Pâine cu smântână și afine. Desertul reconfortant de care ai nevoie când vrei ceva bun
Pâinea cu smântână și afine este de fapt un desert delicios, ușor de făcut, pe care îl vei aprecia pe tot parcursul anului. Este moale, cu un echilibru perfect între dulce și acrișor, ceea ce o face perfectă chiar și pentru micul-dejun.
Pentru pâinea cu smântână și afine ai nevoie de ingrediente simple, pe care de cele mai multe ori le ai deja în casă. De fapt, dacă vrei să o prepari ai putea salva niște banane care sunt pe cale să se strice. Procesul de preparare este unul simplu, astfel că din momentul în care te apuci de treabă până bagi tăvile în cuptor nu trec mai mult de 15 minute.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se ung cu ulei două tăvi de pâine de 23X12 cm. Într-un castron mare se bat cu un mixer uleiul și zahărul până se omogenizează. Se adaugă ouăle și se bat până compoziția devine pufoasă, aproximativ 2 minute.
Cum prepari rețeta de pâine cu smântână și afine
Bananele se bat cu mixerul până devin piure, apoi se încorporează smântâna și vanilia. Într-un castron mediu, se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se ia o lingură din amestecul de făină și se presară peste afine, amestecând astfel încât să fie toate acoperite.
Se adaugă amestecul de făină peste ingredientele umede și se amestecă până când se combină. Se încorporează afinele.
Se împarte aluatul între cele două tăvi. Se dau la cuptor pentru 50-60 de minute sau până când o se introduce o scobitoare și iese curată. Se lasă să se răcească timp de 30 de minute înainte de a le felia.
Cum alegi cele mai bune ingrediente pentru pâinea cu smântână și afine
Ingredientele pentru această pâine cu smântână și afine sunt simple: ulei, zahăr, făină, ouă, banane, smântână, extract de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare și afine.
Dacă îți plac deserturile mai dulci, înlocuiește zahărul alb granulat cu cel brun. Acesta este și mai aromat, iar după caramelizare aduce un gust mai interesant. Pentru o opțiune mai sănătoasă, încearcă zahărul de cocos sau îndulcitorul din monk fruit.
Poși înlocui uleiul cu untul dacă vrei, dar trebuie să ții cont de faptul că uleiul aduce pâinii mai multă umiditate.
Afinele proaspete sunt la fel de bune ca și cele congelate. Dacă le folosești pe cele din urmă nu este nevoie să le dezgheți. Nu uita să le amesteci cu puțină făină înainte de a le pune în aluat pentru a absorbi excesul de umiditate.
Cum se păstrează pâinea cu smântână și afine
Poți păstra resturile de pâine cu smântână și afine într-un recipient etanș sau într-o pungă la temperatura camerei timp de până la 5 zile. La frigider se va păstra până la 8 zile.
Această pâine dulce poate fi și congelată. Înfășoară pâinea sau feliile individuale în 3-4 straturi de folie de plastic și apoi pune-o într-o pungă mare pentru congelator. Va sta bine până la 3 luni. Când vei vrea să o consumi o lași la temperatura camerei câteva ore sau peste noapte.