Nectar de cătină cu miere și ghimbir. Un elixir pentru sănătate

Fără coacere
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Românească

A început sezonul cătinei și te gândești să profiți la maxim de beneficiile acesteia cât este proaspătă? Află că poți conserva cătina și pentru sezonul rece în diferite moduri. Îți oferim în acest scop o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir.

Publicat: 12 septembrie 2022, 07:10

Galerie foto

Preparat la rece, nectarul de cătină se poate depozita în frigider până la patru săptămâni / Profimedia Images

Te vei bucura de gustul delicios al nectarului și de un boost de sănătate la pahar, datorită combinației de ingrediente. Atât cătina, cât și ghimbirul și mierea, oferă organismului beneficii miraculoase.

Ce ar trebui să știi despre cătină, ghimbir și miere

Cătina reprezintă un adevărat elixir pentru sănătatea organismului. Fructele de cătină sunt bogate în vitamina C, vitaminele E, K,F,P, complexul de vitamine B, dar și în minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier și în beta caroten. Specialiștii afirmă că fructele de cătină conțin vitamina C de două ori mai mare decât al măceșele și de 10 ori mai mare decât citricele.

Citește și

Cătina poate fi consumată sub formă de suc, sirop, infuzie, tinctură, sau sub formă de ulei. Efectul consumului de cătină este vitaminizant, antioxidant, depurativ, imunostimulator. Este recomandată o cură de cătină, în special, în caz de: răceli, viroze respiratorii, afecțiuni stomacale, hepatice, oculare, în caz de oboseală, ateroscleroză, etc.

Dar și ghimbirul este o plantă ce oferă o mulțime de beneficii organismului. Are un aport nutrițional important, fiind bogat în proteine și fibre, dar și în vitamine și minerale. Ghimbirul conține vitaminele C, B6, B3, D, E. Dar mai are în compoziție și minerale precum potasiu, cupru, magneziu, fosfor, fier, dar și calciu și zinc. În combinație cu mierea, formează un aliat puternic împotriva răcelii. Reprezintă o băutură ce este frecvent folosită în tratamentele pentru tuse. Îți oferim mai jos rețeta nectarului de cătină, pentru a o prepara și tu și a te bucura de aceste efecte benefice asupra sănătății organismului.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor de cătină care necesită curățare, spălare și scurgere. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente, pentru a le avea la îndemână când începi procesul de preparare al nectarului.

Pași necesari preparării pentru a prepara nectar de cătină cu miere și ghimbir

După ce sunt bine scurse fructele de cătină, pune-le în recipientul unui blender. Curăță ghimbirul, dă-l pe răzătoare și adaugă-l în recipientul blenderului. Adaugă și mierea.

Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții un smoothie consistent și plin de culoare. Trece acest smoothie prin sită și astfel obții minunatul nectar ce îți va oferi savoare și sănătate la pahar.

Pune nectarul în sticle, închide-le ermetic și păstrează-le la frigider. Poți păstra nectarul până la 3-4 săptămâni. Dacă dorești să conservi nectarul pentru mai mult timp, poți fierbe sticlele cu nectar într-o cratiță cu apă, la baza căreia așezi un ștergar.

Procedezi la fel ca la rețetele de conserve de legume sau de roșii.

Pentru a face o cură de sănătate cu această miraculoasă băutură, consumă câte un pahar de nectar, în general, dimineața pe stomacul gol. Îl poți consuma  și pe parcursul zilei, dar nu după ora 18:00. Deliciosul nectar de cătină cu miere și ghimbir are un puternic efect energizant și s-ar putea să nu mai poți adormi dacă îl consumi la ore târzii.

Și pentru că încă mai găsești fructe de pădure pe piață, îți recomandăm să prepari și o rețetă de sirop de afine pentru iarnă.

 

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă