Rețeta de omletă turcească cu roșii. Cum se face un menemen ca în Turcia
Menemen este o omletă turcească cu roșii. Rețeta este ușoară, cu ouă moi și legume proaspete. Se gătesc toate în aceeași tigaie astfel încât aromele să se întrepătrundă. Vei obține în 20 de minute un preparat perfect pentru micul-dejun, prânz.
Omleta turcească cu roșii își are numele de la orașul turcesc Menemen, o mică localitate situată chiar lângă autostrada principală din nordul Izmirului.
Menemen este de fapt o omletă cu roșii, ardei și, uneori, ceapă. Se condimentează destul de simplu, de cele mai multe ori cu câteva ierburi uscate și fulgi de chili. Este perfectă pentru oricare masă a zilei, chiar și pentru prânz pentru că este destul de sățioasă și complexă din punct de vedere al gustului și aromelor. Pentru a face această omletă ai nevoie de legume proaspete, de cea mi bună calitate.
Descoperă mai multe preparate turcești pe care le poți face și acasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Uleiul se pune într-o tigaie cu diametrul de 28 cm și se lasă la foc mediu să se încingă. Apoi se pun ceapa și ardeiul și se asezonează cu sare. Se lasă să se gătească 4-5 minute, amestecând constant până se înmoaie.
După aceea, se pun roșiile și pasta de tomate. Se asezonează cu puțină sare, piper negru, oregano și piper Alep. Se lasă la foc mediu, amestecând din când în când, până când roșiile se înmoaie, dar își păstrează forma, aproximativ 5-7 minute.
Se împinge amestecul de roșii și ardei într-o parte a tigăii. Se dă focul mai mic și se adaugă ouăle bătute și se gătesc, amestecând ușor, până când ouăle se întăresc, dar sunt încă umede. Apoi se amestecă ouăle cu roșiile. Se mai asezonează cu piper Alep și fulgi de ardei roșu zdrobiți. Se servește imediat cu felii groase de pâine.
Idei de servire
Omleta turcească cu roșii se servește cel mai bine cu pâine de calitate, cu maia. Clătitele de cartofi, lipiile sau pita sunt opțiuni la fel de bune. Menemen se poate servi cu o salată din salată verde sau din roșii, castraveți, ardei gras și ceapă.
Menemen este perfectă pentru a face parte din meniul unei mese bogate. Alături de ea se potrivesc bine brânzeturi proaspete sau învechite, mezeluri fine, de calitate, măsline de diferite tipuri