Milkshake de căpșuni și banane. O băutură savuroasă și răcoroasă

Timp de gătire: 5 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Americană

Dacă ți-ai propus să te bucuri de savoarea căpșunilor în cât mai multe preparate, include-le chiar și în diferite băuturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de milkshake de căpșuni și banane, savuroasă și răcoroasă.

Maria Udrea
Publicat: 9 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Laptele se adaugă atât cât să se obțină o textură ușor fluidă / Shutterstock

Milkshake este denumirea unei băuturi sănătoase, având ca ingrediente de bază laptele și fructele. Rețeta aparține bucătăriei americane și se servește, în special, în localuri, la fast food-uri sau în cofetării. Cele mai uzuale rețete de milkshake-uri sunt cele preparate din căpșuni, banane și ciocolată. Se pot adăuga o mulțime de alte fructe și diferite arome pentru a le completa gustul.

Citește și

Chiar dacă te poți delecta cu un milkshake atunci când ieși în oraș, îl poți prepara cu succes și la tine acasă. Pentru prepararea unui milkshake este necesar un blender cu care să pasezi fructele și să le amesteci cu restul ingredientelor. Pe lângă lapte și fructe poți adăuga și cuburi de gheață. Aceste băuturi plac foarte mult și copiilor. Pe lângă gust și consistență acestea sunt o sursă excelentă de calciu și vitamine.

Descoperă aici și o rețetă de smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir, pentru porția de vitamine. Iar mai jos, descoperă rețeta pentru deliciosul milkshake de căpșuni și banane, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea unei băuturi savuroase și sănătoase nu aloci mai mult de 5 minute din timpul tău, dacă ai acasă un blender electric care să preia munca. Aloci mai mult timp curățând fructele sau adunând ingredientele din listă pe masa de lucru.

Cum prepari rețeta de milkshake de căpșuni și banane

Începe cu pregătirea căpșunilor care sunt mai multe și necesită spălare și curățare. Spală căpșunile în apă rece și lasă-le să se scurgă bine înainte de a le adăuga în recipientul blenderului. După ce sunt bine scurse îndepărtează-le frunzele și codițele. Nu le îndepărta înainte de spălare pentru a nu pătrunde apa în interiorul lor, în cazul în care sunt mai moi.

Taie căpșunile în jumătăți sau sferturi și adaugă-le în recipientul blenderului. Le poți adăuga și întregi dacă nu sunt foarte mari. Curăță cele două banane, rupe-le în bucăți mai mici și adaugă-le peste căpșuni. Pornește blenderul și transformă fructele într-un piure cremos și frumos colorat. Pune acest piure în pahare și adaugă lapte peste el. Dacă dorești băutura mai dulce, adaugă și miere, după gust. Amestecă bine ingredientele și savurează băutura proaspătă.

Dacă dorești băutura rece, poți adăuga și cuburi de gheață. Cuburile de gheață se pot adăuga și înainte de a pasa ingredientele pentru a le mărunți și a obține o băutură rece din start. Dar le poți adăuga și ulterior întregi, în pahare.

Cantitățile ingredientelor unui milkshake ți le poți doza după propriul gust. Poți pune o singură banană și mai multe căpșuni, sau mai multe banane și mai puține căpșuni. Poți adăuga lapte atât cât să obții o textură ușor fluidă, care se poate bea. În plus, poți adăuga și alte arome, vanilie, mentă, etc.

Pentru micul dejun, mai poți încerca și o rețetă de milkshake de banane și cafea.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Cocktail caipiroska cu căpșuni. O băutură perfectă pentru o petrecere cu prietenii
Cocktail caipiroska cu căpșuni. O băutură perfectă pentru o petrecere cu prietenii
Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă
Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă
Tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Desert simplu și ușor de preparat
Tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Desert simplu și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv