Nectar de cătină cu miere și ghimbir. Un elixir pentru sănătate

Fără coacere
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Românească

A început sezonul cătinei și te gândești să profiți la maxim de beneficiile acesteia cât este proaspătă? Află că poți conserva cătina și pentru sezonul rece în diferite moduri. Îți oferim în acest scop o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir.

Publicat: 12 septembrie 2022, 07:10

Galerie foto

Preparat la rece, nectarul de cătină se poate depozita în frigider până la patru săptămâni / Profimedia Images

Te vei bucura de gustul delicios al nectarului și de un boost de sănătate la pahar, datorită combinației de ingrediente. Atât cătina, cât și ghimbirul și mierea, oferă organismului beneficii miraculoase.

Ce ar trebui să știi despre cătină, ghimbir și miere

Cătina reprezintă un adevărat elixir pentru sănătatea organismului. Fructele de cătină sunt bogate în vitamina C, vitaminele E, K,F,P, complexul de vitamine B, dar și în minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier și în beta caroten. Specialiștii afirmă că fructele de cătină conțin vitamina C de două ori mai mare decât al măceșele și de 10 ori mai mare decât citricele.

Citește și

Cătina poate fi consumată sub formă de suc, sirop, infuzie, tinctură, sau sub formă de ulei. Efectul consumului de cătină este vitaminizant, antioxidant, depurativ, imunostimulator. Este recomandată o cură de cătină, în special, în caz de: răceli, viroze respiratorii, afecțiuni stomacale, hepatice, oculare, în caz de oboseală, ateroscleroză, etc.

Dar și ghimbirul este o plantă ce oferă o mulțime de beneficii organismului. Are un aport nutrițional important, fiind bogat în proteine și fibre, dar și în vitamine și minerale. Ghimbirul conține vitaminele C, B6, B3, D, E. Dar mai are în compoziție și minerale precum potasiu, cupru, magneziu, fosfor, fier, dar și calciu și zinc. În combinație cu mierea, formează un aliat puternic împotriva răcelii. Reprezintă o băutură ce este frecvent folosită în tratamentele pentru tuse. Îți oferim mai jos rețeta nectarului de cătină, pentru a o prepara și tu și a te bucura de aceste efecte benefice asupra sănătății organismului.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor de cătină care necesită curățare, spălare și scurgere. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente, pentru a le avea la îndemână când începi procesul de preparare al nectarului.

Pași necesari preparării pentru a prepara nectar de cătină cu miere și ghimbir

După ce sunt bine scurse fructele de cătină, pune-le în recipientul unui blender. Curăță ghimbirul, dă-l pe răzătoare și adaugă-l în recipientul blenderului. Adaugă și mierea.

Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții un smoothie consistent și plin de culoare. Trece acest smoothie prin sită și astfel obții minunatul nectar ce îți va oferi savoare și sănătate la pahar.

Pune nectarul în sticle, închide-le ermetic și păstrează-le la frigider. Poți păstra nectarul până la 3-4 săptămâni. Dacă dorești să conservi nectarul pentru mai mult timp, poți fierbe sticlele cu nectar într-o cratiță cu apă, la baza căreia așezi un ștergar.

Procedezi la fel ca la rețetele de conserve de legume sau de roșii.

Pentru a face o cură de sănătate cu această miraculoasă băutură, consumă câte un pahar de nectar, în general, dimineața pe stomacul gol. Îl poți consuma  și pe parcursul zilei, dar nu după ora 18:00. Deliciosul nectar de cătină cu miere și ghimbir are un puternic efect energizant și s-ar putea să nu mai poți adormi dacă îl consumi la ore târzii.

Și pentru că încă mai găsești fructe de pădure pe piață, îți recomandăm să prepari și o rețetă de sirop de afine pentru iarnă.

 

Citește și
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Te-ar mai putea interesa și
Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată
Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
30 noiembrie, 05:16
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
29 noiembrie, 06:33
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
29 noiembrie, 05:36
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Fasole bătută cremoasă și delicioasă. Rețeta perfectă pentru un gust autentic românesc
Alegeri parlamentare 2024 live text. Prezenţa totală la urne este de 18% la ora 12. Peste 3 milioane de români au votat
Alegeri parlamentare 2024 live text. Prezenţa totală la urne este de 18% la ora 12. Peste 3 milioane de români au votat
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Familia lui Michael Schumacher, în stare de șoc: „1500 de poze și 200 de clipuri video”. 15 milioane de euro pentru imaginile dramei lui Schumi
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
Eiza González a trecut de la rochii la ținute bărbătești. Cum arată vedeta în costum și cămașă albă
3 setări de pe routerul WiFi pe care trebuie să le dezactivezi, susțin experții. Așa îți protejezi dispozitivul
3 setări de pe routerul WiFi pe care trebuie să le dezactivezi, susțin experții. Așa îți protejezi dispozitivul
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
4 afirmații ale copiilor pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Fiul lui Sean „Diddy” Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Fiul lui Sean „Diddy” Combs și-a prezentat masa de dinainte de Ziua Recunoștinței, după ce a fost dezvăluit meniul festiv al tatălui său din închisoare
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
Cafeaua neagră: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
fresh

Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special

Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată

Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos