Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfăț
Este momentul să pregătești o porție generoasă de ouă bătute cu feta și spanac. Este un răsfăț pentru simțuri, un preparat care cu texturi și arome ce se îmbună perfect pentru a-ți face ziua mai frumoasă.
Ouăle bătute simple pot fi plictisitoare, dar dacă adaugi câteva legume, condimente și chiar câteva bucăți de pită vei obține un preparat complex. Are o mulțime de texturi care se completează într-un mod savuros.
Gustul dulce al ouălor se îmbină perfect cu cel acrișor al roșiilor cherry și cel sărat al brânzei feta. Spanacul echilibrează și contopește toate aceste arome rezultând un fel de mâncare delicios. În plus, legumele călite vor aduce umiditatea de care ai nevoie pentru a obține un preparat cu adevărat savuros.
Pornind de la această rețetă poți să te joci și să schimbi tipul de brânză, chiar și legumele. Dacă nu ai brânză feta la îndemână, poți folosi chiar și telemea maturată de vacă.
Pe lângă roșii cherry, spanac și ceapă mai poți pune și puțin ardei gras—roșu, verde sau galben, câteva bucăți de sparanghel sau chiar 4-5 frunze de leurdă. Important este să păstrezi raportul corect între cantitatea de ouă și cea de legume. Astfel vei păstra echilibrul de arome și texturi.
Ingrediente
Mod de preparare
Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu.
Cum prepari rețeta de ouă bătute cu feta și spanac
Se adaugă roșiile, spanacul și ceapa. Se gătesc, amestecând din când în când, până ce spanacul se ofilește și legumele sunt fragede, aproximativ 6 minute. Apoi se pun bucăți de pita și chimenul. Se mai lasă 2 minute, amestecând des, până când bucățile de pită se încălzesc.
Încearcă și rețeta de samosa. Se potrivește perfect cu această omletă delicioasă.
Se face o gaură în mijlocul amestecului. Se adaugă lingura de ulei rămasă și se pun ouăle. Se las să se gătească 10 secunde sau până când se întăresc puțin. Apoi se amestecă în compozițua de legume.
Se lasă să se gătească amestecând constant, doar până când ouăle se întăresc în totalitate, aproximativ 2 minute. Apoi se încorporează feta și piperul și se mai lasă un minut. Se servește imediat.
Cum servești ouă bătute cu feta și spanac
Alături de o porție de ouă bătute cu feta și spanac se potrivește perfect o salată dintr-un mix de diverse tipuri de salate verzi, asezonate cu zeamă de lămâie și/sau limetă, sare și ulei de măsline.
La fel de potrivită este o salată de castraveți sau una de roșii cherry în care poți strecura și câteva fire de ceapă verde tocate mărunt.
Acestui mic dejun îi mai poți adăuga și o varietate largă de mezeluri, de la bacon, salamuri crud-uscate, pastrame sau kaiser.
Nu pot lipsi măslinele, dar nici brânzeturile, în special cele maturate. Dacă vrei să ai o masă în stil grecesc atunci poți alege să servești acest preparat cu bucăți de pită.