Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Mic dejun
bucătăria: Internațională

Rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval este perfectă de preparat atunci când îți rămâne pâine și se învechește. Pâinea astfel umplută poate fi servită la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.

Maria Udrea
Publicat: 16 iunie 2024, 12:26

Galerie foto

Pentru un plus de aromă, în interiorul pâinii se pot adăuga și frunze de busuioc și cimbru / Shutterstock

Pâinea umplută se prepară foarte rapid, la cuptor sau chiar la microunde. Este gustoasă servită caldă, iar dacă îți mai rămâne din ea, o poți reîncălzi. Există o mulțime de modalități de a folosi pâinea învechită și de a rezolva risipa alimentară. Pâinea învechită poate fi transformată în crutoane aromate, bune de servit cu supe cremă sau de adăugat în salate.

Citește și

Tot din pâinea învechită mai poți prepara și găluște bavareze. Acestea se prepară din cuburi de pâine rumenite în unt cu ierburi aromate. Se amestecă și cu alte ingrediente, dar și cu ouă pentru consistență. Pot fi incluse în supe și ciorbe, dar și în diferite sosuri.

Descoperă aici și rețeta de găluște bavareze. Iar mai jos îți oferim rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, perfectă pentru micul dejun, alături de un pahar cu lapte, cu iaurt sau o cană de ceai bun.

Ingrediente

Mod de preparare

Poți alege pentru a prepara această rețetă fie pâine rotundă, fie ovală, important este să fie mai veche de 2-3 zile. De asemeni, poți opta pentru usturoi uscat sau pentru usturoi verde. Și verdeața o poți adăuga după preferințe.

Cum prepari rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval

Înainte de a umple pâinea cu ingredientele necesare, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi adună pe masa de lucru toate ingredientele, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un tocător de lemn, de un cuțit de pâine, dar și de un cuțit de legume. Cu acesta din urmă vei toca mărunt verdeața proaspătă. Mai ai nevoie și de o presă de usturoi sau de un mojar. După ce cureți usturoiul, fie îl treci prin presă, fie îl pisezi în mojar, dar nu foarte fin.

După ce ai pregătit verdeața și usturoiul pune untul într-o tigaie așezată la foc de intensitate mică. Lasă-l să se topească. Îl mai poți topi și la microunde. Adaugă usturoiul pisat și verdeața tocată fin și amestecă-le puțin prin untul topit. Cașcavalul îl poți tăia în felii subțiri sau în cuburi micuțe.

Când ai toate ingredientele pentru umplutură pregătite poți pregăti și pâinea. Așază pâinea pe un tocător de lemn și cresteaz-o la suprafață până aproape de bază, atât pe lungime, cât și pe lățime. Vei obține niște pătrățele din miezul pâinii cu coaja aferentă care rămân prinse de bază.

Adaugă cașcavalul printre toate crestăturile pâinii. Apoi unge pâinea din belșug cu untul aromat cu usturoi și verdeață.

Pune pâinea într-o folie de aluminiu și așaz-o într-o tavă de copt. Introdu tava în cuptorul încălzit și lasă delicioasa pâine aperitiv cu cașcaval și usturoi la copt timp de 10-15 minute. Desfă folia de deasupra pâinii și mai coace pâinea în cuptor timp de 8-10 minute. Astfel va deveni mai crocantă și se va gratina frumos.

O altă rețetă de pâine aromată pentru micul dejun pe care o poți prepara este rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
Te-ar mai putea interesa și
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
24 decembrie, 05:12
Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte
24 decembrie, 05:07
Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă
24 decembrie, 05:02
Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Zile libere în ianuarie 2025. Câte sărbători legale vor pica în prima lună din an
Zile libere în ianuarie 2025. Câte sărbători legale vor pica în prima lună din an
România, traversată de cea mai puternică furtună de iarnă. Rafalele de vânt ating forţa unui uragan, peste 100 de kilometri la oră
România, traversată de cea mai puternică furtună de iarnă. Rafalele de vânt ating forţa unui uragan, peste 100 de kilometri la oră
„O zi minunată!” Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, imagini de senzație de Crăciun. Mesajul transmis fanilor de Sorana Cîrstea
„O zi minunată!” Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, imagini de senzație de Crăciun. Mesajul transmis fanilor de Sorana Cîrstea
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Akin Akinozu urmează să revină într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Akin Akinozu urmează să revină într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Chifteluțe la cuptor din carne de curcan și legume. O opțiune sănătoasă și gustoasă pentru mesele festive ale celor mici
Chifteluțe la cuptor din carne de curcan și legume. O opțiune sănătoasă și gustoasă pentru mesele festive ale celor mici
Rihanna a vorbit despre evoluția stilului său: „Doamne, de ce trebuie să-mi amintiți de chestii vechi?”
Rihanna a vorbit despre evoluția stilului său: „Doamne, de ce trebuie să-mi amintiți de chestii vechi?”
La ce să fie atente persoanele în vârstă în perioada sărbătorilor. Care sunt recomandările medicilor
La ce să fie atente persoanele în vârstă în perioada sărbătorilor. Care sunt recomandările medicilor
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta

Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta