Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Ai nevoie de un preparat care se prepară rapid? Chef Roxana Blenche vine în ajutorul tău și îți propune rețeta de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Acesta este un fel de mâncare principal care se potrivește atât pentru masa de prânz, dar și pentru cină.

Publicat: 18 iulie 2022, 17:23 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O bucată de mușchiuleț de porc cu legume și sos de muștar
Gustul acestui mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume nu te va dezamăgi niciodată / Shutterstock

Indiferent de perioada din zi pentru care alegi să gătești acest preparat, trebuie să îți spunem un mic secret. Gustul acestui mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume nu te va dezamăgi niciodată. Și pentru că cele mai bune sfaturi în bucătărie vin de la specialiști, Roxana Blenche mai spune că un plating cu plante aromatice va face din acest preparat un succes garantat.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în realizarea rețetei de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume este să prepari legumele. Taie câteva buchețele dintr-un broccoli. E important ca la final să obții bucăți de aceeași dimensiune. La fel trebuie să procedezi și cu conopida. Mai apoi poți începe tăierea morcovului, care pentru această rețetă se va porționa în cubulețe. Află de aici câteva tehnici de tăiere a legumelor, importante în bucătărie.

Cum se gătești mușchiulețul, legumele și sosul de muștar

Atunci când toate legumele sunt tăiate corespunzător pe blatul de lucru, poți trece la prepararea cărnii. Mușchiulețul de porc se va tăia rondele, cât de cât egale. Presară peste acesta piper și sare, după gust. Mai apoi, alege o tigaie, toarnă în ea ulei și adaugă și 50 de grame de unt. Înainte de a pune carnea, trebuie să aștepți ca tigaia să fie încinsă suficient de bine. Mușchiulețul de porc se prăjește pe ambele părți până când se rumenește frumos.

Într-o altă tigaie prepară sosul de muștar. Acesta se face simplu și rapid și are un gust deosebit.

Pune în tigaie 100 de grame de smântână lichidă și las-o să dea în clocot. Când a început să fiarbă, pune o lingură cu vârf de muștar și câteva boabe de muștar. Amestecă bine până când sosul se omogenizează. Mai adaugă sare și piper, aproximativ un gram din fiecare. Amestecă din nou și apoi sosul tău este gata.

Imediat ce ai terminat cu sosul de muștar, pune apă la fiert într-o altă tigaie. Când aceasta a ajuns la punctul de fierbere, adaugă legumele tăiate anterior. Un mic sfat în acest punct al rețetei este să adaugi broccoli ultimul pentru că aceasta fierbe mult mai repede decât alte legume. Atunci când legumele sunt fierte, le poți scoate din apă. Următorul pas este să le adaugi într-un alt vas, să presari un vârf de sare peste ele și să le sotezi.

Când carnea, legumele și sosul sunt gata, te poți apuca de plating.

Plating pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume

Pe o farfurie frumoasă, aleasă de tine, pune trei bucăți de mușchiuleț de porc. Adaugă mai apoi legumele și le aranjezi frumos pe toate. Conopida, broccoli și morcovii completează perfect cu gustul lor aroma cărnii de porc, dar dau și culoare preparatului, așa că le poți aranja printre bucățile de carne pentru un efect vizual de excepție. Sosul de muștar se adaugă și el peste bucățile de carne cu ajutorul unei linguri.

Ca o completare, Chef Roxana Blenche recomandă ca atunci când pregătești carne de porc să adaugi și câteva felii de măr sau, de ce nu, chiar să prepari un piure din mere. De această dată, Chef a ales să felieze un măr în bastonașe și a completat farfuria cu microplante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum prepari muștarul în casă

Dacă nu ești mulțumită de gustul muștarului găsit pe rafturile magazinelor, nu este nicio problemă. Acesta este un ingredient destul de folosit în preparate, așa că dacă ai nevoie de el, află că-l poți prepara în propria bucătărie. Îți propunem o rețetă simplă și gustoasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, scrie vegis.ro.

La 300 de grame boabe de muștar trebuie să pui 300 grame de oțet și o linguriță de sare de Himalaya. Gustul deosebit este dat de două linguri de ulei de măsline și două lingurițe de turmeric. Pentru un plus de aromă poți folosi hrean ras, miere, praf de usturoi sau chiar pudră de ardei iute.

Pași de urmat pentru a obține muștar în casă

Într-un castron de sticlă pune la înmuiat boabele de muștar, oțetul, sarea de Himalaya și uleiul de măsline. Lasă-le la frigider între 36 și 48 de ore, până când boabele absorb toată cantitatea de lichid.

Adaugă turmeric pentru a da o culoare plăcută. Mixează bine până când se obține o pastă omogenă. Acum este momentul să adaugi condimente, dacă dorești.

După ce boabele de muștar au stat suficient în frigider, scoate bolul de la rece și adaugă turmericul. Acesta îi va da o culoare plăcută sosului de muștar. Mixează bine tot amestecul până când obții o pastă omogenă. Acum este momentul să adaugi aromele despre care am scris mai sus, dar este un pas opțional.

Pune compoziția obținută în borcane. Înainte de a închide cu un capac, e foarte important să adaugi o linguriță de ulei de măsline. Fiecare borcan trebuie să stea cel puțin trei zile în frigider înainte de consum.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Colaj de trei fotografii în care apar Chef Sorin Gonțea și o porție de steak de vită cu sos de smântână
Video
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Friptură medium rare servită pe un blat gri alături de un ardei iute
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectă
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectă
O felie de mușchi de porc în sos de vin alb pusă pe o farfurie albă și alături verdeață, roșii și o bucată de grăsime
Mușchi de porc în sos de vin alb
Mușchi de porc în sos de vin alb
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O bucătărie aranjată de designeri
13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Povestea fascinantă a Prințului adormit al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Cum a apărut Ilinca Simion la dezbaterea prezidențială de pe 8 mai 2025. Ținuta soției lui George Simion a atras toate privirile
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
închide