Mini pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă, pentru gustări savuroase
Dacă nu mai ai idee ce să prepari pentru gustări savuroase, încearcă rețeta de mini pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă. Sunt delicioase și foarte consistente și pot constitui chiar și baza gustărilor de la birou sau de la școală.
Sunt un fel de clătite din cartofi răzuiți și bine scurși, amestecați cu ceapă, făină si ouă, dar prăjite în ulei. Au devenit extrem de populare în toate bucătăriile lumii și le găsești chiar și în restaurantele de lux. Pot fi servite cu brânzeturi și legume sau cu sosuri de iaurt sau de smântână și verdeață. Chiar și un sos delicios de roșii este potrivit, mai ales preparat în casă după gustul propriu.
Preparatele din ouă sunt nelipsite de la micul dejun. Omletele, ouăle ochi sau ouăle fierte sunt preparatele de bază, atât acasă cât și la restaurante. Atunci când combini ouăle cu alte ingrediente, deliciul este maxim, iar masa devine mai consistentă. Poți asocia ouăle cu legume, cu brânzeturi, cărnuri sau cu diferite verdețuri.
Un exemplu de astfel de combinații îl poți descoperi la rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru mini pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor. Curăță mai întâi ceapa și toac-o mărunt. Este mai recomandat s-o toci cu ajutorul cuțitului, decât să o dai pe răzătoare. Prin răzuire devine suculentă și influențează atât textura cât și gustul preparatului.
Apoi curăță cartofii, clătește-i bine și dă-i pe răzătoarea mare. Pune-i într-un tifon curat și stoarce-i bine de lichid. Cu cât storci mai mult lichid și amidon din cartofi, cu atât vor fi mai crocanți.
Cum prepari mini pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă
Adaugă cartofii răzuiți și bine scurși împreună cu ceapa tocată într-un bol. Dacă te hotărăști să adaugi și verdeață, clătește-o bine, scurge-o și toac-o mărunt. Amestec-o cu cartofii și ceapa din bol.
În alt bol amestecă ouăle cu sare până la omogenizare. Adaugă-le peste ingredientele din celălalt bol. Apoi adaugă treptat făina și omogenizează bine compoziția.
Încălzește uleiul într-o tigaie mai adâncă, așezată la foc mediu. Ia cu lingura din aluatul de mini pancakes și scufundă în uleiul din tigaie. Apasă cu dosul lingurii pentru a-l aplatiza puțin. Formează mini clătitele de dimensiuni aproximativ egale, pentru o gătire uniformă.
Nu aglomera prea multe în tigaie. Chiar dacă este tentant să înghesui cât mai multe înăuntru, lasă un spațiu de un centimetru între ele pentru a le putea întoarce.
Pe parcursul preparării ajustează focul de la mediu la mare, pentru a obține acel exterior crocant perfect. Începe întotdeauna cu focul la mediu pentru a preveni arderea și ajustează-l pe parcurs.
Întoarce clătitele imediat ce devin aurii și rumenește-le frumos și pe cealaltă parte. Repetă procedeul până când se termină aluatul.
Sunt absolut delicioase, mai ales calde, cât sunt încă crocante!
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos delicios cu care să savurezi delicioasele pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă, poți încerca rețeta de sos tzatziki.