Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval este perfectă de preparat atunci când îți rămâne pâine și se învechește. Pâinea astfel umplută poate fi servită la micul dejun sau ca gustare în timpul zilei.
Galerie foto
Pâinea umplută se prepară foarte rapid, la cuptor sau chiar la microunde. Este gustoasă servită caldă, iar dacă îți mai rămâne din ea, o poți reîncălzi. Există o mulțime de modalități de a folosi pâinea învechită și de a rezolva risipa alimentară. Pâinea învechită poate fi transformată în crutoane aromate, bune de servit cu supe cremă sau de adăugat în salate.
Tot din pâinea învechită mai poți prepara și găluște bavareze. Acestea se prepară din cuburi de pâine rumenite în unt cu ierburi aromate. Se amestecă și cu alte ingrediente, dar și cu ouă pentru consistență. Pot fi incluse în supe și ciorbe, dar și în diferite sosuri.
Descoperă aici și rețeta de găluște bavareze. Iar mai jos îți oferim rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, perfectă pentru micul dejun, alături de un pahar cu lapte, cu iaurt sau o cană de ceai bun.
Ingrediente
Mod de preparare
Poți alege pentru a prepara această rețetă fie pâine rotundă, fie ovală, important este să fie mai veche de 2-3 zile. De asemeni, poți opta pentru usturoi uscat sau pentru usturoi verde. Și verdeața o poți adăuga după preferințe.
Cum prepari rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval
Înainte de a umple pâinea cu ingredientele necesare, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi adună pe masa de lucru toate ingredientele, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un tocător de lemn, de un cuțit de pâine, dar și de un cuțit de legume. Cu acesta din urmă vei toca mărunt verdeața proaspătă. Mai ai nevoie și de o presă de usturoi sau de un mojar. După ce cureți usturoiul, fie îl treci prin presă, fie îl pisezi în mojar, dar nu foarte fin.
După ce ai pregătit verdeața și usturoiul pune untul într-o tigaie așezată la foc de intensitate mică. Lasă-l să se topească. Îl mai poți topi și la microunde. Adaugă usturoiul pisat și verdeața tocată fin și amestecă-le puțin prin untul topit. Cașcavalul îl poți tăia în felii subțiri sau în cuburi micuțe.
Când ai toate ingredientele pentru umplutură pregătite poți pregăti și pâinea. Așază pâinea pe un tocător de lemn și cresteaz-o la suprafață până aproape de bază, atât pe lungime, cât și pe lățime. Vei obține niște pătrățele din miezul pâinii cu coaja aferentă care rămân prinse de bază.
Adaugă cașcavalul printre toate crestăturile pâinii. Apoi unge pâinea din belșug cu untul aromat cu usturoi și verdeață.
Pune pâinea într-o folie de aluminiu și așaz-o într-o tavă de copt. Introdu tava în cuptorul încălzit și lasă delicioasa pâine aperitiv cu cașcaval și usturoi la copt timp de 10-15 minute. Desfă folia de deasupra pâinii și mai coace pâinea în cuptor timp de 8-10 minute. Astfel va deveni mai crocantă și se va gratina frumos.
O altă rețetă de pâine aromată pentru micul dejun pe care o poți prepara este rețeta de pâine cu unt aromat cu leurdă.