Pâine cu smântână și afine. Desertul reconfortant de care ai nevoie când vrei ceva bun

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pâinea cu smântână și afine este de fapt un desert delicios, ușor de făcut, pe care îl vei aprecia pe tot parcursul anului. Este moale, cu un echilibru perfect între dulce și acrișor, ceea ce o face perfectă chiar și pentru micul-dejun.

Pâine cu smântână și afine pe un blat de lemn
Pâinea cu smântână și afine se poate servi cu frișcă sau cu cremă de vanilie / Shutterstock

Pentru pâinea cu smântână și afine ai nevoie de ingrediente simple, pe care de cele mai multe ori le ai deja în casă. De fapt, dacă vrei să o prepari ai putea salva niște banane care sunt pe cale să se strice. Procesul de preparare este unul simplu, astfel că din momentul în care te apuci de treabă până bagi tăvile în cuptor nu trec mai mult de 15 minute.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se ung cu ulei două tăvi de pâine de 23X12 cm. Într-un castron mare se bat cu un mixer uleiul și zahărul până se omogenizează. Se adaugă ouăle și se bat până compoziția devine pufoasă, aproximativ 2 minute.

Cum prepari rețeta de pâine cu smântână și afine

Bananele se bat cu mixerul până devin piure, apoi se încorporează smântâna și vanilia. Într-un castron mediu, se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se ia o lingură din amestecul de făină și se presară peste afine, amestecând astfel încât să fie toate acoperite.

Se adaugă amestecul de făină peste ingredientele umede și se amestecă până când se combină. Se încorporează afinele.

Se împarte aluatul între cele două tăvi. Se dau la cuptor pentru 50-60 de minute sau până când o se introduce o scobitoare și iese curată. Se lasă să se răcească timp de 30 de minute înainte de a le felia.

Cum alegi cele mai bune ingrediente pentru pâinea cu smântână și afine

Ingredientele pentru această pâine cu smântână și afine sunt simple: ulei, zahăr, făină, ouă, banane, smântână, extract de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare și afine.

Dacă îți plac deserturile mai dulci, înlocuiește zahărul alb granulat cu cel brun. Acesta este și mai aromat, iar după caramelizare aduce un gust mai interesant. Pentru o opțiune mai sănătoasă, încearcă zahărul de cocos sau îndulcitorul din monk fruit.

Poși înlocui uleiul cu untul dacă vrei, dar trebuie să ții cont de faptul că uleiul aduce pâinii mai multă umiditate.

Afinele proaspete sunt la fel de bune ca și cele congelate. Dacă le folosești pe cele din urmă nu este nevoie să le dezgheți. Nu uita să le amesteci cu puțină făină înainte de a le pune în aluat pentru a absorbi excesul de umiditate.

Cum se păstrează pâinea cu smântână și afine

Poți păstra resturile de pâine cu smântână și afine într-un recipient etanș sau într-o pungă la temperatura camerei timp de până la 5 zile. La frigider se va păstra până la 8 zile. 

Această pâine dulce poate fi și congelată. Înfășoară pâinea sau feliile individuale în 3-4 straturi de folie de plastic și apoi pune-o într-o pungă mare pentru congelator. Va sta bine până la 3 luni. Când vei vrea să o consumi o lași la temperatura camerei câteva ore sau peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine cu mozzarella și roșii deshidratate porționată
Galerie foto
Pâine cu mozzarella și roșii deshidratate. O explozie de arome mediteraneene
Pâine cu mozzarella și roșii deshidratate. O explozie de arome mediteraneene
Pâine cu urzici și bicarbonat de sodiu feliată pe un ștergar
Galerie foto
Pâine cu urzici și bicarbonat de sodiu. O pâine colorată și sănătoasă
Pâine cu urzici și bicarbonat de sodiu. O pâine colorată și sănătoasă
Patru baghete dragon, un sucitor de aluaturi și un bol cu făină
Galerie foto
Baghete dragon. Baghete crocante cu forme speciale
Baghete dragon. Baghete crocante cu forme speciale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Horoscop zilnic 30 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 30 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 30 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide