Începe cu pregătirea foilor de ceapă, dar și a celorlalte ingrediente și ustensile necesare vopsirii ouălor pentru Paște.
Cum procedezi pentru a obține ouă vopsite natural cu foi de ceapă
Curăță foile de la ceapă și clătește-le foarte bine în apă caldă. Pune foile de ceapă în apă, presează-le cu un alt vas să se umezească toate, apoi scurge-le. Le mai poți clăti într-o apă pentru a te asigura că nu mai rămân și alte impurități.
Poți amesteca cele două tipuri de coji de ceapă în același vas sau le poți folosi separat. Vei obține culori diferite, mai închise și mai deschise.
După ce ai clătit bine cojile de ceapă, pune-le într-o oală mare de inox și toarnă 3 litri de apă fierbinte peste ele. Lasă-le la înmuiat pentru 5-6 ore sau chiar de seara până dimineața.
Apoi, spală ouăle cu apă caldă și puțin detergent de vase. Folosește buretele de vase cu partea abrazivă pentru a curăța bine ouăle. Clătește-le bine de de apa cu detergent, apoi șterge-le.