Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Cea mai simplă și delicioasă friptură pe care o poți face, chiar și pentru mese festive, este cea de carne de porc cu legume la cuptor. Pregătirea ingredientelor durează puțin, iar rezultatul este unul savuros.

rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carnea de porc cu legume se poate servi cu orez sau piure de cartofi / Shutterstock

Pentru a face carne de porc la cuptor cu legume ai nevoie de o bucată de pulpă de porc cu puțină grăsime pentru a ieși mai suculentă. În ceea ce privește legumele poți folosi ce ai prin casă. Cartofii sunt cea mai bună alegere, dar mai poți adăuga și morcovi, ardei gras, ceapă, ciuperci, cartofi dulci, chiar și zucchini.

Citește și

Servește carnea de porc la cuptor cu legumele moi și aromate alături de o salată proaspătă sau garnitură preferată. Această rețetă carne de porc la cuptor cu legume este simplu de preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se usucă carnea de porc cu un prosop de bucătărie. Apoi se condimentează cu sare, piper și condimente.

Se curăță și se spală cartofii, morcovul, ceapa și ardeiul gras. După aceea, se taie în bucăți potrivite. Ceapa se taie în sferturi sau felii.

Cum prepari rețeta de carne de porc cu legume la cuptor

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Între timp se unge o tavă sau o formă de copt cu ulei de măsline sau ulei vegetal. Se așează legumele tăiate în tavă, distribuindu-le uniform.

Se adaugă cățeii de usturoi întregi sau mărunțiți printre legume pentru aromă. Apoi se așează bucățile de carne de porc peste legume, în tavă. Se pot stropi ușor carnea cu ulei de măsline pentru a o păstra suculentă și a-i oferi o crustă frumoasă.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu sau cu un capac potrivit. Apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se lasă aproximativ 45-60 de minute, în funcție de grosimea și tipul de carne. La jumătatea timpului, se poate îndepărta folia de aluminiu pentru a permite cărnii să se rumenească frumos.

Se verifică carnea de porc cu un termometru pentru carne pentru a fi sigur că a atins temperatura internă corespunzătoare (70-75°C pentru carne bine gătită). După ce este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă carnea să se odihnească câteva minute.

Cât se ține carnea de porc la cuptor

Timpul de gătire al cărnii de porc la cuptor poate varia în funcție de tipul și de grosimea bucăților de carne, temperatura cuptorului și preferințele personale în ceea ce privește gradul de gătire.

Pentru cotletul de porc, timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților. În general, la o temperatură medie de 180°C, un cotlet de porc de aproximativ 2-3 cm  grosime se va găti în jur de 25-30 de minute.

Pentru a verifica dacă cotletul este gătit, poți folosi un termometru pentru carne pentru a măsura temperatura internă, care ar trebui să fie în jur de 63-65°C pentru o carne fragedă și suculentă.

Pulpa de porc necesită un timp de gătire mai mare datorită grosimii mai mari a bucăților. La o temperatură medie de 180°C, ai nevoie de 40-50 de minute per kilogram de carne. Totuși, este important să folosești un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă, care ar trebui să atingă 70-75°C pentru o carne bine gătită.

Dacă gătești o bucată de porc întreagă timpul de gătire poate fi mai lung. La o temperatură de 180°C, de aproximativ 1,5-2 kg poate dura în jur de 1,5-2 ore să se gătească complet.

Este important să monitorizezi temperatura internă a cărnii cu un termometru pentru carne pentru a te asigura că a atins cel puțin 70-75°C în cel mai gros punct al cărnii.

Trucuri pentru o friptură de porc delicioasă

Calitatea cărnii este esențială pentru o friptură reușită. Optează pentru bucăți de carne proaspete, cu un aspect plăcut și fără pete sau mirosuri neplăcute.

Pentru ca friptura să se gătească uniform și să fie suculentă, scoate carnea din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o prepara. În acest fel are timp să ajungă la temperatura camerei.

Condimentele pot face diferența în gustul fripturii. Masează carnea cu un amestec de sare, piper, usturoi pisat, cimbru, rozmarin sau alte ierburi și condimente preferate.

Pentru a fi sigură că friptura este gătită la punctul dorit, folosește un termometru pentru carne. Pentru o friptură medie, temperatura internă ar trebui să fie în jur de 63-65°C, iar pentru o friptură bine făcută, temperatura poate ajunge la 70-75°C.

Oricât de poftă ți-ar fi, după ce ai scos friptura din cuptor sau de pe grătar, acoper-o cu folie de aluminiu și las-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite redistribuirea sucurilor în carne și va asigura că vei avea o friptură suculentă și plină de arome.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Scandal pe Faleza Dunării din Galaţi: Primăria vrea să demoleze trei restaurante, proprietarii acuză abuzuri
Scandal pe Faleza Dunării din Galaţi: Primăria vrea să demoleze trei restaurante, proprietarii acuză abuzuri
Scandal pe Faleza Dunării din Galaţi: Primăria vrea să demoleze trei restaurante, proprietarii acuză abuzuri
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Comoara egipteană care poate rescrie istoria. Ce au descoperit experții într-un mormânt antic
Comoara egipteană care poate rescrie istoria. Ce au descoperit experții într-un mormânt antic
Comoara egipteană care poate rescrie istoria. Ce au descoperit experții într-un mormânt antic
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide