Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Cea mai simplă și delicioasă friptură pe care o poți face, chiar și pentru mese festive, este cea de carne de porc cu legume la cuptor. Pregătirea ingredientelor durează puțin, iar rezultatul este unul savuros.

rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carnea de porc cu legume se poate servi cu orez sau piure de cartofi / Shutterstock

Pentru a face carne de porc la cuptor cu legume ai nevoie de o bucată de pulpă de porc cu puțină grăsime pentru a ieși mai suculentă. În ceea ce privește legumele poți folosi ce ai prin casă. Cartofii sunt cea mai bună alegere, dar mai poți adăuga și morcovi, ardei gras, ceapă, ciuperci, cartofi dulci, chiar și zucchini.

Citește și

Servește carnea de porc la cuptor cu legumele moi și aromate alături de o salată proaspătă sau garnitură preferată. Această rețetă carne de porc la cuptor cu legume este simplu de preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se usucă carnea de porc cu un prosop de bucătărie. Apoi se condimentează cu sare, piper și condimente.

Se curăță și se spală cartofii, morcovul, ceapa și ardeiul gras. După aceea, se taie în bucăți potrivite. Ceapa se taie în sferturi sau felii.

Cum prepari rețeta de carne de porc cu legume la cuptor

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Între timp se unge o tavă sau o formă de copt cu ulei de măsline sau ulei vegetal. Se așează legumele tăiate în tavă, distribuindu-le uniform.

Se adaugă cățeii de usturoi întregi sau mărunțiți printre legume pentru aromă. Apoi se așează bucățile de carne de porc peste legume, în tavă. Se pot stropi ușor carnea cu ulei de măsline pentru a o păstra suculentă și a-i oferi o crustă frumoasă.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu sau cu un capac potrivit. Apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se lasă aproximativ 45-60 de minute, în funcție de grosimea și tipul de carne. La jumătatea timpului, se poate îndepărta folia de aluminiu pentru a permite cărnii să se rumenească frumos.

Se verifică carnea de porc cu un termometru pentru carne pentru a fi sigur că a atins temperatura internă corespunzătoare (70-75°C pentru carne bine gătită). După ce este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă carnea să se odihnească câteva minute.

Cât se ține carnea de porc la cuptor

Timpul de gătire al cărnii de porc la cuptor poate varia în funcție de tipul și de grosimea bucăților de carne, temperatura cuptorului și preferințele personale în ceea ce privește gradul de gătire.

Pentru cotletul de porc, timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților. În general, la o temperatură medie de 180°C, un cotlet de porc de aproximativ 2-3 cm  grosime se va găti în jur de 25-30 de minute.

Pentru a verifica dacă cotletul este gătit, poți folosi un termometru pentru carne pentru a măsura temperatura internă, care ar trebui să fie în jur de 63-65°C pentru o carne fragedă și suculentă.

Pulpa de porc necesită un timp de gătire mai mare datorită grosimii mai mari a bucăților. La o temperatură medie de 180°C, ai nevoie de 40-50 de minute per kilogram de carne. Totuși, este important să folosești un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă, care ar trebui să atingă 70-75°C pentru o carne bine gătită.

Dacă gătești o bucată de porc întreagă timpul de gătire poate fi mai lung. La o temperatură de 180°C, de aproximativ 1,5-2 kg poate dura în jur de 1,5-2 ore să se gătească complet.

Este important să monitorizezi temperatura internă a cărnii cu un termometru pentru carne pentru a te asigura că a atins cel puțin 70-75°C în cel mai gros punct al cărnii.

Trucuri pentru o friptură de porc delicioasă

Calitatea cărnii este esențială pentru o friptură reușită. Optează pentru bucăți de carne proaspete, cu un aspect plăcut și fără pete sau mirosuri neplăcute.

Pentru ca friptura să se gătească uniform și să fie suculentă, scoate carnea din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o prepara. În acest fel are timp să ajungă la temperatura camerei.

Condimentele pot face diferența în gustul fripturii. Masează carnea cu un amestec de sare, piper, usturoi pisat, cimbru, rozmarin sau alte ierburi și condimente preferate.

Pentru a fi sigură că friptura este gătită la punctul dorit, folosește un termometru pentru carne. Pentru o friptură medie, temperatura internă ar trebui să fie în jur de 63-65°C, iar pentru o friptură bine făcută, temperatura poate ajunge la 70-75°C.

