Plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori deserturile pe bază de dovleac plăcintar, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoară.

Plăcintă învârtită cu dovleac, porționată pe platou și pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta se porționează perfect după răcire / Shutterstock

Baza plăcintei o constituie foile subțiri de aluat, unse între ele cu unt. Iar umplutura aromată de dovleac, le completează armonios, rezultând un desert irezistibil. Scorțișoara adăugată în umplutură va desăvârși pe deplin gustul delicios al desertului.

Citește și

Pentru a-ți ușura munca, și a-ți scurta timpul petrecut în bucătărie poți opta pentru a folosi foile de plăcintă din comerț. Dar nu uita că și acestea se pot prepara foarte ușor în propria bucătărie, din ingrediente extrem de simple și foarte accesibile. Poți prepara cantitate mai mare de aluat și îl congelezi împachetat în hârtie de copt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta pentru prepararea foilor subțiri de plăcintă. Mai jos poți urmări rețeta pas cu pas pentru a prepara și tu plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă optezi pentru a folosi foi de plăcintă din comerț, nu îți rămâne decât să pregătești umplutura de dovleac.

Mai întâi secționezi dovleacul pe jumătate, apoi în mai multe felii. Îndepărtezi coaja și semințele, iar miezul îl dai pe răzătoarea mare. Adaugă dovleacul răzuit într-o cratiță și amestecă-l cu zahărul. Așază cratița pe foc și caramelizează dovleacul până când este bine pătruns. Adaugă și untul și scorțișoara, dar și grișul. Apoi lasă compoziția de dovleac la răcit și ocupă-te de de foile de plăcintă.

Poți folosi pentru umplutura plăcintei și dovleac copt. Descoperă aici cum poți prepara cel mai bun dovleac copt la cuptor, cu gust de copilărie.

Cum formezi și coci plăcintă învârtită cu dovleac

Înainte de a începe modelarea plăcintei cu dovleac, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Lasă foile să se decongeleze, apoi despachetează-le și formează din ele grupuri de patru foi. Unge foile din fiecare grup între ele cu unt topit, folosind o pensulă. Vei obține 3 sau 4 grupuri, în funcție de câte foi conține pachetul.

Întinde câte 1/3 sau 1/4 din compoziția de dovleac la capetele pachetelor de foi. Apoi rulează-le. După ce le-ai rulat pe toate formează o spirală din ele, direct într-o formă de copt rotundă și tapetată cu hârtie de copt.

Amestecă un ou într-un bol și unge cu el suprafața plăcintei învârtite. Presară și câteva semințe mărunțite pe deasupra. Introdu forma de copt în cuptorul încălzit și coace plăcinta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Apoi las-o să se răcorească bine, pentru a o putea porționa perfect. Opțional, o poți decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau cu aromă de scorțișoară. Foile subțiri de plăcintă, crocante la exterior și umplutura aromată de dovleac, fac acest desert irezistibil.

Dacă mai dorești și alte rețete cu dovleac plăcintar, poți încerca și rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.

Citește și
Plăcintă cu dovleac pe un platou cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Porție de plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoară
Plăcintă învârtită cu dovleac, porționată pe platou și pe farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Galerie foto
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Galerie foto
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Ștrudel cu mere cuburi porționat pe o placă de ardezie, decorat cu zahăr și frunze de mentă, alături de batoane de scorțișoară, un cuțit și mere
Galerie foto
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornet cu înghețată de mentă ținut în mână
06:19
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Salată de țelină cu morcovi și maioneză pe felie de pâine
06:17
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cât timp petreci pe Internet în fiecare an, de fapt. Numărul de ore e fantastic
Cât timp petreci pe Internet în fiecare an, de fapt. Numărul de ore e fantastic
Cât timp petreci pe Internet în fiecare an, de fapt. Numărul de ore e fantastic
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară
Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară
Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase

Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
închide