Omletă delicioasă cu dovlecei, ușor de preparat
O rețetă de omletă delicioasă cu dovlecei este perfectă pentru un mic dejun copios în familie, mai ales într-o zi de weekend. Ce e mai frumos decât să iei masa cu cei dragi în curtea casei sau în intimitatea bucătăriei?
Și cum la timpul de calitate între cei din familie contribuie și o masă copioasă, această omletă delicioasă cu dovlecei poate sta la loc de cinste pe masa din bucătărie. Este ușor de preparat și e perfectă în combinație cu o salată mixtă sau cu o telemea de vacă proaspăt scoasă din frigider
Omletă delicioasă cu dovlecei
Dacă îți plac dovleceii, atunci această rețetă este perfectă pentru tine. Urmărește lista de ingrediente și modul de preparare. Mai apoi îți mai rămâne doar să te bucuri de gustul absolut perfect al acestei rețete de omletă delicioasă cu dovlecei.
Dacă ai ouă în frigider, nu trebuie să îți faci griji că nu poți pregăti o masă delicioasă în câteva minute. Una dintre cele mai simple și mai iubite preparate cu ouă este omleta.
Dacă ești presată de timp să ajungi la birou sau la facultate, iar stomacul îți cere de mâncare, știi în ce direcție să te îndrepți. Fie că le faci omletă, fierte, pe jumătate prăjite sau poșate, dacă ai ouă în frigider sigur îți potoli senzația de foame. Omleta, favorită pentru micul dejun în întreaga lume, este ușor de gătit. Aceasta oferă chiar și celui mai amator bucătar suficient spațiu pentru a experimenta. În mod interesant, cuvântul francez omletă a intrat în uz la mijlocul secolului al XVI-lea, dar versiuni precum „alumelle” și „alumete” pot fi întâlnite în literatura franceză din anul 1393.
O omletă perfectă este pufoasă și aurie la exterior și cremoasă la interior.
Ingrediente
Mod de preparare
Pune uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și lasă-l să se încălzească puțin. Atunci când începe să sfârâie, pune ceapa feliată subțire și las-o să se călească până devine transparentă.
Aadaugă mai apoi dovleceii tocați fin, pune sare și piper după gust și continuă să amesteci în tigaie până când dovleceii se înmoaie ușor.
Mai apoi adaugă măslinele, ouăle bătute separat într-un castron, adaugă pătrunjel sau busuioc și lasă omleta să se coacă pe ambele părți. În momentul în care vrei să o întorci, te poți folosi de un capac mai mare decât tigaie și așa nu riști să-ți cadă din tigaie.
Omleta delicioasă cu dovlecei se poate servi caldă, alături de alte legume proaspete, de o telemea bună sau cu o salată mistă alături.
Sfaturi pentru a obține omleta perfectă
Asigură-te că ouăle pe care le vei pune în omletă sunt la temperatura camerei înainte de a le găti. Când scoați ouăle din frigider pentru omletă, lasă-le măcar 30 de minute pe blatul de la bucătărie. Ouăle reci durează mai mult să se gătească și acest lucru poate duce la arsuri pe suprafața omletei.
Pentru a obține o textură pufoasă, adăugă o cantitate mică de lapte sau smântână, scrie foodndtv.com.
Bate bine ouăle până când nu se mai văd pete de albuș. Ar trebui să ai în bol o compoziție spumoasă și care se mestecă ușor.
Alege cele mai potrivite ingrediente și ustensile
Topește o bucățică de unt înainte de a pune ouăle în tigaie. Când bulele din unt sau ulei tind să se stingă, acela este momentul când poți adăuga ouăle. Pentru o textură și un gust mai bogat, untul este întotdeauna alegerea perfectă.
Trebuie să fii foarte atentă când gătești ouăle, deoarece sunt delicate. La un moment dat ai o omletă pufoasă și cremoasă, dar dacă nu ești atentă poate deveni maronie și arsă. Fundul omletei nu trebuie să fie maro, ci gălbui deschis sau de culoare crem. Descoperă și rețeta de omletă cu ciuperci și cașcaval.
Tigăile antiaderente sunt cele mai bune pentru a găti omlete. Omleta perfectă se gătește la foc mediu. De asemenea, ține cont de dimensiunea tigăii înainte de a începe. Dacă tigaia este prea mare, omleta se va găti prea repede.
Dacă este prea mică se poate găti doar pe exterior, iar la interior va rămâne necoaptă. Dacă folosești o tigaie mică, încearcă să nu folosești mai mult de două ouă pentru omletă.
Încearcă să nu incluzi prea multe ingrediente, deoarece acest lucru va face omleta greu de pliat. Brânza, ierburile, roșiile, ceapa, ciupercile, baconul și cârnații sunt unele dintre cele mai folosite ingrediente pentru topping-uri.