Oricât de poftă ți-ar fi, după ce ai scos friptura din cuptor sau de pe grătar, acoper-o cu folie de aluminiu și las-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite redistribuirea sucurilor în carne și va asigura că vei avea o friptură suculentă și plină de arome.

Citește și
CELE MAI CITITE
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic porționat pe un tocător de lemn
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi, într-un bol negru
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Porție de ciorbă de pește în bol negru cu pâine, pe un tocător
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne de porc fragedă la tigaie
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
carne de porc la cuptor
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec cu ciocolată și alune porțuinat pe platou și un cuțit
06:26
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Supă picantă de vită în bol de servire, decorată cu pătrunjel verde
05:08
Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare
Coloranți alimentari preparați în casă
27 ianuarie, 06:40
Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori
ouă umplute cu pate de ficat
27 ianuarie, 06:26
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
lactate degresate puse în mai multe sticle alături de brânzeturi
26 ianuarie, 06:37
Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase
Tiramisu cu caramel porționat pe două farfurii
26 ianuarie, 06:31
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
25 ianuarie, 05:52
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Porție de ciorbă de pește în bol negru cu pâine, pe un tocător
25 ianuarie, 05:47
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Mercur retrograd 2025: Cum ne afectează și ce putem face pentru a ne pregăti
Mercur retrograd 2025: Cum ne afectează și ce putem face pentru a ne pregăti
Mercur retrograd 2025: Cum ne afectează și ce putem face pentru a ne pregăti
În România, oamenii sunt foarte supăraţi. Furtul tezaurului dacic, dezbătut la televizor în Olanda, la oră de maximă audienţă
"În România, oamenii sunt foarte supăraţi". Furtul tezaurului dacic, dezbătut la televizor în Olanda, la oră de maximă audienţă
"În România, oamenii sunt foarte supăraţi". Furtul tezaurului dacic, dezbătut la televizor în Olanda, la oră de maximă audienţă
Cât de frumoasă este soția lui Mirel Rădoi. Viviana este înconjurată de lux și are apariții de sute de mii de euro
Cât de frumoasă este soția lui Mirel Rădoi. Viviana este înconjurată de lux și are apariții de sute de mii de euro
Cât de frumoasă este soția lui Mirel Rădoi. Viviana este înconjurată de lux și are apariții de sute de mii de euro
Ana Odagiu și Conrad Mericoffer au divorțat. Actrița a făcut primele declarații cu privire la separare
Ana Odagiu și Conrad Mericoffer au divorțat. Actrița a făcut primele declarații cu privire la separare
Ana Odagiu și Conrad Mericoffer au divorțat. Actrița a făcut primele declarații cu privire la separare
Pelin Karahan a făcut o confesiune surprinzătoare despre soțul său într-o emisiune TV. Ce a declarat vedeta
Pelin Karahan a făcut o confesiune surprinzătoare despre soțul său într-o emisiune TV. Ce a declarat vedeta
Pelin Karahan a făcut o confesiune surprinzătoare despre soțul său într-o emisiune TV. Ce a declarat vedeta
Microsoft ar putea cumpăra TikTok, susține Donald Trump. Cât ar costa aplicația
Microsoft ar putea cumpăra TikTok, susține Donald Trump. Cât ar costa aplicația
Microsoft ar putea cumpăra TikTok, susține Donald Trump. Cât ar costa aplicația
Osso Buco cu mămăligă cremoasă
Osso Buco cu mămăligă cremoasă
Osso Buco cu mămăligă cremoasă
Tehnologia în educația timpurie: cele mai recomandate aplicații educative pentru copii
Tehnologia în educația timpurie: cele mai recomandate aplicații educative pentru copii
Tehnologia în educația timpurie: cele mai recomandate aplicații educative pentru copii
Ed Sheeran a intrat în istorie ca primul artist internațional care a susținut un concert în Bhutan: Sper să ne revedem curând!
Ed Sheeran a intrat în istorie ca primul artist internațional care a susținut un concert în Bhutan: „Sper să ne revedem curând!”
Ed Sheeran a intrat în istorie ca primul artist internațional care a susținut un concert în Bhutan: „Sper să ne revedem curând!”
Alimente fermentate pentru sănătatea intestinală. Ce efecte pot avea aceste probiotice asupra digestiei
Alimente fermentate pentru sănătatea intestinală. Ce efecte pot avea aceste probiotice asupra digestiei
Alimente fermentate pentru sănătatea intestinală. Ce efecte pot avea aceste probiotice asupra digestiei
fresh
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv

Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv

Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv

Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi

Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi

Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori

Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori

Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare

Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare
închide