Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă
Dacă obișnuiești să servești pepenele roșu rece, de la frigider, îți recomandăm să încerci și rețeta de înghețată de pepene roșu. Este un desert aromat, plăcut colorat și răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară.
Galerie foto
Aceasta înghețată combină prospețimea și dulceața naturală a pepenelui roșu cu textura cremoasă a smântânii pentru frișcă. Este ușor de preparat și nu necesită ingrediente complicate. Este o alegere ideală pentru a te răcori și a te bucura de un dulce natural. Pepenele roșu nu este doar un fruct delicios și răcoritor, este și extrem de benefic pentru sănătate. Conținutul lui oferă o gamă largă de nutrienți esențiali și contribuie la hidratarea și bunăstarea generală a organismului.
Pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamine (A, B6, C) și minerale (potasiu, magneziu). Conține licopen, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. În același timp poate reduce și riscul de boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer. Potasiul și citrulina din pepene roșu contribuie la menținerea sănătății inimii, reglând tensiunea arterială și îmbunătățind circulația sângelui. Conținutul de apă și fibre din pepenele roșu ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.
Descoperă aici mai multe despre beneficiile consumului de pepene roșu. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de înghețată de pepene roșu.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita unei înghețate cu gust maxim și aromă intensă de pepene roșu, folosește miezul pepenelui din partea unde este mai gustos și mai sănătos. Optează și pentru o frișcă lichidă calitativă, cu un procent de peste 30% grăsime.
Descoperă și cum se bate frișca din smântână naturală.
Cum prepari înghețată de pepene roșu
Îndepărtează semințele din miezul de pepene roșu, apoi trece miezul prin blender și transformă- în piure. Adaugă și sucul de lime. Poți adăuga suc de lămâie, însă cel de lime are aroma mai delicată. Strecoară piureul printr-o sită deasă pentru a îndepărta eventualele fibre rămase.
Pune frișca lichidă rece în bolul mixerului și amestec-o bine până când capătă volum. Nu o amesteca în exces pentru a nu se transforma în unt. Adaugă brânza mascarpone și omogenizează ușor amestecul. Apoi adaugă piureul de pepene roșu.
Omogenizează bine acest amestec și toarnă compoziția rezultată într-un recipient adecvat pentru congelare.
Pune recipientul în congelator și amestecă la fiecare 30 de minute în primele 2 ore, pentru a preveni formarea cristalelor de gheață și pentru a obține o consistență cremoasă.
Înainte de servire lasă înghețata să se odihnească la temperatura camerei pentru câteva minute, pentru a fi mai ușor de porționat.
Servește înghețata în cupe, pahare, boluri sau cornete. Adaugă și bucăți de pepene roșu ca decor, dar și dropsuri de ciocolată asemănătoare semințelor de pepene. Opțional, o poți decora cu frunze de mentă.
Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari înghețată îți recomandăm să încerci și rețeta de înghețată de caise cu sos caramel sărat. Este combinația verii ce te va impresiona atât ca gust cât și ca textură și aspect