sau incluse în diferite preparate. Ghimbirul este benefic pentru o digestie sănătoasă. Însă are și un efect pozitiv în calmarea crampelor abdominale. În plus, întărește sistemul imunitar și are un puternic efect antiinflamator.
Mierea este considerată ca fiind un puternic energizant natural. Are un conţinut bogat în vitamine cu rol în întărirea imunității organismului. Consumul regulat de miere favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. În același timp luptă și împotriva alergiilor sau a numeroase afecțiuni, precum cancerul.
Despre lămâie se știe deja că are un conținut bogat în vitamine precum vitaminele C, D, A. E sau K, dar și și minerale precum fier, cupru magneziu si sodiu, atât de necesare organismului.
Dacă separat aceste ingrediente au astfel de proprietăți, împreună sunt un adevărat elixir pentru sănătate. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această combinație de ingrediente ce-ți oferă un plus de sănătate la borcan.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a pregăti lămâile, ghimbirul și mierea. Spală bine lămâile, șterge-le și taie-le în felii, apoi în bucăți mai mici.
Decojește rădăcina de ghimbir cu ajutorul unui curățător de legume. Clătește ghimbirul curățat cu apă rece. Apoi îl poți da pe răzătoarea mică să fie cât mai fin sau îl tai în bucăți ca și lămâia.
După ce ai pregătit cele două ingrediente, amestecă-le cu mierea într-un borcan de sticlă. Închide borcanul ermetic cu capacul din dotare și depozitează-l în frigider. După 2-3 zile te poți bucura de proprietățile acestui preparat, dar și de gustul lui interesant.
Pentru ce se consumă ghimbir cu lămâie și miere
Combinația dintre ghimbir și miere are un puternic rol analgezic. Ghimbirul datorită aromei intense și gustului picant are rol expectorant și ajută la diminuarea instantanee a durerii.
Îți oferim spre informare și un articol despre beneficiile consumului de ghimbir!
Poate fi consumat ca adjuvant împotriva răcelii și disconfortului din gât. Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va desfunda sinusurile, ajutând la eliminarea mucusului din sistemul respirator.
Dacă se folosește pentru ameliorarea răcelii sau a gripei se poate consuma câte o linguriță din acest amestec dimineața, pe stomacul gol. Iar dacă se folosește pentru întărirea imunității organismului, se poate pune câte o linguriță în ceai cald.
Acest miraculos amestec mai poate fi utilizat și în cosmetică, pentru un ten și un păr sănătos.
Consumată regulat, dar cu moderație, combinația dintre ghimbir cu lămâie și miere nu poate aduce decât beneficii organismului, mai ales în sezonul rece.
Și pentru că este și sezonul cătinii, îți recomandăm și o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir, la fel de sănătoasă și utilă.