Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Cea mai simplă și delicioasă friptură pe care o poți face, chiar și pentru mese festive, este cea de carne de porc cu legume la cuptor. Pregătirea ingredientelor durează puțin, iar rezultatul este unul savuros.

rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carnea de porc cu legume se poate servi cu orez sau piure de cartofi / Shutterstock

Pentru a face carne de porc la cuptor cu legume ai nevoie de o bucată de pulpă de porc cu puțină grăsime pentru a ieși mai suculentă. În ceea ce privește legumele poți folosi ce ai prin casă. Cartofii sunt cea mai bună alegere, dar mai poți adăuga și morcovi, ardei gras, ceapă, ciuperci, cartofi dulci, chiar și zucchini.

Citește și

Servește carnea de porc la cuptor cu legumele moi și aromate alături de o salată proaspătă sau garnitură preferată. Această rețetă carne de porc la cuptor cu legume este simplu de preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se usucă carnea de porc cu un prosop de bucătărie. Apoi se condimentează cu sare, piper și condimente.

Se curăță și se spală cartofii, morcovul, ceapa și ardeiul gras. După aceea, se taie în bucăți potrivite. Ceapa se taie în sferturi sau felii.

Cum prepari rețeta de carne de porc cu legume la cuptor

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Între timp se unge o tavă sau o formă de copt cu ulei de măsline sau ulei vegetal. Se așează legumele tăiate în tavă, distribuindu-le uniform.

Se adaugă cățeii de usturoi întregi sau mărunțiți printre legume pentru aromă. Apoi se așează bucățile de carne de porc peste legume, în tavă. Se pot stropi ușor carnea cu ulei de măsline pentru a o păstra suculentă și a-i oferi o crustă frumoasă.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu sau cu un capac potrivit. Apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se lasă aproximativ 45-60 de minute, în funcție de grosimea și tipul de carne. La jumătatea timpului, se poate îndepărta folia de aluminiu pentru a permite cărnii să se rumenească frumos.

Se verifică carnea de porc cu un termometru pentru carne pentru a fi sigur că a atins temperatura internă corespunzătoare (70-75°C pentru carne bine gătită). După ce este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă carnea să se odihnească câteva minute.

Cât se ține carnea de porc la cuptor

Timpul de gătire al cărnii de porc la cuptor poate varia în funcție de tipul și de grosimea bucăților de carne, temperatura cuptorului și preferințele personale în ceea ce privește gradul de gătire.

Pentru cotletul de porc, timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților. În general, la o temperatură medie de 180°C, un cotlet de porc de aproximativ 2-3 cm  grosime se va găti în jur de 25-30 de minute.

Pentru a verifica dacă cotletul este gătit, poți folosi un termometru pentru carne pentru a măsura temperatura internă, care ar trebui să fie în jur de 63-65°C pentru o carne fragedă și suculentă.

Pulpa de porc necesită un timp de gătire mai mare datorită grosimii mai mari a bucăților. La o temperatură medie de 180°C, ai nevoie de 40-50 de minute per kilogram de carne. Totuși, este important să folosești un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă, care ar trebui să atingă 70-75°C pentru o carne bine gătită.

Dacă gătești o bucată de porc întreagă timpul de gătire poate fi mai lung. La o temperatură de 180°C, de aproximativ 1,5-2 kg poate dura în jur de 1,5-2 ore să se gătească complet.

Este important să monitorizezi temperatura internă a cărnii cu un termometru pentru carne pentru a te asigura că a atins cel puțin 70-75°C în cel mai gros punct al cărnii.

Trucuri pentru o friptură de porc delicioasă

Calitatea cărnii este esențială pentru o friptură reușită. Optează pentru bucăți de carne proaspete, cu un aspect plăcut și fără pete sau mirosuri neplăcute.

Pentru ca friptura să se gătească uniform și să fie suculentă, scoate carnea din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a o prepara. În acest fel are timp să ajungă la temperatura camerei.

Condimentele pot face diferența în gustul fripturii. Masează carnea cu un amestec de sare, piper, usturoi pisat, cimbru, rozmarin sau alte ierburi și condimente preferate.

Pentru a fi sigură că friptura este gătită la punctul dorit, folosește un termometru pentru carne. Pentru o friptură medie, temperatura internă ar trebui să fie în jur de 63-65°C, iar pentru o friptură bine făcută, temperatura poate ajunge la 70-75°C.

Oricât de poftă ți-ar fi, după ce ai scos friptura din cuptor sau de pe grătar, acoper-o cu folie de aluminiu și las-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite redistribuirea sucurilor în carne și va asigura că vei avea o friptură suculentă și plină de arome.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
pui portughez cu orez
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
18 decembrie, 05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 43, 44 și 45 din 19 decembrie 2025. Albert o amenință iar pe Anda. Ce decide Filip
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 43, 44 și 45 din 19 decembrie 2025. Albert o amenință iar pe Anda. Ce decide Filip
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 43, 44 și 45 din 19 decembrie 2025. Albert o amenință iar pe Anda. Ce decide Filip
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
închide